חדשה דנדשה..

narkis18

New member
חדשה דנדשה..

שלום לכולן! זו הפעם הראשונה שלי בפורום (לא ידעתי בכלל שקיים פורום כזה!). הופתעתי לראות כמה התופעה המוזרה הזו, האנדו', שכיחה.. אני אשמח לספר לכן את הסיפור האישי שלי (אזהרה אחת - זה יכול להיות ארוך מעט): מאז המחזור הראשון שלי ועד לפני כחודשיים, סבלתי מכאבים נוראיים בכל מחזור. לא יכולתי לשבת, ללכת, לעמוד, לשכב - כלום!! והדימומים... הרגשתי כאילו מישהו פשוט פתח ברז. כמובן שלכל זה נתלוו גם נפיחות בבטן וכאבים משתקים בזמן יציאות. שלושה רופאי נשים שונים אמרו ש"כנראה שאת רגישה" ונתנו לי מרשמים למשככי כאבים ושלל סוגי גלולות. עד שהגעתי לרופא הנוכחי שלי, שמהר מאוד הבין שמדובר באנדו'. הוא הציג בפניי את אופציית הגלולות-ברצף ואת האופציה הניתוחית והחלטנו יחד לנסות את הגלולות. חודשיים אח"כ התחיל מחזור (בזמן שהייתי על גלולות!) כבד וכואב. כאילו הוא מנסה להחזיר לי על הפעם וחצי שדילגתי עליו.. אז עם הרבה חששות, אבל תקווה שהכל יהיה טוב אח"כ, עברתי את ניתוח הלפרוסקופיה. מהבדיקות, הרופא חשב שמדובר ב-2-3 נגעים קטנים למדיי. בניתוח התברר שהעניין היה מפושט מאוד ובנוסף לנגעים הרבים, החצוצרות והשחלות היו דבוקות. עברתי את ההתאוששות (ההרבה יותר כואב ממה שגרמו לי לחשוב, אגב), שבועיים של סחרחורות וקיבה לא מתפקדת כמעט - ואז שוב התחיל מחזור. כואב. במשך שלושה ימים הלכתי לישון בוכה מהתסכול.
חזרתי אליו לביקורת ומסתבר שהחששות שלו מהניתוח אוששו - זכיתי ב"מתנה" נוספת - אדנומיוזיס. אולי זה הזמן לציין שאני בת 23, רוצה מאוד ללדת בעתיד וקצת בשוק מכל העניין הזה שנפל עליי פתאום. הרופא שלי אמר שנחזור לגלולות הרציפות, ושלמרות שהפתרון היחיד לאדנומיוזיס הוא כריתת רחם, הוא לא רוצה שנחשוב על זה לפני שאני אלד. "אני איתך באש ובמים - את תלדי ילדים!" - ממש כך הוא אמר לי.
סליחה על החפירה.. פשוט אין אף אחד שבאמת יכול להבין מה עובר עליי... אני לא מכירה מישהי נוספת עם אנדו' או אדנומיוזיס.. בכל מקרה, שלום לכולכן.

פיצ 50

New member
ברוכה הבאה נרקיס../images/Emo140.gif

אם זה יעודד אותך יש לי אנדו+אדנו.......
מסכימה עם הרופא שלך שלא מוציאים רחם בטח אם את רוצה ילדים ועוד יותר שאת צעירה... יש לזה מחיר!!!!!! היום פחות נוקטים בגישה הזו. ושעה שיצליחו לשלוט בווסתות אז האנדו (כמו גם האנדו) לא יהיה פעיל ככ(בכל אופן אמור לא...) אם את רוצה עוד חוות דעת מקצועיות יש את המרכז לאנדומטריוזיס בתה"ש, צוות רופאים- סוריאנו ושיינמן שמתמחים בזה, ממליצה בחום!!! מאחלת לך שתגשימי חלומות, ותרגישי טוב...

narkis18

New member
צרת רבים, חצי נחמה

את הצלחת להגיע למצב שבו אין לך מחזורים? (או לפחות יש מחזורים עם כאבים שפויים)?

זואילי

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

את תמצאי פה כמה וכמה נשים עם אדנומיוזיס, ואף כאלה שהרו וילדו. הכי חשוב שעכשיו תמצאי ביחד עם הרופא את הגלולות הכי נכונות לך, כאלה שיתנו לך דיכוי מלא ואיכות חיים. שבי איתנו, הנה
וגם

ברוכה הבאה ../images/Emo39.gif

יש כאן שלל סיפורים וכל מיני אימהות ואלה שבדרך. לא יודעת מי הרופא שלך אבל אני מקוה שאת בידים טובות, מצטרפת להמלצה על תל השומר. תרגישי טוב

narkis18

New member
איזו קבלת פנים חמה! ../images/Emo13.gif

תודה רבה על ההמלצה (הרופא שלי הוא שיינמן, אז כמו שאתן מבינות, אני בידיים טובות) ועל החום והאהבה! שאלה קטנה (מקווה שאני לא מביכה פה אף אחת...) - זה נורמלי לסבול מבעיות במערכת העיכול, כחלק מכל העסק? (שלשולים ועניינים..) ועוד דבר קטן שמטריד אותי.. מישהי יודעת את אחוזי ההצלחה , מבחינת הריונות, לסובלות מאנדו'/אדנו'/שניהם? שוב המון תודה על קבלת הפנים

galim29

New member
נרקיס../images/Emo24.gif

בעיות במעיים הן בד"כ עסקת חבילה עם אנדו. לרובינו יש בעיות כאלו ואחרות במעיים, לרוב בגלל שהמעיים קרובים למוקדי הרביה ולכן מעורבות באנדו (מוקד שקיים שם לשמל או סתם שחלות וחצוצרות שדבוקות). ממליצה לך להתחיל תזונה של אנדואיות, יש בתל השומר את התזונאית נעמי קידר שעובדת עם מרפאת האנדו. או ללכת לתזונאית שמבינה באנדומטריוזיס. לרוב זה מקל ועוזר. תתייעצי עם שיינמן אם מכיר תזונאית בסביבה שלך. לגבי אחוזי ההצלחה, אין דבר כזה מאחר וכל אחת היא מקרה בפני עצמו וגם פה אין חוקים. יש נשים שעברו טיפולים שנים ופתאום קרה הנס ונכנסו להריון טבעי, ויש גם מקרים פחות מוצלחים. כולנו מקוות לטוב ועושות הכול כדי להפוך לאמא, ואני תמיד רוצה להאמין שהמנסות להיכנס להריון ישמרו על הבריאות שלהן בתהליך ולא יגמרו את עצמן בדרך. אז מה שנותר להיות חזקה ואופטימית.

גל פיטר

New member
נעים מאוד- גל ../images/Emo140.gif

היי נרקיס, אני גם חדשה כאן בפורום. ברוכה הבאה. זה מאוד מקל שיש כזה מקום שבו כולן פחות או יותר כמוך ואחת מעודדת את השניה. אני בדיוק כמוך ונראה לי שכמו הרבה עוד... חוששת מעניין ההריון, אבל גם כמו שאת יכולה לקרוא יש כאן המון סיפורים שנותנים תקווה. אני מוסיפה מסר אישי..

מעיין153

New member
../images/Emo140.gifנרקיס ברוכה הבאה

הפורום הזה אכןןןן תורם הרבה לבנותתתתתתתתתתת אני לומדת הרבה מאוד דברים שלא ידעתי יש פה בנות שנכנסו להריון עם אנדומיוזיס תרגישי טוב

פז08

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo24.gif

נרקיס ברוכה הבאה לפורום שבשבילי הוא פשוט
שני...... אני מאוד מבינה את כל מה שכתבת... לי אישית אין אדנומיוזיס אבל בהחלט יש אנדו... וגם אני מטופלת של שינמן וחושבת שאת בידיים הכי טובות !!הוא בין הרופאים המובילים בתחום כיום בארץ והוא גם מאוד סבלני ונחמד. אל דאגה, לוקח זמן אחרי הניתוח עד שמתאוששים סופית, כל אחת והקצב שלה. לגבי מעורבות מערכת העיכול- כפי שכבר כתבו לך בנות אחרות פה, אז כן- מערכת העיכול היא מערכת שנוטה להיות מעורבת מאוד במקרה של אנדו. תוכלי למצוא בנות בפורום שסבלו שנים מתסמיני מערכת העיכול, ונאמר להן שהן סובלת ממעי רגיז או תופעה דומה ובסוף הסתבר שהיו להן מוקדים במעיים. מצד שני, זה שעכשיו יש לך מעורבות של מערכת העיכול, לא אומר שיש לך עכשיו מוקדים במעיים, אז לא להילחץ. פשוט תנסי ללמוד עם הזמן מה עוזר לך להקל על התסמינים. אם את רוצה, את יכולה לפרט לי במסר אישי ממה בדיוק את סובלת כעת. אני לצערי, למודת ניסיון וגם עובדת בתחום הרפואי, כך שאוכל בהחלט לייעץ לך הן מהנסיון שלי והן מהידע שלי. בכל אופן, מאחלת לך שתרגישי טוב בהקדם!!

ברוכה הבאה ../images/Emo39.gif

קיבלת הרבה תשובות טובות. לי יש אנדו' + אדנו' ובעיות מעיים ללא מוקד, באנדו' כמו באנדו' אין חוקים. אם תעשי חיפוש בפורום תראי שעניתי למס' בנות בנושא אדנו' והריונות. טוב שמצאת את ביתנו החם - תישארי

narkis18

New member
בנות, אתן פשוט מקסימות!

באמת שלא ציפיתי לכזו היענות וכזו מעטפת של חום
תודה לכולכן

למעלה