חדשה ומיואשת יקרה יקרה!
קראתי את מרבית התגובות כאן, ואני מאוד מסתייגת מהביקורת שנשמעה בהן. אבל מכיוון שתמיד צריך להקשיב טוב טוב (החכם לומד מכל אדם). אז לדעתי טוב תעשי, אם תשימי את הכבוד בצד ותתיחסי גם לביקורת. אני מאוד מבינה אותך, לא קיבלתי את הרושם מדבריך שעצם הפיטורין, או העובדה שבעלך הפסיק להביא כסף הביתה היא שגורמת לך לרצות "לא להיות פה" אלא יותר הדיכאון שהוא שרוי בו, הבטלה, והמצב הנפשי. אמרת שכל הבית במתח, ו"יש פה גם ילדים" כלומר, כמו שאני מבינה אותך, הילדים גם סובלים מהמצב. אני בהחלט יכולה לחוש אמפתיה לאשה ששבה מן העבודה בחוץ, ואנחנו תמיד שבות אל העבודה שמחכה לנו בבית, ומוצאת את בעלה ליד טלוויזיה או עיתון. אגב, מצב של אבטלה לא חייב להיות מצב של בטלה. ברור שהאגו שלו נפגע, והוא בדאון רציני. והשאלה היא איך משנים את המצב. צודקים מי שאמרו שצריך לעזור לו. ואני לא בטוחה שאת היא הבן-אדם המתאים. נכון, לפעמים אשה אוהבת ותומכת עושה גדולות ונצורות, אבל לא תמיד. יש גברים, שהאגו שלהם נפגע בעיקר בכל מה שנוגע לאשה, התדמית שלו בתור מפרנס=גבר אמיתי נפגעה, והוא לא רוצה לשמוע ממך שום דבר, ובדרך גם רומס את הזוגיות שלכם ואת חיי המשפחה. מה לעשות? ייעוץ זוגי זה טוב מאוד, ייעוץ מקצועי עבורו הוא גם רעיון טוב. גם חופשה, בדיוק עכשיו יכולה לבוא במקום. תשאירו את הילדים אצל הסבתא ותסעו רק שניכם לשבוע לבד. מתי פירגנתם לעצמכם משהו כזה? ובלבד הזה, אל תכניסו את העבודה, או הפיטורין, או את השנה הקשה הזו, אלא תהיו רק את והוא לבד עם הזוגיות, עם מה שגרם לכם מלכתחילה להתאהב זה בזו. תזכירי לעצמך מה מצאת בבן-אדם הזה פעם... זה שווה כל שקל, ואפילו שבטח קשה עכשיו כלכלית. האם יש לו חבר טוב שיכול לעזור לו לצאת מזה? מישהו חוץ ממך או מיועץ זוגי? אולי מישהו שעבר משהו דומה ויצא מזה, תהיי יצירתית ותנסי לעזור. כמובן, שלא נתת מספיק פרטים על איך היתה הזוגיות לפני הפיטורין, כי יכול להיות שהיו חריקות כבר אז ועכשיו אין לך כח לשאת גם את התקופה הזו. אבל זה משהו שרק את יודעת. גם אשה מאוד אוהבת ותומכת, שנמצאת בקשר נפלא, היתה מתקשה מאוד לתפקד ולהיות אשה עובדת ואמא עם מישהו שלא משתף פעולה, על אחת כמה וכמה עם הקשר לא היה כל כך נפלא גם קודם. אני גם לא מזועזעת כמו כל מיני פה מהמשפט הזה "אלמלא הילדים כבר לא הייתי פה", זה לא תמיד בריחה, אלא הרבה פעמים זה להראות אחריות. כי ילדים זה אחריות, ולא מפרקים קשר כל כך מהר כשיש ילדים. מה גם שבחיים עוברים כל מיני משברים, וגם מותר להתבטא כך כשהכל על הפנים. תתחזקי, צאי מהיאוש, ותתחילי מהתחלה, כל יום בפני עצמו, תנסי דווקא בתקופה הזאת לצאת הרבה, תזמיני חברים הביתה, תצאו גם אתם, תנסי להוציא אותו מהמשבר הקשה הזה עד כמה שאפשר, ותפני לעזרה מקצועית!