חדשה דנדשה

פינקי19

New member
חדשה דנדשה

שלום לכולם!! חדשה באתר אני גרה כבר שנה ומשהו ב-groningen ורוצה מאוד לדבר עברית!! אני חצי הולנדית אז אני גם דוברת את השפה ובעוד חצי שנה אנחנו מתכוונים לעבור לאמסטרדם הייתי שואלת אם למישהו יש המלצות או רעיונות אבל אני יודעת שזה אפילו עוד יותר קשה מלחפש דירה בת''א..:( בכל מקרה-שלום!

erendiz

New member
ברוכה הנכנסת בשערי הפורום

זה השער לפורום, גם צדיקים יבואו בו
.

מלפפiן

New member
היי, ברוכה הבאה!

אין לי המלצות, אם מדובר על שכירות פרטית אז ראי מה שכתבתי בשרשור מתחת, ואם את דוברת הולנדית אז כמובן שאת יכולה לבדוק גם ב-FUNDA.NL למצוא זה לא קשה, רק צריך לקחת בחשבון שהכל כאן נעשה דרך תיווך. בהצלחה ואת מוזמנת כמובן להישאר

alma fa

New member
נתקלתי אתמול בפרויקט כלל בית ספרי בהארלם

אגב נסיון לפענח את הביטוי ' 'Wie wat bewaart, heeft wat' (כתרגום שלי לעברית מדוברת אגב אני מרשה לעצמי להשתמש במענה שהיה שגור בפי סבתי כשניסינו להבין מדוע היא שומרת כל שקית וקופסא: 'כי כשצריך, אז יש" בלי קשר, חייבת לציין שהתרשמתי עמוקות מעומק וסדר המחשבה הפדגוגית (אני מתכוונת ברצינות!) http://www.wiewatbewaartheeftwat.nl/

לא הכל דרך תיווך

הנה - האתר האולטימטיבי לחיפוש הדירות באיזורים בהם הוא רלוונטי (חרונינגן חלק מהם) https://www2.woningnet.nl/ תבדקי בעיריה אם יש לך זכאות לדיור ציבורי ואם כן תוכלי לחפש בחלק הרלוונטי באתר. ואם לא - יש את ״הסקטור החופשי״ בו מוצעות דירות עם חוזים ארוכי טווח מחברות השכרה, בלי תיווך ועם כל הצ׳ופרים שכלולים בשכירות מחברה שמתחזקת את הבניינים שלה ומספקת שירותים. אפשר לראות את הדירות/בתים באופן חופשי באתר. פניה להצעה דורשת הרשמה ותשלום חד פעמי של כמה עשרות יורו. ההרשמה תקפה לפחות לשנה (את הדירה שלנו מצאנו שם אחרי שנה של הרשמה שעלתה לנו בזמנו 50 יורו ולא ידוע לי אם ההרשמה פגה או לא) אם את זכאית מטעם עיריית חרונינגן לדיור ציבורי - יתכן והם יצטרכו לתת לך קוד אישור לפתוח מנוי לחלק של הדיור הציבורי. בהחלט שווה לבדוק.

סליחה -

עכשיו קלטתי שאת מחפשת באמסטרדם. מילא - גם אמסטרדם באתר הזה. אבל אני חושבת שרק הסקטור החופשי יהיה רלוונטי במקרה זה. בכל מקרה - עדיין אין תיווך... אתר בהחלט שווה.

מלפפiן

New member
זו הכוונה שלי, במקרה של שכירות יש את החברות

האלה שצריך אכן לשלם כדי להירשם אליהן. זה לא כמו בארץ שפותחים עיתון עם מודעות שכירות ומרימים טלפון לבעל הדירה.

אה...

אבל בוונינגנט ההרשמה היא חד פעמית ותקפה לכל חברות ההשכרה ביחד. והן חייבות לפרסם 97% מהנכסים שלהן דרך האתר ולכל חברה מותר להשכיר/למכור רק 3% באופן עצמאי. האתר הזה הוא אתר ״ציבורי״ והמחירים שבו מפוקחים. במכירה, השכרה או השכרה ציבורית. הנכסים שבמשרדי תיווך אחרים הם בשוק ה״פרוץ״ - שם צריך לשלם מקדמות, דמי תיווך עם חתימת חוזה וכיו״ב.

מלפפiן

New member
אוקיי, את יודעת יותר טוב ממני,

אני כבר לא זוכרת איך חוקי ההשכרה בדיוק עובדים. חברות השכרה, מתווכים, בסופו של דבר, כמו שסבתא שלי אומרת, כולם גנבים.

alma fa

New member

באמת שלא ראיתי את התגובה הזאת לפני שכתבתי על סבתא שלי..:) זה לא היה בסופ"ש הזה, שמרכז העיר מתמלא בגבעות של כפתורי קינמון קטנטנים?

מלפפiן

New member
כנראה שיש בהן, בסבתות משהו על טבעי,

וכן זה היה בסופ"ש הזה, היה עמוס עמוס עמוס בסינטים ופיטים שחורים בכל מקום, שמחלקים סוכריות ועוגיות כפתורים. אתמול 5 דצמבר, הפליג סינט הביתה לספרד.

חנהר

New member
Pinky and the Brain?

ברוכה הבאה, פינקי, מניין לך הניק החמוד הזה?

למעלה