חדשה ומפוחדת

פז08

New member
ברוכה הבאה

למען הסדר הטוב: אנדומטריוזיס זו מחלה שלומדים עליה בבית הספר לרפואה וכל רופא שמתמחה בגניקולוגיה לומד לטפל גם בה. לכן, ובעידן בו יש משבר כללי וקופות החולים בגרעון עצום (ולא, אני לא חושבת שזה צריך לעניין אותנו המטופלות המצב הכלכלי של הקופה....) הכללית, שיש לה בתי חולים ומרכזי בריאות בשפע ששייכים לה, מעדיפה שמטופלות ייבדקו ויטופלו במרכזים שלה. עם זאת, ללא ספק, כשיש מרכז ארצי בנושא עם רופאים שעברו השלמויות והתמחויות נוספות בתחום, ועם כל כך הרבה נסיון, אין ספק שעדיף להגיע לשם.... בעבר, לא הייתה בעיה להשיג טופס 17 לתל השומר (הכל עניין של הסכמים של הקופה עם מרכזים מסויימם) וכל מי שהתחילה בעבר מעקב במרכז בתל השומר עדיין מקבלת בלי שום בעיה טפסי 17 (בעבר= לפני חודשים רבים, לא יודעת בדיוק מתי...). לעומת זאת, כל מטופלת חדשה, נתקלת לרוב בבעיות... גם אני נקלתי באותה בעיה, ומה שעשיתי - שילמתי 103 ש"ח לבדיקת רופא, ואולטראסאונד עשיתי יום לפני אצל הרופא בקופת חולים כללית והוא הדפיס לי את התמונות ונתן לי אותן על מנת להביא איתי לתל השומר וכך לא נזקקתי לאולטראסאונד בתל השומר. יש לציין שבמקרה שלי זה לא היה חוכמה גדולה, כי הרופא בקופת חולים והרופא בתל השומר היה למעשה אותו הרופא.... אבל- זה יכול לתת לך רעיון- תבקשי מרופא בקהילה עוד השבוע לעשות לך אולטראסאונד ולהדפיס תשובה + תמונות. ועם זה תגיעי למרפאה בתל השומר. דרך אגב, נראה לי שהתמזל מזלך לקבל תור ליום שני הקרוב, בדרך כלל התורים ארוכים יותר... אני אישית ממליצה לא להתייאש ואם צריך ניתוח כן לנסות להוציא אישור לתל השומר. לי היה ביטוח פרטי, ויכולתיי לעשות את הניתוח באופן פרטי בחינם (!!) אבל העדפתי לעשות בתל השומר,שזה בית חולים ציבורי ומתוקף היותו בית חולים ציבורי הוא גם ערוך לכל סיבוך או בעיה שמתעוררת בניתוח או לאחריו.... צריך רק לקחת בחשבון, שבניתוח בתל השומר, היות וזה בית חולים ציבורי, אף אחד לא מבטיח לך מי ינתח אותך. עם זאת, לרוב מי שמנתח אנדומטריוזיס זה אחד מהמומחים בתחום שם. (עם רופא בכיר נוסף כמובן...). אני מציעה לך בחום, כשאת פונה לקופה לבקשת אישור, תתחילי בכך שתשיגי מכתב הפנייה מרופא בקהילה שמפרט את מצבך ואת הצורך בניתוח בתוספת הפנייה לניתוח מהמרכז בתל השומר. בנוסף, תכתבי מכתב בו תפרטי כמה את סובלת וכמה את מסכנה וכמה את זקוקה לעשות את הניתוח במקום בו יש מומחים בתחום וכו וכו'. את המכתבים תפני ישר להנהלת המחוז. תבקשי מהסניף שלך את הטלפון והפקס של הנהלת המחוז, ותפני אליהם ישירות.כמו כן, ממליצה לפחות בהתחלה, לא לנקוט בגישה תוקפנית או בגישה של "מגיע לי", כי הטבע האנושי הוא כזה, שאנו חפצים לעזור למי שנראה מסכן וזקוק לעזרה, ואילו גישה תוקפנית יוצרת התנגדות... זה בכל אופן מה שאני עשיתי, ובסופו של דבר זה עזר..... זהו, תתחילי עם זה, אם את צריכה עצות נוספות, אנחנו פה.. אני בדיוק יומיים אחרי הניתוח, מחלימה....

asat1

New member
ואוו, תודה איך את

מרגישה? איך עבר הניתוח? מי ניתח אותך? בהתייעצות משפחתית הוחלט לשלם באופן פרטי, החלטנו שבגלל שאני מאוד חוששת ובנוסף מנסה להרות כדאי ללכת על מישהו שיש לו סבלנות אליי והוא גם מקצועי בתחום בכל מקרה אני הולכת ביום ב' לתל השומר ונראה מי הרופא שיקבל אותי כנראה שאקבע לאחר מכן עם סוריאנו. הדבר המפתיע בכל הסיפור - התקשרתי לקופת המחוז שלי וביקשתי להגיש תלונה ולשוחח עם מנהל המחלקה, לפתע נקבעה לי פגישה עם אחות ראשית על מנת לזרז לי טופס 17!!!! אין גבול לבירוקרטיה, לחוצפה ולניצול נשים במצבינו - הם הרי יודעים טוב מאוד שנשים יעשו הכל על מנת להיכנס להריון גם אם זה אומר לנסות ולעשות עליהן קופה כספית!!!! בכל מקרה מאחלת לך החלמה מהירה ומצפה לבכליון עיניים לשמוע איך עבר לך.... שבת שלום ושנה אזרחית טובה

פז08

New member
לגבי הניתוח

נותחתי ביום שלישי האחרון בתל השומר, על ידי ד"ר שיינמן רון, שהוא לדעתי מקצועי ומדהים. הוא הרופא שלי ממרכז בריאות האשה בכפר סבא, הוא זה שעלה על הבעיה ואני רציתי שהוא ינתח אותי. לשמחתי הוא זה שניתח והוא עשה זאת מעולה.... הוא עבר התמחות מיוחדת בבלגיה אם אני לא טועה, בנושא של כירורגיה אנדוסקופית. בנוסף בתל השומר יש את ד"ר סוריאנו שרוב הבנות כאן לדעתי נותחו אצלו, ואומרים שיש לו אפילו יותר ניסיון.... הוא מנהל מרפאת אנדומטריוזיס. לדעתי הם שני המנתחים העיקריים בתחום, למרות שיש גם את ד"ר שטוקהיים שאני לא מכירה אותו. בכל אופן, אני לא בטוחה ששווה לרוץ על פרטי. אני מציעה לך לשמוע ביום שני מה אומרים לך ורק אז להחליט. נכון שבתל השומר יש תורים לניתוח, ולדעתי מי שקובעת היום מקבלת תור באזור אפריל. אבל... לדעתי שווה לחכות. בתל השומר זה גם לא עולה כסף, וגם מנתחים אותך אותם אנשים, שממילא ינתחו אותך בפרטי. ומדובר במחלקה מעולה, והתנאים די נוחים. נכון, לא 5 כוכבים אבל ממש ממש בסדר. אני עכשיו מתאוששת, למעשה מרגישה די טוב, עדיין מעט כאבים אבל תודה לאל שמישהו המציא את האופטלגין... זהו, אם יש לך עוד שאלות, אשמח להשיב לך.....

חלק ממה שכתבת לא מדוייק

כתבת ש"כל מי שהתחילה בעבר מעקבים בתל השומר מקבלת ט.17 בלי בעיה" וזה לא מדוייק. אני הייתי פעם ראשונה בתל השומר לפני 3 שנים ואז קיבלתי ט.17 בקלות, ושנה אחר כך כששוב רציתי להגיע לשם לא קיבלתי טופס ככה זה היה בכללית, עכשיו אני במכבי והשבוע קיבלתי טופס בלי בעיה.

שלום לך

זואלי כתבה ופירטה הכל . מסכימה עם כל מילה שלה. גם אני נותחתי אצל סוריאנו בתה"ש ורק דברים טובים יש לי לומר. כמו שהציעה זואלי תקראי קצת בפורום כדי ללמוד יותר. שיהיה בהצלחה.

אם יש לך עוד כח להגיע לבי"ח כרמל

נפתחה שם מרפאה של אנדו' ונמצא שם דר' קאופמן (ולא, אני לא המזכירה שלו, אני מנותחת שלו), רופא נדיר שלצערי אין הרבה כמותו בארץ, הוא גם התמחה שנה וחצי בחו"ל בכל נושא האנדו' והיחיד בכרמל שמנתח אנדו' (נכון לספטמבר השנה), אנושי מאד, מדבר בגובה עיניים, וכן, הוא גם מחייך! אם את מחפשת מנתח טוב בתחום האנדו' שהוא גם בנאדם- דר' קאופמן זה הכתובת, וחוץ מטופס 17 את באמת לא אמורה לשלם כלום
כל הוצאת הכספים הזאת לא מוצדקת בכלל, מצאו להם על חשבון מי לחגוג
אני מציעה את כרמל כי הוא שייך לכללית והוא הבי"ח היחיד שאני סומכת עליו בעיניים עצומות (אם נוציא את תה"ש מהמשוואה כי אין להם הסדר עם כללית...), ושאף אחד לא ינסה "למכור" לך את מאיר/סורוקה/ווטאבר, כי אני נמצאת בפורום מספיק זמן כדי לדעת שלא כל רופא שמחשיב את עצמו ל"מבין באנדו'" הוא באמת מבין! בי"ח פרטיים אני לא מכירה (אולי בנות אחרות כאן מכירות וממליצות?), והרגילים שאני מכירה ויודעת שבאמת אפשר לסמוך זה תה"ש וכרמל (שזה כבר בחירה שלך אם "להשקיע" 106 ש"ח בשיבא או "להשקיע" נסיעה לכרמל...) וההערה של הרופא הזאת היתה ממש לא במקום! כל כך חסר טאקט! חבל שלא ענית לו ש"אתה מנתח, תעשה צינטור למוח הסתום שלך" תרגישי טוב!

asat1

New member
חחחח, מעולה הצינתור למוח....

יש לי היום פגישה בתל השומר, אני מקווה שלאחריה אדע טוב יותר לאן אני הולכת. ייאמר לזכות קופת החולים שלי באשקלון שהתלוננתי על כל המקרה, הם היו מזועזעים וכמובן שהודיעו לי שהם הולכים לצעוד איתי יד ביד בכל המקרה הזה. כרגע הם נתנו לי טופס 17 ומנהלת הקופה כל כך רגישה למצבי כיוון שכלתה עברה את אותו התהליך בדיוק. אחרי הגשת התלונה אתמול וההרגשה שסוףסוף מבינים לליבי ולמצבי התחלתי להרגיש טוב עם כל הסיפור הזה, עד כמה שניתן. ובעיקר הפורום המדהים הזה שאני ממש שמחה שנכנסתי אליו.... אעדכן בהמשך היום מה נסגר..... תודה על עצת "הכרמל" אבל זה בהחלט רחוק לי... :)

אם אשרו לך תה"ש זה מצוין! ../images/Emo45.gif

וטוב שהתלוננת על ה"חברים" האלו! עכשיו רק נקווה שהם באמת יצעדו איתך יד ביד בלי לנסות לדחוף לך רגליים... (בכרטיס כתוב "תא והמרכז" אז לא ידעתי מאיפה את, אבל מסכימה איתך שחיפה ואשקלון זה "קצת" רחוק
)

למעלה