חדשה ומבקשת עזרה

lironron21

New member
חדשה ומבקשת עזרה

אני עדיין חדשה בעיניין של הפנג שואי אבל היות שאני מתכוונת לשדרג מעט את חדרי הייתי מעוניינת לדעת כיצד להפוך אותו ליותר נינוח עפ"י השיטה. אז ככה- נולדתי ב5.9.84 רוב החדר שלי הוא בצבע בוק- פרקט , שולחן , כוננית וארון. בארון יש מראה גדולה שנמצאת מול המיטה שלי ומול חלון. החלון פונה לכיוון דרום והגוף שלי בשינה כיום פונה לכיוון מערב. המיטה נמצאת מתחת לחלון אבל אני כנראה יסיט את המיטה החדשה שאני אקבל לכיוון הדלת והמראה- כיוון צפון. אני שוקלת לצבוע את החדר בצבע קרם שמנת... עדיין לא סגור אבל צבע בהיר (היום יש לי צבע של תכלת ולילך) אני שוקלת לצייר ציור שממנו אני טיפה חוששת- הוא יהיה מונח בקיר המערבי של החדר- הציור המתוכנן הוא עץ אחד אשר יהיה מצוייר על 2 לוחות כלומר על כל לוח יהיה חצי עץ. חצי אחד בשלכת והשני באביב. העיניין שממנו אני חוששת שהעץ אינו שלם. כלומר אני תולה את 2 הלוחות עם מרווח. אני לא יודעת מה זה מסמל אבל אני לא רוצה חוסר הרמוניה בחדר. אודה לך מאוד אם תוכלי לעזור לי בעיניין. רות

דנה A

New member
שדרוג החדר

ערב טוב רות, ברוכה הבאה לפורום, האם יש אפשרות שתעלי סקיצה של החדר? אולי עם הכיוונים? לגבי הצבעים - שמנת או פסטל אחר, אלו הצבעים המועדפים לחדר שינה, כך שנשמע טוב. הציור שאת מתארת - מה הוא מסמל עבורך? האם את בתקופת שינוי? בתקופת משבר? חיפוש עצמי? בלבול? או שמא תקופה של צמיחה, גדילה? איך היית מגדירה את התקופה בה את נמצאת? והיכן היית רוצה להיות? נשמח לעזור לך שבוע טוב דנה

lironron21

New member
כמו שראית...

החדר לא כ"כ גדול... הצבעים האלו ממש לא משדרים את האני של היום... לדעתי הם מעט אפילו ילדותיים... (וצבעתי לפני שני וחצי) הקיר הכחול עם הפיות (פרי יצירתי) נראה לי נדוש מידי.... אחרי שיכנועים עצמיים קניתי מיטה שתתפוס לי כמעט את כל חלל החדר (בצבע ירוק בקבוק) הטלוויזיה וכל שאר המכשירים האלקטרו' ישארו בפינה הדרום מערבית אבל בתוך שידה אחת. השינוי שכנראה יהיה חוץ מהצבעים והורדת כל הקישקושים הוא כנראה זווית השינה שלי. אני יהיה מול המראה, מול הדלת של החדר(שזו נמצאת מול האמבטיה- וקראתי כבר שזה לא טוב... אבל לשבור קירות זה לא אפשרי) ומעל ראשי יהיה החלון. המיטה תהיה מונחת על הקיר הכחול כיום- מזרחי. לגבי הציור שאני רוצה לצייר אז... לא חשבתי לעמוק למה אני מעוניינת לצייר את זה... אבל כשאני חושבת על זה לעומק נראה לי שאני משתנה לאחרונה, עדיין לא יודעת מה הכיוון ולאן אני בדיוק זורמת אבל הציור מביע איכשהו את החציון הזה. כרגע אני לומדת לתואר הראשון, אני חושבת שהתק' הזו היא נורא ממוקדת בעצמי- בהנאות שלי, בלימודים שלי, במטרות שאני רוצה להשיג למרות שאני מודעת שאני לא אשיג ביום אחד. הייתי רוצה להיות היום בזוגיות אבל אני לא רואה אותה באופק אז החלטתי במקום לרחם על עצמי להעניק לעצמי את זמן האיכות הזה.

דנה A

New member
חדר בתהליך שינוי

שלום רות, תודה ששיתפת והכנסת אותנו אל חדרך. חשבתי על כמה דברים להעלות איתך - את מספרת שהחדר לא משקף אותך יותר, את עברת ועוברת תהליך של שינוי. בחדר נראה שיש לא מעט רהיטים/חפצים - ולכן הייתי באמת ממליצה להוריד מן הצבעוניות שבקיר צבע שמנת יכול להיות מתאים מאוד, צבע שקט, וגם פחות עומס ויזואלי. לגבי מיקום המיטה - עפי' שנת הלידה שלך, מס' הקואה שלך הוא 8 הכיוונים המיטביים שלך הינם - דרום מערב, צפון מערב, מערב, צפון מזרח - כיוונים אלה - רצוי כי הראש יפנה אליהם בעת השינה, והפנים בזמן העירות (לימודים, עבודה וכו') לגבי מיקום מיטה - אם המיטה מונחת מתחת לחלון - פשוט סוגרים את החלון, ניתן להוסיף גם וילון. אם המיטה נמצאת מול הדלת - לסגור הדלת בזמן השינה, או לפחות להסיטה. מראה - פשוט לתלות אותה באופן כזה שגופך לא ישתף בה בעת השינה. לגבי הציור שסיפרת - נראה באמת שהוא משקף את תהליך השינוי שאת חווה, אז אולי לחשוב על ציור שישקף את השינוי הסופי - מה היית רוצה שיהיה בסוף כסימבול שילווה אותך נראה שמשהו עתידי - או סימבול שמשקף את שאיפותייך יתאים יותר מסימבול שמנציח את התהליך.. זו המחשבה שעלתה בי בנושא - איך את מרגישה כלפי זה?? יום נפלא דנה

lironron21

New member
תודה רבה

לגבי המיקום אז אני מרוצה מהתשובה שלך... את המיטה וחצי החלטתי להניח בצפון מזרח... כן כן אני יודעת החדר נורא עמוס באלמנטים וקישקושים... ובכלל הבלאגן בחדר שלי רק מראה על האי סדר בחיי... הוא מסודר פעם אחת בשבוע- כשאני מנקה אותו יסודי.... לגבי הציור... הלוואי שהייתי יודעת מה אני מעדיפה... עץ ברקע קייצי או עץ ברקע סתווי... (זה ציור המתוכנן- חצי עץ מכל סוג על קנבנס) החשיבה שלך רק מעודדת אותי לקבל את השלמות בשינוי... אבל כרגע , לעניות דעתי, אני עדיין בתהליך.... בכל מקרה עד שהמיטה לא תגיע, עד שאני לא אצבע את הקירות לשמנת, עד שאני לא אסדר את הארון המבורדק שלי (זה נותן גם סדר בחיים), אני לא מתחילה את הציור... אני מניחה שאחרי כל הסדר הזה אפילו הציור יהיה יותר יפה.... אני מקווה רק שלפני תום הסמסטר.... אם יש לך רעיונות לצייר ציור שיכניסו אותי לסדר והצלחה בכל תחום אני אשמח לשמוע... תאחלי לי בהצלחה ושוב תודה רבה על הייעוץ, מבטיחה לשלוח את החדר המוגמר... אז אל תשכחי אותי. רות תאחלי לי בהצלחה,

דנה A

New member
את בדרך הנכונה../images/Emo140.gif

שמחה שאת מתחברת לתשובות ופתוחה לקבל רעיונות נוספים
ציור לא יכניס לך סדר - נסי אולי ליצור לוח-זמנים, מעין מערכת שעות להתארגנות, לנסות וליצור חלוקת זמנים שתקדם אותך בתחומים השונים שממלאים כרגע את חייך. מודעות זו הדרך הנכונה להתקדמות בכל תחום, אני בוודאי שלא ישכח אותך ומצפה לראות את התמונות לאחר השיפוץ!!! המון המון בהצלחה מחכים לך דנה

למעלה