חדשה ואבודה

מלהגת

New member
חדשה ואבודה

שלום שלום פורום, אנחנו משפחה מורכבת, עם ביתי מנישואים קודמים, בת 11, בעלי האנגלי ותינוקת. חושבים על מעבר לאנגליה. מישהו מכיר ויודע לגבי מעבר בגילאי ה"עשרה", כשכל האנגלית שלהם בנויה על חומר לימודי של ביה"ס בארץ? איך מתחילים לחפש בי"ס מתאים? איך מתגברים את האנגלית בינתיים? היא שומעת אנגלית בבית ומבינה די הרבה אבל חוששת לדבר. עצות והארות יתקבלו בברכה.

שני דברים

קודם כל, מכיוון שהפורום הזה מיועד בעיקר להסברים טכניים וחוקיים, מציעה שתנסי גם בפורום "להיות הורים בחו"ל" שבו יש אנשים שעשו רילוקיישן או היגרו עם ילדים בגילאים דומים. דבר שני, אם כבר מדברים על היבטים חוקיים (וסליחה אם זאת הערה מיותרת) - היבט אחד שאת צריכה לחשוב עליו הוא הסכמת אבי הילדה (אם את גרושה ויש לו זכות לראות אותה)/ הסכמי ראייה כשאת עוברת למדינה אחרת

TatyBar

New member
במצב דומה... אך קצת יותר מסובך.

אפשר שאלה אישית? הגרוש שלך מסכים להגירה? כי אצלי גם יש ילדה מנישואין קודמים.. וילדה מבעלי השני, ההולנדי. ואחרי נסיון כושל לגור בארץ, עלה הרעיון לגור בהולנד.. ובהתחלה הגרוש הסכים. ובעלי כבר נסע לשם והתחיל לעבוד.. ואני התפטרתי מהעבודה... ואז הגרוש חזר בו מההסכמה.. ועכשיו אני פה עם שתי בנות, ההולנדי בהולנד, ואני מנהלת תביעת הגירה. לא כייף. ממש לא כייף. אם בא לך - תספרי מה הסטטוס שלכם.

TatyBar

New member
ובתשובה לשאלתך.....

בתחילת השנה, כשהתחלנו להתארגן להגירה, החלה בתי ללמוד הולנדית בבית הספר ההולנדי (יש כזה בארץ). היא לומדת פעם בשבוע, מאז תחילת שנת הלימודים - שעתיים וחצי. עם ילדים אחרים. עכשיו היא כבר יכולה להבין קצת ויכולה לקרוא קצת ולכתוב קצת. קצת, אבל הרבה יותר מכלום. ואני מחזקת אותה בשיעורים פרטיים עם המורה להולנדית. פעמיים בשבוע. אז לבתך - אני ממליצה ללמוד אנגלית באופן פרטי ומתוגבר. כי מה שלומדים בבי"ס ממש לא יקנה לה את הכלים להיכנס לבי"ס באנגליה. לדבר עם חברים היא תוכל מהר מאוד. אבל לכתוב את החומר בשיעור - או לקרוא - יהיה הרבה יותר קשה. ממליצה לבדוק בבתי ספר לשפות. אני יודעת שבברליץ יש כיתות לילדים. בטוחה שיש עוד כאלה מוסדות. ומורים פרטיים יש בלי סוף. פעמיים בשבוע - להתמקד לא רק על דיבור רק באנגלית במהלך השיעור - אלא על קריאה וכתיבה. דברים שצריך כדי שתוכל להיכנס לכיתה. כי את השפה החברתית - ואת התיקשור על ילדים -את זה היא תלמד מהר מאוד שם. אגב - ממליצה בחום על מורים מאנגליה בלבד. לא אמריקאיים ולא סטודנטים שחושבים שהם יודעים אנגלית. מורים פרטיים שהגיעו מאנגליה. כי יש באנגלית הבריטית (כמו שאת בטח יודעת מבעלך) ניואנסים שרק מורה בריטי יוכל להקנות לה. והגייה בריטית למילים שהיא שונה מ"אמריקאית". אז מורה פרטי - בריטי - שיוכל ללמד אותה לקרוא ולכתוב, ולדבר אנגלית בריטית. ושיהיה בקלות.

TatyBar

New member
ובתשובה לשאלתך.....

בתחילת השנה, כשהתחלנו להתארגן להגירה, החלה בתי ללמוד הולנדית בבית הספר ההולנדי (יש כזה בארץ). היא לומדת פעם בשבוע, מאז תחילת שנת הלימודים - שעתיים וחצי. עם ילדים אחרים. עכשיו היא כבר יכולה להבין קצת ויכולה לקרוא קצת ולכתוב קצת. קצת, אבל הרבה יותר מכלום. ואני מחזקת אותה בשיעורים פרטיים עם המורה להולנדית. פעמיים בשבוע. אז לבתך - אני ממליצה ללמוד אנגלית באופן פרטי ומתוגבר. כי מה שלומדים בבי"ס ממש לא יקנה לה את הכלים להיכנס לבי"ס באנגליה. לדבר עם חברים היא תוכל מהר מאוד. אבל לכתוב את החומר בשיעור - או לקרוא - יהיה הרבה יותר קשה. ממליצה לבדוק בבתי ספר לשפות. אני יודעת שבברליץ יש כיתות לילדים. בטוחה שיש עוד כאלה מוסדות. ומורים פרטיים יש בלי סוף. פעמיים בשבוע - להתמקד לא רק על דיבור רק באנגלית במהלך השיעור - אלא על קריאה וכתיבה. דברים שצריך כדי שתוכל להיכנס לכיתה. כי את השפה החברתית - ואת התיקשור על ילדים -את זה היא תלמד מהר מאוד שם. אגב - ממליצה בחום על מורים מאנגליה בלבד. לא אמריקאיים ולא סטודנטים שחושבים שהם יודעים אנגלית. מורים פרטיים שהגיעו מאנגליה. כי יש באנגלית הבריטית (כמו שאת בטח יודעת מבעלך) ניואנסים שרק מורה בריטי יוכל להקנות לה. והגייה בריטית למילים שהיא שונה מ"אמריקאית". אז מורה פרטי - בריטי - שיוכל ללמד אותה לקרוא ולכתוב, ולדבר אנגלית בריטית. ושיהיה בקלות.

מלהגת

New member
הסכמה עקרונית, טרם נחתמו המסמכים.

מכירה את הסיכונים... כבר היו מקרים, ואנחנו נערכים לשתי האפשרויות. אם ה"לשעבר" יחליט לעשות פוטש ולעצור אותנו, פשוט לא נעבור עד שהנסיכה תהיה בת 18. אין לי כוונה להילחם בו בבתי משפט ולא להתנגח בו בשום אופן. לפני שיש לי אישור בכתב, אני לא מתחילה שום תהליך של הגירה. כרגע אנחנו רק בשלב הבירורים. את מוזמנת ליצור איתי קשר בפרטי, ואשמח לנסות לעזור (או להיות אוזן קשבת, במקרה ואת זקוקה לאחת כזאת).

למעלה