חדשה ושאלה...

The Animal Dr

New member
חדשה ושאלה...

הי לכולם,

אני צמחונית כבר 12 שנה ועכשיו אני בתהליכי מעבר לטבעונות. לפורום אני נכנסת כבר זמן מה לקרוא דעות ורעיונות ואני שמחה לראות שיש פה קהילה שיתופית תומכת.
קודם כל אשמח לדעת האם אתם ממליצים לפנות לדיאטנית שמבינה בטבעונות על מנת לדאוג לתזונה מאוזנת או שרובכם עשיתם את התהליך ללא יעוץ מקצועי.
בנוסף רציתי לקבל המלצה לשני רכיבים שאני בינתיים לא מוצאת תחליף הגון עבורם - גבינה לבנה (לא שמנת) ויוגורט רגיל (חמוץ, לא כל היוגורטי פירות והמתוקים למיניהם). ראיתי רק את המעדני וניל ושוקו של שלפרו וזה לא הכיוון שאני מחפשת. אשמח להמלצה או למוצר קיים בשוק או למתכון להכנה בבית - אני אשמח להכין בעצמי.

תודה מראש על העצות

ברוכה הבאה

נשמח לתמוך

אני אישית ממליצה לפנות לדיאטנית שתומכת בטבעונות, לפחות ממש בהתחלה. לא כי טבעונות זה כל כך מסובך שאת לא יכולה לבד, אלא כי זה מה-זה הרבה שקט נפשי.
לגבי התחליפים: גבינה לבנה הכי קל להכין בבית, ויוגורט יש לתנובה במתיקות מעודנת אם זה עוזר ואם לא אז יש מתכונים להכנה בבית.
חפשי בבלוג הזה:
http://thevlog.co.il/ יש בו אפילו מתכון לקוטג'!

merav999

New member
אני חושבת שרובנו לא קיבלנו יעוץ מקצועי

אבל יש רשימת תזונאיות טבעוניות/תומכות בטבעונות אם את מעוניינת. זה לא יזיק

בנוסף, אם לא עשית בדיקות דם בתקופה האחרונה כדאי לעשות כדי לדעת אם יש חוסרים מסוימים שצריך לתת להם דגש/לקחת תוסף (וגם כדי שלא יאשימו את הטבעונות בחוסר שיכול להיות שהיה עוד טרם המעבר).

היוגורט הקנוי שיש הוא מתוק. אפשר לעשות בבית, תנסי לחפש בפורום הודעות על כך.

גבינה יש את הגבינה של טופוטי ואפשר לעשות בבית מחלב סויה. יש בבלוג "לא על החסה לבדה" מתכון. יש שם גם מתכון לפטה שקדים מאוד מוצלח שכדאי לבדוק בדרך.

ברוכה הבאה

usi1

New member
"גבינת" שקדים

לגבי היוגורט ראיתי בחלק של ה GREEN של שופרסל "יוגורטים" מחלב אורז, אישית אני לא מתחברת לנושא של אורז מתוק כך שלא ניסיתי וזה גם יקר ולא תורם שום דבר .

יכולה להמליץ לך על "גבינת" שקדים שאני עושה, זה מאוד טעים, לא מזכיר גבינה בכלל אבל טעים בפני עצמו , המינוס - יקר. המחירים של השקדים זה פשוט שחיטה . לכן הפסקתי אבל את מומלצת לנסות :

תקני 100 גרם שקדים קלופים, בתור התחלה , זה ממש מעט.
תשרי אותם לילה שלם במים שהמים מכסים אותם לגמרי.
יום למחרת תכניסי אותם למגי'מיקס עם הסכין הגדולה מסוננים ושטופים מהמים .
תטחני אותם ככה לפחות 5 דקות רצופות.
לאחר מכן תוסיפי לפי הטעם שלך - לימון ומלח ו 4 כפיות שמן רגיל ( לא זית, הוא נותן יותר מידי טעם )
ותמשיכי לטחון , הרבה.
תוסיפי ממש מעט מים קרים ותמשיכי לטחון.
תטעמי תראי אם צריך להוסיף עוד טיפה לימון או מלח .

אחרי נסיון ראשון עם זה תראי אם מתחבר לך להוסיף לזה בצל ירוק קצוץ או בצל סגול קצוץ או כל דבר שעולה בדעתך. אני אוהבת את הגרסה ה"נקיה".

זה מאוד טעים, מחזיק שבוע לפחות במקרר, האמת, מתחסל הרבה לפני .... פשוט התמכרתי לזה ...

עוד ממרח נורא טעים ובריא, לא גבינתי בכלל אבל יותר לכיון של "חמאה"
חצי כוס גרעיני חמניה
חצי כוס גרעיני דלעת
לטחון, כמו קודם.
להוסיף:
רבע כוס מים קרים, לימון, מלח .
אם את לא רגישה - מאוד מתאים כאן פלפל שחור , טיפה.
גם בריא גם טעים .

המסע שלי התחיל לפני יותר מ 20 שנה, לבד, לפני עדין הגוגל ובכלל לא היה מחשב שהתחלתי עם זה .... וצמחונות נחשבה לסוג של שגעון ....
מאז עברתי המון גלגולים.
יש היום המון נטורופתית נהדרות ומקצועיות וצמחונות זה כבר שיגרה .
אני כן ממליצה לך ללכת לאשת מקצוע טובה שתתווה לך את הדרך .

אני צמחונית לא טבעונית.

בגלל אי סבילות ללקטוז ( וגם גלוטן ) אני נמנעת מגבינה ומכאן הפכתי להיות מאוד יצירתית , באין ברירות אחרות .

בהתחלה היה לי נורא קשה אחר כך מתרגלים .

יש המון מוצרי סויה שהם כביכול תחליפי גבינה, אני לא אוהבת את הנהירה אחרי הסויה , זה אסטרוגן, ופרט לכך זה פשוט יקר .
יש בעדן "גבינה" מסויה , אני לא בטוחה לגבי הטעם ואני עוד פחות בטוחה בסיבה לצרוך כאלה כמויות של אסטרוגן צמחי.

אם כן או לא סויה זה כבר החלטה שלך מול התזונאית שתלכי אליה, תתייעצי לגבי זה .

אני גם כל הזמן מחפשת רעיונות וחידושים .

The Animal Dr

New member
תודה לכולם

אני רק מתחילה והתהליך יהיה איטי. כמובן אני הולכת לנסות את כל המתכונים שקיבלתי.
אני מתה על גרעינים ודגנים אז יהיה כיף!

האלזה

New member
ברוכה הבאה גם ממני

אני לא הלכתי לדיאטנית.
אני חושבת שזה בעיקר עניין של ביטחון, אם את לא מרגישה (פיזית) טוב עם השינוי או יש לך איזה חוסר בטחון מול הסביבה או מול עצמך מבחינת בריאות הטבעונות, זה יכול להיות רעיון טוב.

למעלה