אמא של פיונה וגם כל שאר חברי |חיבוק
הפורום. אכן נושא זכויות יוצרים נדון רבות. אך לי יש השגות בענין. למשל הרבה ,אם לא רוב המתכונים בספרים בעברית ,ובמיוחד כאלה שהתפרסמו בעבר הרחוק,ואף לאחרונה,נלקחו מספרי בישול זרים,ולא ראיתי שאף אחד ממפרסמי הספרים,נתן קרדיט לבעלים המקוריים של המתכון. הרבה ממה שאופים ומבשלים. אך בעיקר מה שאופים,נלקח מספרים לועזיים. אך אף אחד למשל לא דורש מאותם אלו שפירסמו את הספר לתת קרדיט לבעל המתכון המקורי. יש ספר שאני לא רוצה לנקוב בשמו,שהועתק כמעט מילה במילה מספר לועזי. אך הוא עדיין מקבל את הקרדיט כאילו המציא את המתכונים. אני כן נתקלתי בספרים לועזיים ,של שפים מאד מפורסמים.שלא התביישו לתת קרדיט לבעל מתכון, ממנו הם למדו את המתכון שהם מפרסמים בספרם. כך שאם מישהו יתבע אותנו,לא נראה לי שיהיה לו בסיס מוצק לתביעה,כי יהיה קל מאד להוכיח,שזה לא מתכון שלו. מקסימום הוא יוכל לטעון שהוא מביא המתכון,אך לא בעליו. יש כמובן רבים מוכשרים שממציאים מתכונים. או משפרים אותם. אך משחר ההיסטוריה של הבישול, לא המציאו כלום חדש תחת השמש, רק שיפרו. ושלא תבינו אותי לא נכון, אני בהחלט תומכת במה ששוש המנהלת בקשה. כדי להמנע מאי נעימות מיותרת. אך יש לי השגות רבות על הנושא.... ערב נפלא לכולם והכל כמובן ברוח טובה.