חדשה ומפוחדת

asat1

New member
חדשה ומפוחדת

שלום רב, אשמח להמלצות וסיפורים אישיים: באוגוסט האחרון גילו בשחלה הימנית ציסטה אנדומטריוזיס בגודל 6*6. ובשחלה שמאל שחלה פוליציסטית. כיוון שנישאתי לפני 8 חודשים אנחנו מנסים להרות. הוחלט לתת קצת זמן אולי הגוף ישתלט על הלאגן וכך מצאתי עצמי עושה באוגוסט ובנובמר אולטרסאונד פרטי (400 ש"ח לאחד) על מנת לקבל תוצאות טבוות ביותר. לאורך דרך טופלתי ע"י רופא אנטיפת מומחה בפריון שגרם לי כמעט בכל פעם לצאת דומעת מחדרו על כל בדיקה שנדרשתי אני או בעלי לעשות הוא שכח לתת התחייבויות ותמיד נאלצנו לשלם מכיסנו. בפגישתנו האחרונה לפני כשבועיים הוא החליט שצריך לנתח וכיוון שאני חוששת הוא אמר לי לפנות לתל השומר למחלקת האנדומטריוזיס ולקלב חוות דעת נוספת. אכן קבעתי תור בתל השומר ויום לפני התור הגעתי לקופ"ח לקבל התחיבות כמובן שהוא שכח לציין (אני חברת קופ"ח כללית) שתל השומר לא עובדים עם כללית ומנהל קופ"ח בה אני מטופלת לא אישר את ההתחייבות. הייאוש חילחל עמוק והופנתי לרופא אחר בשם ד"ר בר גיא חמוד ומקסים שקיבל אותי ללא תור, שמע את בעיותיי ואף רעם על הוצאת הכספים המיותרת. בנוכחותי התקשר לד"ר אריק אוחנה מנהל מחלקת אנדומטריוזיס בב"ש ואמר לי: "די להוצאת הכספים המיותרת, הכל יש בכללית", סיכם עם ד"ר אוחנה שאלך אליו לייעוץ. קבעתי עם ד"ר אוחנה ליומיים לאחר מכן ואכן נעשתה לי אבחנה מדוייקת מלווה בהסברים מילוליים (קצת מסובכים) ועם הכוונה כי אין ברירה אלא לנתח בקרוב במידה ואני רוצה לנסות להרות באופן טבעי. כמובן שהומלץ לי ללכת לבי"ח אסותא ולעשות הכל באופן פרטי. בתום שעה מפגש הדוקטור מוציא פנקס חשובניות ורושם חשבונית על 600 ש"ח!!!!!!!!!! אמרתי לו שמלכתחילה נקבע לי בתל השומר במחיר של כמעט 200 ש"ח וחברו הרופא שלח אותי אליו כדי שלא אוציא כספים נוספים. כמובן שהוא ציין שחברו יודע על כך טוב מאוד שהוא אכן גובה תשלום. יצאתי מהפגישה מבולבלת מאוד: מצד אחד חרה לי מאוד העושק הכספי והדחיפה לעשות את הניתוח באופן פרטי ומצד שני הובהר לי שעליי לעשות ניתוח זה באופן בהול אם אני רוצה להיכנס להריון. כמובן שמלבד החששות הנובעות מניתוח כזה עם בדיקות לא נעימות שעלי לעבור כמו חוקן בריום וכיו'ב אני מרגישה שאני נמצאת בקרב רופאים או שלא אכפת להם ממני או שהם רוצים לעשות עליי קופה..... אני רוצה להגיע למנתח הטוב ביותר בארץ בתחום האנדומטריוזיס ומוכנה אף לשלם על כך כמה שיידרש. לשם כך אני ממש אודה לכן אם תוכלו להמליץ לי על רופא כזה שמעבר להכל הוא גם בן אדם. ולספר לי על החוייה והתהליך של ההכנה לניתוח,וההתאוששות. כל נושא האנדומטריוזיס חדש לי ואני מאושרת שמצאתי פורום שאוכל לחלוק בו את פחדיי וחששותיי מן המחלה!!! חוץ זמ לסיום - הוא אמר לי: "את שמנמנה, בדרך כלל נשים עם אנדומטריוזיס הן ממש רזות" - אם זאת סיבה לא מספיק טובה לעבור רופא אז מה כן....

זהבה240

New member
רופא

סדרו אותך יפה מאוד עד עכשיו. ייתכן שאת צריכה באמת ניתוח עכשיו, אבל לא הייתי סומכת על מילתם של רודפי הבצע. אני נותחתי בשבוע שעבר על ידי פרופ. מוטי גולדנברג (מנהל המחלקה הגניקולוגית בתל השומר ומנהל מרכז ההדרכה הארצי לרופאים לכירורגיה אנדוסקופית [לפרוסקופיה]). קבלתי עליו המלצות מ3 גניקולוגים (לא חברים שלו ולא עובדים אתו) שאמרו שהוא המומחה מספר 1 בארץ לניתוחי אנדומטריוזיס. הבעיה: לבדיקה הוא לוקח 800 ש"ח אבל אם מגיעים לך ייעוצים (3 בשנה באופן כללי על ידי המושלם של הכללית) אז את משלמת רק 100 ש"ח והם שולחים את היתרה לתשלום של המושלם. אבל: בניתוחים הוא לא עובד עם המושלם של הכללית, רק עם ביטוחים פרטיים. במקרה כזה המושלם משלם רק 2000 ש"ח בערך מהניתוח שזו בדיחה. אבל: ההצעה שלי היא שתלכי אליו רק לייעוץ (זה רק 100 ש"ח) ותקבלי את המידע המלא והכי מוסמך אם אכן את צריכה ניתוח (הוא מטפל גם בפריון, לדעתי). ואחר כך את יכולה לבחור מנתח שכן עובד עם המושלם. בהצלחה, זהבה

asat1

New member
מה העלות של ניתוח פרטי?

אני אנסה לקבוע עם מוטי גולדנברג פגישה...

זהבה240

New member
עלות

אין לי מושג. אבל אם הוא יגיד שצריך ניתוח אז רוב המנתחים כן עובדים עם המושלם. מה שאהבתי אצלו זה המקצוענות והאמינות. לגביו, אני לא מאמינה שינתח רק בגלל שהוא חושב שירוויח עוד קצת כסף. על רוב האחרים שהייתי אצלם כן! בכל מקרה, תספרי לו אם יש לך או אין לך סמפטומים ואיזה, תביאי גם את האולטרסאונד (למרות שהוא עושה שוב) שיש לך וכל הבדיקות והמכתבים הרפואיים שיש לך. אם עשית את בדיקת הדם A'125 תביאי את התוצאות, ואם לא אז תבקשי מרופא המשפחה שיתן לך לעשות אותה. תגידי לו שהגניקולוג ביקש את זה בטלפון. זוהי בדיקת דם שעל פי רוב עולה באנדומטריוזיס (גם בדברים אחרים, וגם לפעמים בממאירות), ולפעמים היא עוזרת במקרים בעיתיים באבחנה של האנדו'. לא עושים אותה בזמן מחזור. אם לא תהיה לך הבדיקה זה גם לא נורא. בהצלחה זהבה נ.ב. הוא מקבל ברמת חן.

vizsla3

New member
היי זהבה, תוכלי לשלוח לי במסר טלפון

של פרופ' גולדנברג

זואילי

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

סיפורים לרוב, את יכולה לקרוא פה בפורום. נראה לי שטירטרו אותך קשות, כולל בילבלו אותך ובנוסף לכל גם הוצאת המוני כספים. נכון שהכללית עושה בעיות עם טופס 17 למרפאת האנדו, אבל עם קצת מלחמה ומכתבים - בסוף הם מתרצים. ותמיד ניתן לקבוע תור לאנדו, להשאיר פיקדון, לבקש מהרופא שראה אותך לכתוב מכתב הסבר ואז לנסות להשיג טופס 17 בדיעבד. לרופא פוריות פרטי - משלמים על כל ביקור, אבל אם הוא עובד עם אחד מבתי החולים הפרטיים - אסותא או מדיקל, אז כמבוטחת הכללית - התשלום שאת משלמת לאותו בי"ח פרטי כולל גם מעקבי זקיקים (אולטרסאונד) ובדיקות דם - וזה חוסך לך את האולט' אצל הרופא. וחשוב לדעת "לאבחן" רופא פריון - זה אחד שעושה שאיבות והחזרות (IVF). אם הוא לא עושה את זה, ובכלל לא משנה אם את כרגע בשלב הנסיונות הטבעיים או הזרעות - הוא ממש לא מומחה פריון. מה שכן משמח לשמוע, זה שאותו רופא מודע למרפאת האנדו ושלח אותך לשם לייעוץ. כי אכן זה המקום עם הכי הרבה נסיון בארץ. לגבי בדיקות מקדימות ומגעילות - הכל תלוי בתלונותייך ובתישאול של רופא שמבין באנדו. לפי זה ישלחו אותך למיני בדיקות אם בכלל יש בהן צורך. לא כל אנדואית נשלחת לסשן בדיקות מגעילות. ההמלצה שלי - המומחה מס' 1 הוא ד"ר סוריאנו. את יכולה כמובן להגיע אליו באופן פרטי, ופשוט להתקשר למזכירתו כדי לברר עלויות, החזרים או הפעלת ביטוח בריאות לכיסוי ניתוח. בציבורי - הוא מנהל מרפאת האנדו בתה"ש והמרפאה שם היא הכי מקצועית שיש בתחום. ממליצה לך לקרוא בפורום, ראשית כדי להבין לעומק על האנדו, וכמובן כדי לשמוע כל מיני התנסויות וחוויות של הגולשות - גם לגבי הרופאים (ותמיד יש על כל רופא דעה לכאן או לכאן), וגם לגבי הניתוח עצמו וההתאוששות.

asat1

New member
תודה רבה רבה על התגובה

המפורטת. אני חושבת שאכן אקבע בשנית למרפאה בתל השומר לקבל עוד חוו"ד אני לא רוצה להתרוצץ עם יותר מידי רופאים כדי שלא אתבלבל בעצמי. תודה. אעדכן בהמשך נפלא שמצאתי את הפורום הזה....

נבט1

New member
ישנם רופאים טובים המנתחים באופן פרטי

אך בנוסף גם בבתי החולים במסגרת הקופה. תנסי לברר על רופא כזה וכך תחסכי כסף בהצלחה

Opinionated

New member
נשמע סיפור ממש מוזר...

גם אני חברה בקופת חולים כללית, והייתי כבר פעמיים במרכז לאנדומטריוזיס בתל השומר. קיבלתי טופס 17 בלי שום בעיה... מה גם שאם את הולכת לשם ללא התחייבות, את משלמת 106 ש"ח לבדיקת רופא, ועוד בערך 300 ש"ח לאולטרסאונד (ויש הרבה שמגיעות רק לבדיקת רופא, ואז המחיר הוא ממש לא נורא.) אני מציעה לך בתור התחלה לקבל הפנייה מהרופא פוריות שלך למרכז האנדומטריוזס בתל השומר, ואז לעשות בלאגן במרפאה שלך עד שיתנו לך טופס 17. אני לא יכולה להבין איך במרפאה אחת, מביאים את הטופס בלי שום בעייה, ובמראפה אחרת לא מאשרים. לגבי הניתוח: גם אני צריכה לעבור ניתוח וכנראה שאעבור את הניתוח בתל השומר. אבל גם ביררתי בכללית כמה יעלה לי בפרטי וזה מה שאמרו לי: אם אני עושה את הניתוח אצל ד"ר דוד סוריאנו (שהוא אחראי על מרכז האנדומטריוזיס והוא נחשב למומחה בתחום) בכללית פלטינום, זה יעלה לי 946 ש"ח ועוד הם ישלמו 75% ממחיר של רשת או דבק או משהו כזה שיתכן וישימו לך במהלך הניתוח, על למקסימום של 4500 בשנה. לדעתי אם את חזקה אפשר לקבל את כל הטיפולים הדרושים דרך הקופה...

asat1

New member
אני בשוק

זו פשוט חוצפה שלא אשירו לי את הטופס!!!! אני אגש לתל השומר ואין לי בעיה לשלם 106 ש"ח אבל עוד 300??? אתמול שילמתי 600 ש"ח!!! כרגע יש לי כללית מושלם. האם את ממליצה לעשות כללית פליטיניום? מול מי אני אמורה לנהל את המשא ומתן על כסף בכללית? מול הרופא האישי שלי או מנהל הקופה? תודה רבה על העצות והחלמה מהירה :)

Opinionated

New member
האמת היא שאין לי מושג מול מי את מתנהלת

בגגל שתמיד מנהלת המרפאה אישרה לי לא הייתי צריכה ללכת לדרג גבוה יותר. לדעתי תפני למנהל המרפאה שלך, תסבירי לו שהמצב שלך יחודי והמרכז בתל השומר הוא מבין היחידים בארץ ומתמחה בדיוק במצב שלך. אם הוא מסרב, תשאלי אותו לאן את צריכה לפנות כשלב הבא. לגבי האולטרסאונד, את לא חייבת לעשות, לפחות לא בכל פעם שאת מגיעה. בכל מקרה תנסי להשיג טופס 17 ורק אם את לא מצליחה, אז תלכי לשם ורק תיבדקי ע"י הרופא ללא US. באופן אישי, ד"ר סוריאנו הרגיש אצלי את הציסטות ומוקדי האנדו' ללא כל אולטרסאונד.

נבט1

New member
אל תהיי בשוק. גם לי לא אישרו

וכך הם עשו גם בנוגע לבדיקות אחרות שאינן קשורות לאנדו. הסיבה- הם מעוניינים שתעשי את הכל אצל הרופאים שלהם ולכן עושים לנו חיים קשים! הם בעצמם מסבירים את זה. עכשיו את צריכה להלחם בהם עד שבסוף הם יאשרו... בהצלחה

asat1

New member
כל כך אין לי כוח למלחמות

מאתמול, אחרי הבדיקה אני פשוט מצוברחת נורא. כמובן שהרחמים העצמיים עולים על גדותיהם....... אין לי כוח להתעסק בזה ובבירוקרטיה. לצערי כנראה שאין דרך אחרת. בכל מקרה כבר קבעתי לתל השומר ליום שני. אני מקווה שאני ארגיש מאוששת יותר ואנסה להוציא טופס 17. (ולחשוב שעד לפני שבוע בכלל לא ידעתי מה המונח: טופס התחייבות אומר
)....... תודה רבה על התמיכה זה בהחלט מעודד

Opinionated

New member
תחזיקי מעמד... הבירוקרטיה מעצבנת, אבל הכרחית

חלק מהעניין זה להיות עקשניים ועקביים. וכמובן עם עצבי ברזל. פעמים רבות חשבתי שאולי כבר עדיף ללכת לפרטי, אבל בסופו של דבר, חסכתי הרבה כסף ולדעתי זה שווה את זה. המלצה שלי, מיד לאחר התור בתל השומר, תשיגי לך עוד טופס 17 כבר לפעם הבאה, כך יהיה לך זמן להילחם עם הקופה. לגבי הפלטינום, אני לא יודעת אם ההנחות תקפות מייד או רק אחרי שנה. תתקשי למוקד *2700 שם יענו לך בדיוק כמה יעלה לך כל דבר (וזאת במידה שאת מחליטה ללכת על פרטי) בכל מקרה, לדעתי גם אם את עושה ניתוח בפרטי, תעשי זאת רק עם רופאים שבהסדר עם הקופה, כי מדובר פה על הבדלים של אלפי אם לא עשרות אלפי שקלים. אם המצב שלך לא חמור, אולי שווה לך לחכות לניתוח בתל השומר (הבנתי שמדובר על המתנה של כ3-4 חודשים).

Opinionated

New member
ועוד משהו:

תתקשרי ל*2700 ותבררי אם הרופא שלקח לך 600 ש"ח נמצא בהסדר איתם. ייתכן ותוכלי לקבל החזר על חלק מהתשלום.

liraz1983

New member
חדשה בפורום-אך בעלת נסיון../images/Emo8.gif

היי בנות!! שמחה להצטרף לפורום (כלל לא ידעתי שקיים) אני חייבת לציין שבהחלטהקשו עלי בקבלת טופס 17 (קופ"ח כללית) אבל אף פעם לא שילמתי על הביקורים אצל דר' סוריאנו המדהים ואצל דר' זולטי במרפאה בתה"ש..! גם לא על הניתוח שעברתי באפריל 08... קצת עקשנות ולחץ (מנסיוני זה לחץ שצריך להפעיל על רופא המשפחה כדי שיפעיל על מנהל/ת המרפאה) ומקבלים טופס 17 וכו'. יש לי שאלה, הניתוח שאני עברתי לא צלח כל כך מסתבר, מס' ימים אחריו התחילו לי דימומים כ-ב-ד-י-ם מאוד וכאבי תופת. דר' סוריאנו שאל אם אני רוצה לנסות לטפל בכניסה להריון או לקחת הפסקה מהמחזור הארוך והמטורף שלי- בחרתי בהפסקה
עד לחודש יוני השנה טופלתי בזריקות לוקרין ובאה מנוחה ליגע.. איזו הפוגה מבורכת של שנה וקצת! העניין הוא, שהזריקות תקפות ל-3 חודשים +- וב-1.6.09 קיבלתי את הזריקה האחרונה- שבעה חודשים מאז ועוד לא קיבלתי מחזור... לא שאני מתגעגעת אליו באיזו שהיא צורה- אבל גם לא כל כך ברור.. מה גם שלפני כחודש וחצי נבדקתי אצל רופא הנשים שלי שראה שהרחם כבר מוכן לווסת ובכל זאת- אין זכר למחזור עדיין.. יש למישהי רעיון מה קורה..? מישהי מכירה את התופעה?

asat1

New member
לא יודעת לתת לך מענה אבל כדאי שתעלי

את ההודעה למעלה. תפתחי אותה מחדש... בהצלחה בכל מקרה :)

shirshir22

New member
ברוך הבא ../images/Emo13.gif

אז אין לי יותר מדי להוסיף לכל הנאמר, רק שגם אני "שמנמנה" ויש לי אנדו חחחח וחוץ מזה אני תומכת נלהבת של סוריאנו - התנתחתי אצלו בפרט והוא ממש הציל אותי. את יכולה ללכת אליו לייעוץ ראשוני ולקבל החזר ייעוץ מהקופה- מניסיון ממליצה בחום. בהצלחה

למעלה