חדשה ומבוהלת...

חדשה ומבוהלת...

לבנות המקסימות, אספר לכן קודם את התסמינים של החודשים האחרונים / חדשה בנושא... בארבעת החודשים האחרונים, מתרחשות בגופי תופעות מוזרות: כאבים בגב התחתון ובבטן תחתונה אך רק בצד שמאל, כאבים המלווים עם הקרנה לרגל שמאל בלבד, הכאבים מצויים כמעט כל החודש למעט חמישה ימים לאחר המחזור שבהם אין כאב וכל שאר החודש הכאב הוא נורא, מלווה לפעמים בעליית חום בשעות הערב, סחרחורות,הפרעות בשינה, לאחרונה גם הירדמות רגל שמאל,אי זרימת דם לרגליים ולידיים, עייפות וחולשה אינסופית, ירידה באנרגיות ובשימחת החיים, אי כניסה להיריון,נפיחות תמידית בבטן, עצירויות, מתח וכעס מרובים. עליי לציין גם שהכאב לרוב מגיע לאחר עמידה או הליכה מרובה והדבר היחיד שיכול לרסן את הכאב הוא שכיבה והירגעות הגוף. בבדיקת אולטראסאונד שערכתי אצל הגניקולוג נמצא שהשחלות והרחם וגודל הזקיקים בביוץ תקינים, עובי רירית רחם בעת ביוץ 9 מ"מ ובמצב רגיל 6 מ"מ, זקיק בזמן ביוץ 22 מ"מ. שאלתי היא האם בבדיקת אולראסאונד רגילה כזו,ניתן לאבחן ציסטות בשחלה או כל ממצא אחר שיכול להעיד על המחלה? חצוצרות עדיין לא בדקתי, אך הכאב הוא בלתי נסבל ומשפיע על כל מהלך החיים שלי. האם יש סיכוי שזה משהו אחר או שאלו הם סימני מחלת האנדו? עליי לציין גם שהמחזור שלי הוא קשה ומלווה בכאבים בלתי נסבלים ובדימום מסיבי וקשה ביומיים הראשונים למחזור ולפני הופעת המחזור הפרשות חומות עד שחורות חזקות במשך כיומיים, שילשולים ויציאות רכות בזמן מחזור, מחזור אחרון היה דימום רק יום אחד ומאז כתמים חומים כבר עוד מעט שבוע. אתמול הייתי אצל דר' סוריאני בשיבא ובבדיקת האולטראסאונד הכל היה תקין, אך הוא הרגיש את הרגישות הגדולה שיש לי בצד שמאל, הוא נתן לי לעשות מס' בדיקות כגון: צילום רחם, אולטראסאונד כליות ודרכי שתן ובדיקות דם ביניהן CA-125. הוא טען שעפ"י כל התסמינים והתלונות ניראה לו שזה האנדו... אך כמובן רק בעזרת הלקרסקופיה ניתן יהיה לדעת בוודאות.. מהניסיון האישי שלכן, האם ניראה לכן שמדובר באנדו'? האם מומלץ לעשות את הבדיקה הפולשנית הנ"ל כשאין וודאות מוחלטת? אם הוא ממליץ לעשות זה אומר שבטח הוא יודע מה הוא אומר ושכמעט בטוח שזה זה... קצת מבוהלת ומפוחדת, לא יכולה לחשוב כרגע על שום דבר אחר חוץ מזה והכאבים כמובן...לא פוסקים והם כבר לא רק בשעות הערב, ההחמרה במצב מורגשת מיום ליום...אשמח לשמוע תגובות מימכן הבנות המנוסות שלצערי הרב סבלו וסובלות כ"כ. יום מקסים ושקט לכולכן...

שלום וברוכה הבאה

היית אצל סוריאנו והוא המומחה לאנדו אם הוא חושד באנדו כנראה שיש הרי הוא בדק והרגיש.... התסמינים מאוד מוכרים צד שמאל הקרנה לרגליים....... תעשי את הבדיקות ותמשיכי ביקורת לאחר הבדיקות אצל סוריאנו.... אם יהיה צורך (לא תמיד יש צורך) בלפרסקופיה סוריאנו יציין זאת......לפעמים דיכוי מסבי בזריקות יכול להקל על התופעה...לצערי רוב הבנות עוברות מתישהו את הניתוח......במיוחד אם לא טיפלו באנדו בזמן וכמו שצריך... תרגישי טוב ....תעשי את הבדיקות ותמשיכי עם סוריאנו. אנחנו כאן

זואילי

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

מצטרפת לדבריה של זק ומוסיפה, את צילום הרחם מומלץ לעשות אצל ד"ר טוגנדרייך. אם תעשי על השם שלו גוגל תראי שהוא מהמומלצים לבדיקה זו. אולט' כליות ודרכי שתן את יכולה לעשות במכונים של קופת החולים שלך. בדיקת דם את יכולה לבקש מרופא המשפחה ולעשות בסניף שלך. את יכולה לעבור על השאלון שיש כאן בטאגליינס כדי לענות לעצמך ולראות אם התסמינים שלך מתאימים לאנדו. גם בלי השאלון עושה רושם שיש דברים בגו. וכבר היית אצל סוריאנו אז הכיוון של האיבחון שלך הוא הדרך הנכונה להבין ממה את סובלת. לפה' כמו שנאמר נותנת את האבחנה הוודאית וזה ניתוח לכל דבר. לצערינו רובינו עברו/עוברות גם את זה. אבל לא רצים לניתוח. עושים את הבדיקות המקדימות ואז מחליטים. כשאיכות החיים נפגעת מאוד והסבל רב אז כנראה שאין מנוס מלפה'. לפחות עכשיו, כשיודעים קצת יותר על האנדו ומעלליו, האיבחון המוקדם והבדיקות הנכונות והידיים הנכונות יכולים להביא להקלה משמעותית בכל התחומים ולמזער נזקים. ואת ההתחלה כבר עשית - מצאת אותנו ונבדקת אצל סוריאנו. המון המון בהצלחה ותרגישי טוב. אנחנו פה

עדכון ...ושאלה

בנות יקרות, תודה על ההענות המהירה ועל הרגישות אני נפעמת לראות עד כמה הפורום הזה מגובש ממש כמו בית מחסה, החברויות שנוצרו פה והתמיכה ההדדית, פשוט נוגע ללב. אתמול עשיתי אולטרסאונד כליות ודרכי שתן והכל יצא תקין, CA-125 תקין וספירות דם תקין, היום אני עושה את צילום הרחם. אם כל הבדיקות ייצאו טובות, זה אומר שבסופו של דבר אני לא יאובחן כחולה באנדו'? האם יכול להיות שכל הבדיקות יוצאות תקינות ובכל זאת זה עדיין יכול להיות האנדו'? אין לי שמץ של מושג.. הבנתי שבכל מיקרה אם ישנם כל הסימנים אז דר' סוריאנו כן ימליץ לי על הבדיקה, האם נכון הדבר? אני יודעת שאני אומנם חדשה כאן וללא כל ניסיון, אך בכל זאת תרשו לי לחזק אותכן ולומר לכולכן שקראתי כאן את כל הסיפורים והכאב ואני חושבת שכולכן כ"כ מיוחדות ומקסימות ואני רוצה לאחל המון המון הצלחה לכולכן, זה פשוט כ"כ מגיע לכן... אני מאמינה שאחרי הסבל חייב לבוא הטוב.. המשיכו להיות כמו שאתן, תומכות, חזקות והכי חשוב, מאמינות... התקווה היא אולי אחד הדברים החשובים בכל הסיפור המלוכלך הזה.. שלכן... מבוהלת ו.

לשרשר בבקשה- ../images/Emo39.gif

את הודעותעך יש לשרשר להודעה המקורית שפתחת, ותשובות- זה שהכל תקין לא אומר שאין אנדו'-אבחנה ודאית רק בלפרסקופיה ועל זמך מה שאת מתארת אין מה לרוץ לניתוח ולא משנה אם יאמרו לך אחרת.. יכול להיות שסוריאנו ימליץ,אז מה? לא תמיד צריך לקבל המלצות. הייתי מציעה לך לנסות 3 חודשי דקאפפטיל / 3 חודשים גלולות ברצף ולראות מה קורה בגוף שלך. בינתיים לדעתי אין מקום לניתוח אבל יש מקום לדיכוי ובקורת אחרי 3 חודשים. בהצלחה

שאלה נוספת ודחופה ששכחתי..

בנות יקרות, האם מישהי במיקרה אמורה לבטל תור לסוריאנו? פשוט, אני כ"כ סובלת מכאב בלתי נסבל והתור הבא שלי אליו הוא רק ב- 13/8 ואז הוא גם יחליט אם לנתח, למרות שבפגישתנו הראשונה עוד לפני הבדיקות, הוא כבר טען שכניראה לא יהיה מנוס מזה... כ"כ חבל לי על הזמן המבוזבז בכאבים הזה.. יש לי גם חתונה של אחותי וגם אני הייתי אמורה לטוס לקפריסין באוגוסט להתחתן.. ועכשיו לא ברור מה יהיה והכל פשוט נעצר בגלל הכאב הלא פוסק הזה.. אם מישהי במיקרה עומדת או צריכה לבטל תור קרוב מכל סיבה שהיא, אנא הודיעו לי.. מודה לכן והמשך יום שקט ומקסים...

צילום רחם

היי בנות יקרות, אתמול עשיתי את צילום הרחם... היה קשה מאוד וכואב חצוצרה שמאלית סתומה ועכשיו מובן הכאבים באגן ובבטן צד שמאל הייתה לי עדיין תקווה שלא יראו כלום... ואני מבינה שרק בלקרסקופיה יראו את מוקדי ההדבקויות המדוייקים, בינתיים סובלת כאבי תופת, קמה בלי מצב, אבן גדולה בלב ועדיין לא מבינה איך פתאום באמצע החיים זה הגיע גם אליי... תוהה אולי אני אעבור יום אחד ללא כאב, אבל לא, הכאב כבר לא עוזב ורק מציק יותר ויותר... איך חיים ככה? איך מחכים כ"כ הרבה זמן עד שמישהו יעזור? עד שאגיע לסוריאנו בפעם הבאה? עדיין לא מעכלת ומתעודדת לפחות שיש לי כאן אותכן, היחידות שמבינות, שבטח לא יגידו לעולם שאני מקטרת, שאני מפונקת ושאני צריכה למרות הכל להמשיך לחייך לסביבה ואז העולם יחייך אליי בחזרה. לא רוצה כרגע לחייך כשכ"כ כואב לי, רוצה רק לדעת שלא יהיו סיבוכים, שהכל יהיה מאחוריי ושאוכל לחזור לחיי הקודמים לפני שהכל בכלל התחיל.. שלכן..אני.

בוקר טוב

יש לי תור ליום שני הקרוב 14/7 לסוריאנו.....הצעתי לתת אותו ל- endom אך בנתיים היא סירבה ......בכל מקרה אם עד יום א' היא לא תבקש אותו את מוזמנת לקבל אותו .....אשלח לך את הטלפון שלי במסר ותתקשרי אלי ביום א' שנסדיר את העניין בתה"ש....ואני אקח את התור שלך. לגבי כאבים מומלץ לקחת משככים אבל רק בהמלצת רופא......אם יש לך משהו שאת לוקחת קבוע אז תקחי. אני מעדיפה להתעסק בשיטות סבתא ....גם ככה הגוף הרוס ולכן מסרבת להמשיך להרוס עם משככים קשים ובכלל לא כל כך מותר לי משככים כבדים. השיטה שלי זה כרית חמה במקומות הכואבים.....שינה עוברית....רצוי על הריצפה......פינוק מבן הזוג......... תרגישי טוב ועדכני אני שולחת לך מסר.

המון המון תודה

בוקר טוב לך... אני מודה מודה מודה לך... התור שלי הוא ב- 13/8 בינתיים לא ראיתי את המסר מימך בטח עוד מעט יהיה. אני מתפללת להגיע לשם כמה שיותר מהר. שיהיה לך בינתיים יום מקסים...

לא מצליחה לשלוח לך מסר

המחשב שלי עושה בעיות.....נתקע כל הזמן בכל מקרה עד שאצליח תשלחי לי את הטלפון שלך במסר בלבד....אני עדיין מנסה

זואילי

New member
בוקר טוב ../images/Emo140.gif

צר לי שכאב לך בצילום. בהחלט יש בנות שעוברות את הבדיקה ככה. לפעמים הכאב בצילום רחם הוא גם בגלל הסתימה של החצוצרה. בכל מקרה את כבר יודעת על הבעייה הזו, שבוודאי גורמת לאי נוחות וכאבים ביומיום. בלפה' יכולים להחליט אם להוציא את החצוצרה אם רואים שהיא ניזוקה. לפעמים משאירים אם ניתן לשקם אותה. בתור הנרקומנית הרשמית של ה
- אני בעד לא לתת לכאב להשתלט, ולמגר אותו בעזרת משככים. צעד צעד. את כבר בדרך.

עדיף לחכות ליום א

אלא אם endom תעדכן אותי לפני שהיא לא לוקחת את התור .....הצעתי לה את התור לפני ומכיוון שהיא סירבה אך עדיין השארתי לה את ההצעה בתוקף אני חושבת שראוי לחכות לפחות עד יום ראשון.....במידה ועד יום ראשון אני לא אקבל ממנה תגובה....נוכל להחליף את התור. בכל מקרה ממליצה לך להתקשר גם היום לתה"ש לבדוק אם לא היו ביטולים.... התור שלי הוא ב- 14/7 בשעה 13:00..... אני מבטיחה לעדכן אותך כשאקבל מ-endom תשובה.

אטימות

היי בנות, אתמול הייתי אצל רופא הנשים שלי שכבר כמה חודשים התלוננתי בפניו כל כאב יומיומי שאני חווה ותמיד תשובתו הייתה שכניראה שיש לי טרום ווסת קשה, טרום ווסת? כל החודש? הצחיק אותי... אתמול כשבאתי אליו עם הצילום ועדיין מתלוננת על הכאבים בצד שמאל ואמרתי לו שהאבחנה הראשונית של סוריאנו היא אנדו', הוא כ"כ התעצבן וממש לא היה מוכן לשמוע ואמר לי שגם הוא מבצע לקרסקופיה, אבל אבחנתית בלבד ולא טיפולית, הוא התבייש להודות שאין להם שמץ של מושג מה זה בכלל והמליץ לא לעשות בכלל לקרסקופיה, אלא להיכנס להיריון... אם הייתי מצליחה, זה היה טוב. הוא טען שהם לא עושים לקרסקופיה טיפולית כיוון שהם מפחדים לפגוע באיברי רבייה, אז מה הפיתרון? להשאיר את זה ככה? כ"כ כעסתי על האטימות והבורות והבנתי שבאמת לא יהיה מנוס וגם ללא טפסי 17 אאלץ להגיע לסוריאנו ולוודא מה אכן נפגע פנימית, כי אני מבינה שללא שום קשר לבדיקות, רק בלק' יהיה ניתן לאבחן את אומדן הנזק אם בכלל.. לפי הכאבים בצד שמאל ולפי ממצאי צילום הרחם(חצוצרה שמאלית סתומה), אני נוטה להאמין שאולי יהיו נזקים נוספים, האם אני טועה? האם ייתכן שזה יעבור רק עם חצוצרה שמאלית אחת סתומה וזהו? האם ייתכן שכל התופעות והכאבים שאני חשה נובעים רק מהחצוצרה הזאת או שמא עוד דברים? עם חצוצרה אחת סתומה רצוי לבצע IVF או להמשיך לנסות טבעי? כ"כ רוצה להפסיק את הסבל קודם כל ודבר ראשון..

שאלה וסיפור קצר

שאלה נוספת ששכחתי, האם היריון פותר את בעיית ההידבקויות או שלאחר מכן יש צורך לטפל? שימעו סיפור: גיסתי עברה 6 שנים של הפריות עקב 2 חצוצרות סתומות ולבסוף נכנסה להיריון... לאחר שנתיים מהלידה, ללא תכנון וללא כוונה, מגלה יום בהיר אחד שהיא בהיריון ספונטני לחלוטין, קראנו לאחיינית שלי נס חנוכה, כי היא גילתה את ההיריון הזה בנר ראשון של חנוכה, האם ייתכן כי ההיריון הקודם פתח לה את החצוצרות? היא עברה ניתוחים בכדי לנסות לפתוח את החצוצרות, אך ללא הצלחה ולכן עשתה גם IVF. יש ניסים... כניראה.

זואילי

New member
מסכימה איתך בעניין הניסים

להסביר את זה, אין לי שמץ של מושג. נס זה מסוג הדברים שאני אומרת, למה לשאול? העיקר שהצליח! אמנם לא קשור להריון, אבל גם אצלי בבית קרה נס כשאבי חזר אלינו לאחר אירוע לב קשה שכל מי שטיפל בו הסביר את ההחלמה שלו כנס. לא שואלת ולא רוצה לדעת איך זה קרה ומי אחראי על כך. רק יכולה לברך על כל יום שאני אומרת בוקר טוב ולילה טוב לאבא. הריון לא פותר הידבקויות ולא פותר אנדו. הריון הוא סוג של דיכוי מבורך. הריון של אנדואית זה אושר גדול ועוד ניצחון בקרבות הרבים והריון יקר מאין כמוהו. הריון של אנדואית זה תקווה ועידוד. יש דרכים רבות להיות אמא וכל אחת בוחרת בדרך שלה. אבל גם אחרי הריון, אסור לשכוח שאנדואית היא אנדואית, וצריך להמשיך בטיפול ולשמור.

למעלה