חדשה וכבר אבודה

MaiAlaska

New member
חדשה וכבר אבודה

היי בנות,
לא ממש הולך לי עם תפוז.
כבר פעם שלישית עכשיו שאני כותבת והכל נמחק לי. אוף, ממש לא נמצאת במצב נפשי להתמודד גם עם זה ולשחזר הכל.
אז מנסה שוב -
קוראת כאן כבר תקופה ועכשיו רק קיבלתי אומץ לכתוב בעצמי.
קצת רקע - אני רק חגגתי יום הולדת 32, בעלי בן 29. כל הבדיקות תקינות, כולל צילום רחם.
עשינו הזרעה אחת בלי הורמונים ואחת וחצי עם מינון מאוד נמוך. אני עכשיו בסבב השני של הזרעה עם הורמונים.
אני אומרת הכל תקין אבל זה לא באמת, יש לי שלב לוטאלי קצר. העניין הוא, שעשיתי כבר כמה פעמים בדיקות פרוגסטרון לאחר הביוץ, והערך גבוה ויפה. עדיין, לפעמים כבר באותו יום של הבדיקה מופיעות לי הכתמות. כבר למדתי להבין שאין שום סיכוי שזה דימום השתרשות כי טוב, זה קורה כל חודש! זה אף פעם לא היה לי לפני הגלולות, אותן הפסקתי לפני כשנה וחצי כבר (אבל מנסים שנה)
בהזרעה הראשונה התחלתי לקחת קרינון כמה ימים לאחר ההזרעה, הרופא אישר לי לקחת למרות שערכי הפרוגסטרון היו טובים, ואני מאוד רציתי כי התחילו לי הכתמות, זה עבד ועצר את הדימום עד לבטא. בפעם השניה התחלתי את הקרינון יום לאחר הביוץ וזה לא ממש עבד והוא יצא בצבעים של הכתמות, אני יודעת שהוא יכול לצאת בכל מיני צבעים ועדיין, זה התחיל מתי שתמיד יש לי הכתמות, אז ברור לי שזה העניין. עכשיו אני על סינרל ועשיתי היום בדיקה, התשובה מהרופא הייתה שהערכים מצוינים (!!!) ולהמשיך עם התמיכה עד לבטא, אבל מה? כבר היום בניגוב דם אדום בוהק, עוד לא ממש דימום של מחזור אבל ברור שדם ולפעמים זה מתחיל ככה. אני ממש מיואשת ולא רואה שום פיתרון לבעיה, הרופא הציע לחזור על הבדיקה עוד כמה ימים. אני כן מרוצה מהטיפול שלו והוא מנסה ומשנה דברים בהתאם אליי, אבל ממש מפחדת שהכל לכאורה נראה תקין אז הוא מרוצה אבל בתכלס לא הגיוני שאני מדממת, ואין שום סיבה נראית לעין, כאילו אני מתארת לעצמי שלפי הבדיקות דם הוא בכלל לא בטוח שאני מדממת ואולי חושב שאני הוזה את זה. אני לא רואה בשום מקום שיש בעיה כזו, של דימום ושלב לוטאלי קצר למרות פרוגסטרון תקין ואני מאוד מפחדת שאם לא ממש מכירים בזה איך אפשר לטפל בזה? אני מרגישה ממש אבודה, ולא מרגישה שיש תקווה בכלל במצב הלא ברור הזה, כאילו איך בכלל ייתכן הריון אם הרירית שלי לא מחזיקה מעמד מספיק זמן? כמובן שאדבר על זה עם הרופא אבל אם למישהי יש הצעות מה לשאול אותו, או שנתקלה בבעיה ויש לה משהו מעודד להגיד אני ממש אשמח, כי כרגע מפחדת ומרגישה ממש חסרת תקווה.

תודה למי שקראה עד לפה ומאחלת לכולנו בידיים מלאות

a morph

New member
כמה ימים אחרי הביוץ מתחילות ההכתמות?

האם ההכתמות האלה בסופו של דבר מסתיימות במחזור "מלא"?
מה יש לרופא להגיד על זה (חוץ מזה שהפרוגסטרון מצוין)?
ומהם ערכי הפרוגסטרון הנ"ל, בשלב הלוטאלי?
בעקרון, כל אישה וטווח הפרוגסטרון שלה, יש נשים שלא מדממות עם פרוגסטרון 10 ולאחרות יש הכתמות גם עם פרוגסטרון 50... זה אינדיבידואלי.
מצד שני, חשוב לבדוק מה מקור הדימום, כי עקרונית ייתכנו הכתמות שמקורן לא מהרירית.

MaiAlaska

New member
תשובות

היי, דבר ראשון תודה רבה על התגובה.
הפרוגסטרון שלי נע בין 53-63, פעם אחת גם בדקו לי עם הבטא משום מה ואז יצא 33, ואז התחילו ההכתמות.
וכן, ההכתמות מסתיימות תמיד במחזור למרות שהוא פחות נוראי ממה שהיה לפני הגלולות, תמיד הייתה לי וסת של שבוע עם כאבים חזקים, שמעתי פעם על אנדומטריוזיס אבל הדחקתי וגם עוצמת הכאבים לא תמיד הייתה אותו הדבר, בכל מקרה מניחה שזה לא רלוונטי כי בשנה האחרונה הכאבי מחזור שלי יותר נסבלים והוא גם קצר יותר, יומיים שלושה של דימום ממש, והנחתי שזה בגלל שאני מאבדת הרבה מהדם בימים של ההכתמות.
ההכתמות בשנה האחרונה התחילו בדר״כ 7-9 ימים לאחר ביוץ והייתה אפילו פעם אחת של 10 ימים, אבל לפני 3 חודשים לקחתי איזה צמחים שהמדקרת נתנה לי ואז ההכתמות התחילו כ-5 ימים לאחר הביוץ. הפסקתי עם זה מיד אבל לא ממש הסתדר מאז, וגם התחלנו את ההזרעות ואז ההכתמות די מתחברות לי עם הדימום שתמיד יש לי לאחר הזרעה, נראה לי ההכתמות שלא קשורות להזרעה הן גם כ-5 ימים לאחר הביוץ אבל קשה לי להבין את זה בוודאות.

a morph

New member
הבנתי...

אז זה באמת נשמע כמו סוג של שלב לוטאלי קצר, למרות הפרוגסטרון המעולה.
כמו שכתבתי קודם, יש שונות די גדולה בין נשים מבחינת רמות הפרוגסטרון המספקות לתמיכה בשלב לוטאלי תקין (חוץ מזה רוב הנשים בכלל לא בדקו את רמות הפרוגסטרון מעולם ואף אחד לא באמת יודע מה קורה אצלן).
אני במקומך הייתי לוחצת על הרופא להתייחס לעניין הדימומים, כי אם הם בסופו של דבר הופכים למחזור אז ברור שמדובר ברירית שמתפרקת מוקדם מדי, תהיה הסיבה אשר תהיה - רצוי לדעת מה היא.
אפשר גם לבקש תמיכה מאסיבית יותר - להגדיל את מינון הקרינון\אוטרוגסטן למיניהם, או אפילו לנסות זריקות פרוגסטרון (הזריקות האלה הן סיוט, מזהירה אותך מראש
אבל זאת פצצת פרוגסטרון).

MaiAlaska

New member
תודה רבה

אני אנסה לקבל ממנו תשובה יותר ברורה ואנסה לברר איתו איזו עוד בדיקה אפשר לעשות לדימומים לא סדירים, תודה

נועה312

New member
בעצם עשית היום בדיקה

והיא יצאה טוב ואז התחיל הדימום?
אם את יכולה, הייתי עושה שוב בדיקה מחר ומשווה בין הפרוגסטרון והאסטרדיול של היום לשל מחר, לנסות להבין מה גורם לזה שפתאום מופיע הדימום.

MaiAlaska

New member
אתמול..

כבר בבוקר לפני הבדיקה התחיל לא ממש דימום אבל התחלה.
וכן מתכוונת ללכת מחר לעקוב אחרי זה, בעצת הרופא
תודה

a morph

New member
זה מעצבן נורא :(

גם לי היו מדי פעם סבבים כאלה שהתחלתי לדמם נורא מוקדם למרות שהפרוגסטרון היה כביכול מספק... אבל אלה היו סבבים ללא תמיכה, תמיכה פתרה את העניין. בהצלחה.

MaiAlaska

New member
מעדכנת

היי תודה על ההתעניינות

התלבטתי אם לעדכן כי לא היה ממש שינוי במצב, עשיתי בדיקות דם אתמול ובהוראת הרופא גם היום, הערכים עולים ועדיין יש לי דימומים. אחרי הבדיקה היום ההוראה הייתה להמשיך בתמיכה עד הבטא.
את יודעת במקרה אם יכול להיות גירוי יתר מסינרל? או שיכול להיות שהגירוי מתחיל רק עכשיו מההורמונים שלקחתי לפני הביוץ? (מעל שבוע עבר)

נועה312

New member
אם הערכים עולים

אולי הפעם זה דימום השתרשות.. נקווה לטוב.
גירוי יתר יכול לקרות רק אם האסטרדיול היה מאוד גבוה והיו הרבה זקיקים לפני הביוץ, אין חשש כשהערכים גבוהים רק אחרי הביוץ.

MaiAlaska

New member
תודה רבה

ממש קשה לי להאמין כי לפעמים הדימום ממש אדום, וגם זה נמשך ככה כבר 6 ימים, לא ממש מסתדר עם השתרשות. עכשיו נותר רק לחכות לראות מה הרופא יגיד, שוב תודה

prule

New member
דופסטון כתמיכה..מישהי לקחה

תגידו מה דעתכן? זה טוב? 2 כדורים בבוקר 2 בערב...
כי חוששת אולי מחזור שבא מוקדם ( גם אצלי) , זה בגלל שזה לא עובד טוב הדופסטון?? לא עשו לי בדיקת דם פרוגרסטרון ( במהלך ההמתנה מההחזרה לבטא)

מפעם

New member
ניסיתי דופסטון בהחזרת מוקפאים אחרונה

גם לי הרגיש לא מספיק.. אולי בגלל שזה לא "מלכלך" כמו התמיכות בנרות.
עשיתי בדיקה ביום 5 ויצא 58. זה תקין אבל לא להיט כמו תוצאות של 300 ו-500 עם התמיכות האחרות. הייתי גם עם הכתמות כמעט כל הזמן, בהתחלה בגלל הרופא "קצב" שעשה לי את ההחזרה ופצע אותי בלי רחמים (ראיתי את הצינורית במסך של הא"ס נכנסת ויוצאת באגרסיביות איזה שלוש פעמים עד שהוא החליט שמצא את המקום הנכון) ואח"כ הכתמות של השתרשות שהתלוו ל2 מקלונים עם שני פסים ובסוף בטא שלילית צורמת. הייתי צריכה לפרוק.. סליחה.

prule

New member
דופסטון

הבנתי שהוא נספג אחרת ולא רואים אותו בכלל בבדיקת דם..משהו הזוי.
שיהיה בהצלחה

מזדהה!

אני כל-כך מזדהה. גם לי יש שלב לוטיאלי קצר עם פרוגסטרון יחסית תקין (הוא יורד מהר, אבל נראה שבשיאו הוא כן מגיע לערכים תקינים). ועוד עם FSH גבוה. זה שילוב שנראה שכמעט לא קיים במחקרים. מאד מתסכל שלא באמת חוקרים מה לעשות לשלב לוטיאלי קצר, מתישהו החליטו שזה נובע מבעיות אחרות וכשפותרים אותן זה נפתר, אבל זה לא ממש עוזר לנו בינתיים. אני ניסיתי כל מיני דברים טבעיים כדי להאריך את השלב הלוטיאלי, כשהדבר המרכזי היה וייטקס. עשיתי המון דברים (שינויים בתזונה ותוספים) אז קשה לדעת מה עזר, אבל בהדרגה השלב הלוטיאלי התארך משמונה וחצי (תשעה ימים עם הכתמות יום קודם) לאחד עשר יום. מה שכן, איך שעשיתי סבב הזרעה עם פרוגסטרון לתמיכה, הוא התקצר חזרה לשמונה וחצי בחודש שאחרי. לדברים הטבעיים לוקח זמן לעבוד, וברגע שנכנסים הורמונים לתמונה הם משפיעים הרבה יותר, אבל חשבתי לפחות להזכיר את הוייטקס, כי נראה לי שזה כן עזר לי (אולי גם כדורי מאקה שאני לוקחת עזרו). יש בנות שאומרות שB6 עזר להן, וקראתי איפשהו על זרעי פשתן, אבל אני לא הרגשתי שהדברים האלו בהכרח השפיעו אצלי.
ממש מתסכל וקשה המצב הזה, גם אותי משגע שאומרים שאין בעיה כזו. אני מקווה שלדעת שאת לא לבד לפחות יעזור קצת נפשית. אני עכשיו בניסיון שלישי, הפעם לקחתי אוביטרל וגם פרוגסטרון, בתקווה שהשילוב יעזור (כאן הם הרבה פחות יצירתיים, אין הרבה אפשרויות)

MaiAlaska

New member
בהצלחה

וואו 11 זה ממש מרשים! וייטקס זה לא שיח אברהם? קצת מלחיץ אותי כי שמעתי על זה גם דברים לא טובים
b6 שאלתי פעם את הרוקח כשקניתי b12 ולא זוכרת מה בדיוק הוא אמר שגרם לי לרדת מזה, אני חושבת משהו על זה שזה לא טוב עם לחץ דם נמוך, בכל מקרה בהחלט חושבת לנסות, אם הרופא יגיד שזה לא מזיק.
שיהיה מלא בהצלחה

כן, שיח אברהם

תודה :)
אני גם זכרתי שקראתי משהו שגרם לי לא לקחת את זה בהתחלה, אבל אז מתישהו ניסיתי להזכר מה היתה הסיבה ולא מצאתי, אז החלטתי לנסות. אני לא יכולה לדעת בודאות שזה השפיע, ניסיתי המון דברים, אבל ממש ראיתי איך מחודש לחודש זה מתארך בחצי יום. אבל באמת ברגע שלקחתי פרוגסטרון זה שיבש את המחזור שאחרי (בחודש שבו לקחתי פרוגסטרון לא קיבלתי מחזור עד שלא הפסקתי את הפרוגסטרון), אז אני לא יודעת אם ההתקדמות הזו שראיתי באמת משמעותית.
מאד קשה לדעת עם הדברים האלה מה עוזר, מה אולי בעייתי. אני מקווה שנמצא שתינו את הפתרון שיעזור לנו!

למעלה