חדשה זקוקה לעזרה

ashlaya

New member
חדשה זקוקה לעזרה

הוחלט במשפחתון שכל יום שישי הורה יביא כיבוד לילדים הגיל כמעט שנתיים יש לכם רעיונות לאפיה ללא אגוזים ודומיהם? תודה

עוגיות טחינה (חלבה)../images/Emo26.gif

עוגיות טחינה משגעות 3 כוסות קמח 1 אבקת אפיה 1 כוס טחינה גולמית 1 כוס סוכר 200 גרם חמאה רכה הכנה: מערבבים לבצק אחיד, אם רך מדי, לשמור במקרר כשעה. מחלקים לכדורונים ושמים בכל כדור שקד/בוטן אופים 15 דקות ב180 מעלות עד שהעוגיות מזהיבות. אם לא שמים שקד/בוטן הן נסדקות וזה גם יפה.

עוגיות בשני צבעים../images/Emo26.gif

עוגיות מבצק פריך בשני צבעים ¼ 2 כוסות קמח ½ כוס סוכר 2 חלמונים 1 כף תמצית וניל 1 כף קליפת לימון מגורדת קורט מלח 200 גרם מרגרינה קרה לעבד את הבצק, אך להמנע מלישת יתר. לאפות 10 דקות בחום גבוה או לחלק את הבצק ל2-: למחצית להוסיף 2 כפות קקאו או שוקולית וללוש עד שהקקאו מתפזר באופן שווה. לרדד מלבן מהבהיר, לרדד מלבן מהכהה. להניח אחד על השני, לגלגלם יחד ולשים במקרר שעה. לחתוך ולאפות במרווחים. לשחרר כשעדיין חמות.

מירבלי

New member
ובקשה אחת גם לי,לתת את הקרדיט

לבעל המתכון ולרשום זאת בסוף המתכון

../images/Emo12.gifלא תמיד יודעים מי בעל המתכון

ולפעמים מי שחושב שהוא בעל המתכון הוא לא- מה עושים אז
?

מירבלי

New member
אפשרי לרשום לא ידוע או לא זכור

מקור המתכון אך לא להעלות ללא כתיבה מכיוון שאז יחשבו שהמתכונים הם שלך ועלול להיווצר מצב לא נעים כמו לדוגמא העוגיות טחינה שייכות לבני סיידא ואז עלולות להיות תביעות משפטיות נגד שוש ונגד כותב המתכון ונגד הנהלת תפוז אין לי מטרה ליפגוע חלילה גם אני לא ידעתי זאת בעבר אך לומדים הכל עם הזמן

לקחתי לתשומת ליבי וסיפור../images/Emo26.gif

במקרה של העוגיות תראי איך יש לי את המתכון: לפני 3 שנים עבדתי במקום מסויים וחברה שם התחתנה ואמא שלה אפתה עוגיות לחינה והתלהבתי מהן נורא והיא נתנה לי את המתכון בכתב היד של אמא שלה! עכשיו מאיפה לי לדעת מאיפה אמא שלה לקחה את המתכון
? זכרו שלפעמים דברים נעשים בתום
ואני רואה לאחרונה שטרם הבנתי את "רזי הפוליטיקה" של הפורומים השונים ונתקלת בדברים לא נעימים ורק אתמול העירו לי על מתכון ששייך למשהו וזה בכלל לא נכון. רב המתכונים שהעלתי לי לא עם ה"בעלבית" שלהם אבל לאחר טיפ טוב שקיבלתי היום, אני אתחיל לשמור אותם עם השם.

Big Mama 1

New member
נשמע יאמי, ינוסה מחר על הבוקר!!!!!

איך אתן תמיד מצליחות להפתיע אותי במתכונים שאני אוהבת ואין לי? תודה מכל הלב.

Big Mama 1

New member
אימאל'ה, איזה טעים יצאו העוגיות../images/Emo9.gif

נהיה לי מסוכן פה! הפורום הזה מפוצץ קלוריות ואני משמינה מיום ליום!!! תודה לאימא של פיונה על המתכון המדהים הזה, ללא ספק נכנס לרשימת המומלצים אצלי.

למעלה במאמרים יש כמה מתכונים

שיכולים להתאים. מתכון מתאים מאד הוא "עוגיות שוות של גן עופרים".

oisdvib

New member
2 המתכונים מופיעים למעלה.

שוש, אני חושבת : או ששוכחות לציין או שלא זוכרות מה מופיע ומה לא.

מה זה משנה אם הן למעלה או לא../images/Emo12.gif?

זה מה שעלה לי בראש לתת לה שהנחה שזה יתאים לילדים. אסור לעזור במתן מתכונים? רק לכוון אנשים לרשימה?? אני לא מכוונת להכנס כל פעם ולבדוק אם יש או אין. אני נותנת מהלב עם כוונה טובה. חשבתי שזה מה שמשנה פה...

אל תיפגעי חמודה , ../images/Emo24.gif

בטח שתרשמי את המתכון ותעזרי כמו שאת יודעת, אבל אם לא קשה לך תוסיפי את ההערה שממש תעזור לי.

לכן רשמתי הודעה שכרגע נעוצה.

ד"א, עוגיות בשני צבעים ישנו, עוגיות חלבה עכשיו הוספתי. מקווה שלהבא תוסיפו את ההערה ונפתור את השאלות המיותרות.

ashlaya

New member
תודה לכולם

אכן מבחר מדהים של מתכונים במאמרים יש לכם

wan

New member
אמא של פיונה וגם כל שאר חברי |חיבוק

הפורום. אכן נושא זכויות יוצרים נדון רבות. אך לי יש השגות בענין. למשל הרבה ,אם לא רוב המתכונים בספרים בעברית ,ובמיוחד כאלה שהתפרסמו בעבר הרחוק,ואף לאחרונה,נלקחו מספרי בישול זרים,ולא ראיתי שאף אחד ממפרסמי הספרים,נתן קרדיט לבעלים המקוריים של המתכון. הרבה ממה שאופים ומבשלים. אך בעיקר מה שאופים,נלקח מספרים לועזיים. אך אף אחד למשל לא דורש מאותם אלו שפירסמו את הספר לתת קרדיט לבעל המתכון המקורי. יש ספר שאני לא רוצה לנקוב בשמו,שהועתק כמעט מילה במילה מספר לועזי. אך הוא עדיין מקבל את הקרדיט כאילו המציא את המתכונים. אני כן נתקלתי בספרים לועזיים ,של שפים מאד מפורסמים.שלא התביישו לתת קרדיט לבעל מתכון, ממנו הם למדו את המתכון שהם מפרסמים בספרם. כך שאם מישהו יתבע אותנו,לא נראה לי שיהיה לו בסיס מוצק לתביעה,כי יהיה קל מאד להוכיח,שזה לא מתכון שלו. מקסימום הוא יוכל לטעון שהוא מביא המתכון,אך לא בעליו. יש כמובן רבים מוכשרים שממציאים מתכונים. או משפרים אותם. אך משחר ההיסטוריה של הבישול, לא המציאו כלום חדש תחת השמש, רק שיפרו. ושלא תבינו אותי לא נכון, אני בהחלט תומכת במה ששוש המנהלת בקשה. כדי להמנע מאי נעימות מיותרת. אך יש לי השגות רבות על הנושא.... ערב נפלא לכולם והכל כמובן ברוח טובה.

למעלה