חדשה ומבקשת עזרה...

דן דן7

New member
חדשה ומבקשת עזרה...

קצת רקע - אני בת 33 מנסה להרות מזה 10 חודשים בהתחלה כמקובל בהזרעות ואחר כך עברתי לivf . במהלך הטיפולים גילה הרופא המטפל שלי (פרופ' פיש)ציסטה בשחלה שאובחנה כאנדו'. חוץ מזה או בנוסף לכך הרירית לא מצליחה להתעבות מעבר ל-7 מ"מ. חשוב לציין שאני לאחר טיפול אחד בלבד של שאיבה והחזרה שבהם הוצאו 18 ביציות שהתפתחו לעוברים "מדהימים" (לדברי המעבדה) ועוד כ-3 נסיונות של מוקפאים שגם לא הצליחו. קבעתי בשבוע הבא תור אצל פרופ' זיידמן והשאלה היא האם פניתי לאדם הנכון למרות שקשה לי מאוד המחשבה לעבור לרופא אחר מכיוון שהחיבור שלי עם הרופא שלי הוא מצוין, מה גם שאינני יודעת אם נהגתי נכון בכך שפניתי לרופא אחר ולו רק על מנת לקבל חוות דעת נוספת. עזרתכם

זואילי

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

נראה לי דווקא נכון מאוד לקבל חוות דעת נוספת. אני אינני מכירה מנסיון את פרופ' זיידמן אך הוא בין מומלצי הפורום שלנו בנושאי פוריות. מה שכן, אני מכירה מטופלות שלו אנדואיות וכמובן שגם שמעתי על הריונות ולידות ש"יצאו" ממנו. לדעתי חיבור מצויין עם רופא זה הדבר שעבורי הוא הכי חשוב בדרך הייסורים של הטיפולים, לכן אני מבינה את הקושי הנפשי במעבר לרופא אחר. ייעוץ זה רק ייעוץ. את יכולה להתרשם ולהחליט אם להישאר אצל הרופא שלך או לעבור לאחר. אני חושבת שגם בכל הקונספט הזה של טיפולי פוריות, הרופאים עצמם מודעים ל "משנה מקום/רופא - משנה מזל" וזה די שגרתי שמטופלת עוברת רופאים עד שהיא מוצאת את ה"מנוחה והנחלה"... אם נמצאה אנדומטריומה, אני ממליצה כמו לכל אחת לפנות לייעוץ במרפאת האנדו בתה"ש (אפרופו השירשור הגדול פה על הדיעות החלוקות בנוגע למרפאה זו
) הדבר היחיד שאני ממליצה מנסיוני לאחר 5 שאיבות שעשיתי ו 0 הריונות - זה לתת לגוף את הזמן לנוח בין הטיפולים. המנוחה היא רק כדי לתת לאנדו להירגע. (בדרך גם הנפש מוצאת מנוחה). מאחלת לך המון בהצלחה. 18 עוברים מדהימים ובכלל מוקפאים זה נראה לי שיא השיאים ונותן ערימות של תקווה. עם הרבה מזל וסבלנות - אני בטוחה שעוד תבשרי לנו על הריונך.

דן דן7

New member
תודה..שכחתי לציין שעברתי היסטורוסקופיה..

והרחם שלי קיבל תואר של "דוגמן" מפי הרופא. האם (וסליחה על הבורות) בעית הרירית הדקה היא עוד תוצאה של האנדו'? מה ניתן לעשות בנושא?

זואילי

New member
דן דן

אין לי מושג אם יש לזה קשר לעובי הרירית. גם לא יודעת איזה הורמונים לוקחים לעיבוייה מעבר למה שיש לך בפרוטוקול. התייעצי עם הרופא לגבי פיפל בטיפול הבא. נסי את הסלק המפורסם.... אני אכלתי בכל טיפול סלק ואם זה הועיל או לא, אני לא יודעת אבל הייתה רירית טובה. גם לשלב דיקור יכול לעזור. (רק אצל מדקר עם נסיון בטיפול במטופלות פוריות!).

galim29

New member
ברוכה הבאה../images/Emo140.gif

זיידמן הוא מהמומלצים פה אז נראה לי ששווה בדיקה. אין שום דבר רע בזה שאת מבקשת חוות דעת נוספת. כל מה שמרגיש לך נכון. ואת יכולה להישאר גם עם הרופא שלך וגם עם זיידמן. ההחלטה היא שלך. בסך הכול מה שמוביל פה הוא הרצון שלך להיכנס להריון וזה מה שחשוב. אם נתת צ'אנס לרופא ואת מרגישה שרוצה לנסות מישהו אחר אין שום רע בזה. מאחלת לך המון הצלחה ועדכני אנחנו פה...

טאקית24

New member
טיפ לעיבוי הרירית - סלט סלק!

וחיזוק הרחם, תאכלי סלט סלק. כשבוע לפני הביוץ תאכלי כל יום קערה קטנה של סלט סלק (או קנוי או שמרתיחים סלק, חותכים לקוביות, שמים מעט חומץ ולימון ומלח, אפשר טיפה סלרי קצוץ לטעם) במהלך שבועיים, עד שבוע בערך אחרי הביוץ הסלק מאוד בריא ובעל תכונות שעוזרות לחזק את הרחם. בחודש שבו נקלטתי לקחתי איקקלומין, זה היה אחרי 10 חודשי נסיונות שב5 מתוכם קלענו על הביוץ (ביצעתי מעקב חום השחר) . בי"מ 15 במעקב זקיקים הרופא זיהה זקיק מוביל שנעלם בי"מ 16, והוא הניח שהיה ביוץ. הרירית היתה בעובי של 4 מ"מ, והרופא אמר שאין סיכוי שאקלט החודש עם רירית כזו דקה. החלטתי בצעד נואש לנסות את הסלט סלק ואכלתי כל יום במשך שבועיים, המשכתי לעקוב עם חום השחר אחר הביוץ, וזיהיתי בי"מ 20-21 הפרשות פוריות והתנהגות של ביוץ בגרף, והמשכנו לעבוד, בסופו של דבר מביוץ שהיה בי"מ 21 נקלטתי להריון . הרופא שלי היה בשוק כשהודעתי לו שיצאה לי בטא 15 והיה מאוד פסימי.. אבל כנראה שזה עזר.. לגבי רופאי פוריות אני לא כל כך מכירה, אבל תמיד טוב לקבל חוות דעת נוספת .

ואני הייתי בטוחה

ש"קיבלתי" בכל מקום אפשרי (עד שבעלי סיפר לי שהוא רוצה ללכת לרופא.. כי הכל אדום!
) יכול להיות כמו שאמרה ארץ, שאצל כל אחת זה משפיע אחרת.. וזה באמת טעים

למעלה