חדשה וצריכה עזרה

חדשה וצריכה עזרה

שלום לכולם! אני אמא לילד בן שנתיים+ גרושה וצעירה מאד. אני כותבת כאן אחרי שכבר הגעתי למצב שאין לי מושג מה לעשות עם עצמי. אז ככה, אני מגדלת את בני כמעט לבד, הוא נמצא אצל אבא שלו בין פעם לפעמיים בשבוע. כמובן שהעול הכלכלי נופל עלי ולכן אני מחלקת את זמני בין העבודה לבית וכמעט אין לי זמן לעצמי. חשוב לי לציין שכל החיים הייתי טיפוס שדי נוטה למצבי רוח בגלל ילדות לא פשוטה שעברתי אבל זה לא ממש הענין. בתקופת ההריון והלידה נכנסתי למצב נפשי מאד קשה גם בגלל מערכת יחסים גרועה אפילו הגעתי למצב שניסיתי להתאבד פעם אחת וכמו שאתם רואים אני עדיין חיה ונושמת, באותה תקופה לא קיבלתי עזרה או תמיכה מאף אחד ואיכשהו יצאתי מזה אבל כנראה שלא לגמרי. בשנה האחרונה אני חווה כל הזמן עליות וירידות במצב הרוח,קשה לי עם הכל, עם זה שאני מרגישה לבד כל הזמן- זה לא שאין לי חברים (חברות יותר נכון גם הקושי בתקשורת עם בני המין השני הוא נושא כאוב בפני עצמו) אני פשוט מרגישה שאין לי אף אחד בעולם שבאמת אכפת לו ממני. קשה לי עם זה שאני לא מצליחה למצוא בן זוג למרות שבמבט מבחוץ לא חסר בי כלום, אני לא נוטה להראות את כל מה שאני מתארת פה, אני נראית טוב, לא טיפשה, עצמאית ובכל זאת כבר כמעט שנה ועדיין לבד, כאילו אני בלתי נראית. קשה לי מאד עם הילד, שהוא בגיל לא פשוט ודורש המון תשומת לב שאין לי כוח נפשי לתת לו, אני משקיעה מאמץ על אנושי כדי לא להוציא עליו הכל ולצערי לא תמיד אני מצליחה לשלוט בזה, לאחרונה אני צועקת עליו הרבה ואני שונאת את עצמי על זה, אני לא רוצה לגרום לו נזק לחיים אבל זה יוצא משליטתי, הוא ילד חכם ופעיל שיודע בדיוק מה הוא רוצה וזה הרבה, לפחות בשבילי. אני מרגישה שהחיים שלי נגמרו, אני לא יכולה לעשות עם עצמי כלום, ללמוד,לטייל,לבלות, להכיר אנשים,אני מוצאת את עצמי "תקועה" בבית כל כך הרבה פעמים ואני צעירה מדי בשביל זה! לא כך תכננתי שהחיים שלי ייראו!!! לצערי ענין ההתאבדות עולה כל הזמן נגד רצוני ואני מרגישה כאילו שנגמר לי האוויר. אני גם כ"כ רוצה ללכת לטפל בעצמי, בשבילי והכי בשביל הילד, אבל אין לי כסף לזה, אני בקושי מסיימת את החודש. חשבתי כבר למסור את הילד לאבא שלו, לפחות לתקופה זמנית כדי לנשום אבל אני כ"כ מפחדת מזה, אני אוהבת אותו ולא רוצה להפוך ליהיות משנית בחיים שלו. אני מקווה שהצלחתי לתאר את המצב שאני נמצאת בו, אולי יש כאן מישהו\י שנמצא או היה במצב דומה ויכול לסייע לפחות באוזן קשבת או סתם אנשים טובים שרוצים להאיר את עיני. אשמח מאד לא לקבל תגובות כמו "את בחרת את זה, תעמדי מאחורי הבחירה שלך", זה ממש לא מה שאני צריכה עכשיו. תודה מראש

Bubble Girl 27

New member
עזבי נשמות טובות עם מילים חלשות

קודם כל ברוכה הבאה...
אוויר ולעבודה...
להיות אימא צעירה ולבד זה לא קל, העומס הנפשי והכלכלי לפעמים יכול להביא למקומות מאוד לא נעימים (תאמיני לי שאני יודעת) את צריכה לעשות כל יום צעד קטן לעבר מקום של השלמה עם המצב והבנה של איך עושים שיהיה יותר קל. קודם כל האם ההורים שלך בתמונה? האם הם יכולים לעזור קצת? לקחת את הילד מידי פעם שתתאווררי? חברות שיכולות לבוא ולהיות גם איתך כשאת איתו כדי לעזור וגם כשהוא ישן שתהיי קצת עם חברים בגילך? אני יודעת שקשה למצוא את הזמן ואת החשק כשנמצאים במצב הזה אבל את חייבת למצוא זמן אפילו פעם בשבוע שזה הזמן שהוא רק שלך. צאי להליכה, לכי לקפה עם חברה סתם לשבת בים לנשום אוויר נקי כל דבר שעושה לך טוב. אל תוותרי על זה. הילד ישן אצל האבא לפעמים? אם לא אולי תנסי בצורה עדינה לבקש שישן אצלו פעם בשבועיים אפילו רק לילה אחד? את מכירה אתכם יותר טוב פשוט תנסי לחשוב על חלון קטן שיוביל לקצת שקט נפשי ורגיעה. את חייבת את זה גם לעצמך וגם לבן שלך, אימא לא מאושרת ורגועה = ילד לא רגוע ומאושר, את חייבת לעשות משהו. אגב וברצינות ממליצה ברגע שיש לך זמן להצטרף לאחת מהיציאות שאנחנו עושים פה בפורום ולהכיר אחלה אנשים שהיו ועדיין במצב שלך. אין כמו רשת של חברים טובים שדואגים לך... וזה המקום
נשמח לראות אותך

אמא יקרה! -

קודם כל - כל הכבוד על הכנות והפתיחות - זה שאת רוצה ומבקשת עזרה כנה ואמיתית - זה כבר צעד מבורך וחכם. אני מזדהה עם הרבה ממה שאת כותבת - גם אני אם גרושה עם ילדה קצת יותר גדולה משלך - ואני יודעת היטב למה את מתכוונת. תחושה של מחנק, של לבד, של חוסר אונים לעיתים. כמו שחברתי השכילה לאמר - " את צריכה לעשות כל יום צעד קטן לעבר מקום של השלמה עם המצב והבנה של איך עושים שיהיה יותר קל." - נכון מאוד! אל תצפי למצוא פיתרון פלא כי אין. לאט לאט. תאמיני העצמך, ותעשי כל פעם צעד אחד לקראת שינוי. בקשות עזרה - אפילו ממש קטנות - שעה פה ושעה שם.יכול לעשות את כל ההבדל. כשאת כבר יכולה - לצאת טיפה - ובאמת לא חשוב לאן. אני יודעת על עצמי - שלפעמים גם כשכבר יש הזדמנות - לא ממש בא לי כבר.אבל תכריחי את עצמך! ממש ככה. כי ברגע שאת בחוץ! משהו נפתח ומשתחרר.ואת חוזרת עם יורת אנרגיה.באמת להכריח לפעמים.זה פשוט עובד.אנחנו כלכך נכנסות לסחרור של היומיום - ולפעמים את צריכה בכוח לעשות לעצמך הפסקה - גם אם נדמה לך שאת לא רוצה. בקשר לעזרה - אני חייבת לאמר שמדברייך עולה שאת חייבת לעצמך ועוד יורת לבן שלך - לקבל עזרה. מה שאת מתארת הוא מעבר לגבול ה"סביר"...בוא נקרא לזה. קודם כל - איפה באמת הורייך בתמונה? חשוב מאוד מאוד שהם יהיהו בתמונה - גם אם את מתביישת או אולי קשה לספר.זה ממש חובה לדעתי (אלא אם יש איזו סיבה רצינית למה לא...) בנוגע לעזרה - יש עזרה מסובסדת - שרמה טובה מאוד - דרך קפות חולים.לא להתבייש ולא להסס. את פונה לקופ"ח שלך - ומבררת איך לעשות את זה.ייתכן שצריך הפנייה מרופא משפחה - וגם אז פשוט תקבעי ולכי על זה! לרופא אסור לספר שום דבר למשפחה שלך או לכל אחד אחר. אל תחששי. פשוט תעשי את זה! וטוב שעה אחת קודם. בכל מקרה יקרה.תלמדי את עצמך - לספור עד 10 לפני שאת מגיבה לילד שלך.אף אחד לא מושלם - אבל אני הכרחתי את עצמי ללמוד לספור עד 10 כשאני על הסף...!!!...כי התחושה של לפגוע בילד שלך היא הנוראית מכולם!!! בהצלחה יקרה..ואל תוותרי - הכל עוד לפנייך! גם הגיל הזה של בנך הוא באמת קשה וזה לא תמיד יהיה כלכך מאתגר.תזכרי שאת חייבת לו להיות בריאה וחייבת לעצמך. ובנוגע לזוגיות - עזבי עכשיו. שום זוגיות טובה לא תבוא ממצב כמו שאת מתארת. לא הזוגיות זה מה שיעזור לך - אני מצטערת לאמר!! רק את עצמך תעזרי לך. זוגיות - בהמשך.תבוא כשתיהי מוכנה באמת (ולא בכאילו).

Bubble Girl 27

New member
די אני מסמיקה ממך היום../images/Emo9.gif

מאז שחזרתי לבלונד אני מרגישה יותר חכמה

שרשירית

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

כולנו יודעים שההתחלה לא הכי קלה אבל עם הזמן מתרגלים ומנסים למצוא את הטוב בכל דבר. אם האבא לוקח את הילד פעם-פעמיים בשבוע זה מספיק זמן לעשות משהו בשבילך עצמך, לאו דווקא קשור לכסף. עכשיו מגיע הקיץ ואפשר לקחת ספר טוב ולשכב על חוף הים. את מוזמנת להישאר בפורום שלנו - בטוחה שכאן תמצאי אוזן קשבת וחברים שאפשר לבלות איתם.

הי../images/Emo140.gif

רציתי לדעת איך את מרגישה, והאם יש משהו שאפשר לעזור לך בו? איך מתקדמים הדברים מול הגרוש?

למעלה