חדשה ואבודה

lili1989

New member
חדשה ואבודה

שלום לכולם, אני צמחונית מזה כשלוש שנים ולאחרונה עברתי לגור עם בחורה שהיא טבעונית.
אני אוהבת לבשל ומאוד אוהבת לנסות דברים חדשים ורק שבגלל שאני אוהבת לבשל לעוד אנשים אני כבר לא מבשלת צמחוני אלא רק טבעוני, מה שמעלה לי את סף היצירתיות פי כמה..
דיי נמאס לי להכין כל הזמן מרקים וקציצות ירקות (בלי ביצים!) ואני מחפשת לעשות משהו אחר.
אתמול היינו בסופר וקנינו מלא ירקות.
יש למישהו רעיון למשהו טבעוני קל ומשביע ושיהיה חם עם כל מיני ירקות? או אפילו לא קל אבל שיהיה טעים? הא כן, לא כולל חצילים (לא סובלת את הירק הזה!)...

(כמובן שיש עוד דברים חוץ מירקות)

תודה מראש לכולם, אני :)

האלזה

New member
הי חדשה, ברוכה הבאה

מצרפת לך רשימת קישורים לבלוגים טבעונים, מומלץ לשוטט בהם והתחיל להתנסות.
נשמע שהבעיה שאת מתארת היא חוסר ברעיונות ובגיוון, ורשימה כזאת יכולה לפתור את הבעיה בקלות.
אם תרצי המלצה על מתכון למאכל מסויים, מוזמנת לבקש (קל ומשביע עם ירקות עונה על המון דברים
)
ברשותך תיקון קטן: כתבת שאת כבר לא מבשלת צמחוני אלא טבעוני, אבל זה לא סותר, הרי כל מה שטבעוני הוא גם צמחוני, רק לא בהכרח להפך.

lili1989

New member
כן נכון

הכוונה שלי הייתה ללא ביצים חלב וכו'.
בנתיים החלטתי ללכת על האינטואיציה שלי וזרקתי ירקות לסיר ושמתי בתנור עם תבלינים וכוס יין... נראה איך יצא :)

כמו כן, יש לי מתכון לעוגיות שוקולד צ'יפס מעלפות טבעוניות שהכנתי לחברה ונגמר תוך יומיים. אשמח לפרט אם מישהו יהיה מעוניין...

merav999

New member
אפשר לעבור לגור איתך?

מתכון לעוגיות מעלפות תמיד יתקבלו בברכה

lili1989

New member
את תמיד מוזמנת (מתכון בפנים)

רק שנראה לי שאנחנו גרות קצת רחוק בשבילך :)

המתכון לעוגיות במקור הוא של VEGANSKY עשיתי שינוים קלים כדי להתאים את זה לנו
2 כוסות קמח, 1 וחצי כפיות אבקת אפיה, כפית מלח, חבילת שוקולד מריר חתוך לקוביות, שליש כוס חלב סויה וניל (שזה מה שלדעתי עושה את ההבדל), שליש כוס שמן, חצי כוס סוכר (אני החלפתי לרבע סוכר לבן ורבע חום) כפית תמצית וניל.
התוספות שלי הם אגוזי מלך (חצי כוס) וחצי כוס חמוציות אבל כמובן שזה טעם אישי.
תנור ל180, להקציף את הנוזלים עם הסוכר, להוסיף את היבשים עד שיוצא בצק רך ונעים, בסוף להוסיף את השוקולד ומה שבא לך...
לעשות עיגולים קטנים ויאללה לתנור. (7-10 דקות)

מה שעשיתי היום:
בסיר קרמיקה שמתאים לתנור: 2 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים, 2 גזרים קלופים וחתוכים, רבע ברוקולי מחולק לראשים, רבע כרובית מחולק לראשים, זוקיני, כרישה, בצל.
התיבול: כוס יין רוזה חצי יבש, סוכר חום, פפריקה, שמן זית, אבקת מרק ירקות, פלפל צילי שלם חצוי באמצע וחתוך לארבע וראש שום אחד חצי באמצע.
תנור מחומם ל200 מעלות ופשוט לערבב הכל לשים לשים את המכסה ולשים בתנור לארבעים דקות ומדי פעם לערבב (יש מלא אדים זהירות!) יצא פשוט פשוט וטעים!

octopussyisback

New member
כל צירוף ירקות בתנור - יוצא טעים

יש לשים מעט שמן זית, לתבל במלח, כמון, קארי, פלפל שחור טרי, ואחרי 45 דקות ב-180 מעלות זה מוכן, וטעם.
כל המרבה ומשנה את הבסיס - יוצא נשכר...

elin86

New member
יש פשטידה מעולה של טבעוניות נהנות יותר

לדעתי.. שכבות תפו"א ביניהם קרס בטטה עם טימין ושמן זית.. מאוד טעים
אפשר להכין שוט ירקות בתנור בליווי אורז או משהו בסגנון
http://vegansontop.co.il/vegan-potato-grattan/

ladybug6

New member
וולקאם!

כשאין לי רעיון מיוחד לשימוש בירקות אני פשוט חותכת אותם לקוביות/רצועות, מערבבת עם שמן זית, מלח פלפל, קצת פפריקה, תערובת תבלינים יבשה או טימין טרי - ולתנור.. ליד זה מכינה אורז עם תוספת ירק מגורר כלשהו - גזר/תפו"א/עגבניה.. אפשר גם קצת עדשים כתומות.
ותוך 30 דקות יש ארוחה :)
גם תבשילי ירקות על בסיס רוטב עגבניות זה דבר שאפשר לגוון בו, עדיף להתמקד בירקות שאוהבים רוטב עגבניות כמו תפו"א, גזרים, שעועית ירוקה, אפונה, קישואים.. לזה אפשר להוסיף קטניות מבושלות כמו גרגרי חומוס או שעועית. בישול ממושך עד שהכל רך, קצת קורנפלור להסמכה, ויש לך אחלה תבשיל שבא טוב על אורז/קוסקוס/בורגול/קינואה וכו'.

מעבר לזה אם יש לך ירקות מסוימים שתרצי רעיונות לגביהם, תגידי לנו איזה וננסה לעזור. וכמובן בלוגים - כי שם תמצאי הכי הרבה רעיונות וגם מתכונים פרקטיים :)

noa555555

New member
מה עם פיצה טבעונית מעלפת ביתית ? שווארמה

טבעונית ביתית ? יש מתכונים נהדרים וקלים .
יש לכם שם גבינת דאיה, נכון ? הטבעונית המעולה הזאת .
תתחילי לשחק עם סייטן , טופו , חלבון סויה יבש שמבשלים קודם במים רותחים עשרים דקות ואז הוא אחלה חומר גלם אחרי שסחטת אותו מנוזלי הבישול .
שקשוקה טבעונית הולך ? (כמו שקשוקה רגילה אבל עם טופו מגורר, הרבה
ואפשר לשחק בפנים חופשי עם ירקות , ירוקים , אני מכינה סיר גדול ולא נשאר ממנו כלום אחרי מעט מאוד זמן .
מג'דרה?(אורז או בורגול בסיר אחד, או אפילו קינואה או תערובות איתה ואורז וכד ... ) ובמחבת עדשים מבושלות (שחורות או ירוקות ) מוקפצות עם בצל ותבלינים וכל מה שבא לך להוסיף . להשתמש בכמון, פפריקה כורכום או קארי ...וכד .

טופו פרוסות מוקפצות במחבת אחרי שהושרו קצת ?
שניצלי טופו עם ציפוי של בלילת קמחים כלשהם ותבלינים ואז פירורי לחם ? נדבק יופי
וכד .

למעלה