חדשה ב"ים"

mother1

New member
חדשה ב"ים"

שלום רב לפורום , ואני מתנצלת מראש על האורך
אני כאן בעקבות שיחה עם מורתו של בני שהעלתה טענה. פעם חשבתי אותה בעצמי , עם עצמי . השיחה היתה לא רשמית ולא בגדר המלצה של מורה , אלא המלצה כחברה ... אם זה היה בני , הייתי שוקלת ללכת לאבחון . מדובר בילד בן 9 וקצת , שלפי דברי המורה סובל מתנועתיות יתר (אינו יושב על הכסא בניחותא ) , אינו מסיים משימותיו אלא "מתפזר" וצריך לדחוק בו אם רוצים התחלה וסוף . ההקבלה שאני רואה לכך בבית הנה למשל , אמבטיה : לכאורה שהיתה כבר מזמן צריכה לרוץ על אוטומט אולם דרושה התערבותי לזירוז התהליך . עד עכשיו יחסתי זאת לילדותיות , כאילו אינו לוקח אחריות על הזמן ומצפה ממני שאנהל אותו .המורה העלתה אפשרות אחרת . במקביל אני רוצה לציין שאותו הנ"ל , בני החביב , בעל יכולות מרשימות , קליטה מהירה ( נו טוב ום עבר את המבחנים של מכון סאלד בין ה5% הגבוהים ביותר
אם כבר יצא אז הבאתי את השוויץ ) . הסיבה שאני שוקלת ללכת לאבחון ולראות אם הילד סובל או לא מהפרעת קשב היא כדי לממש את הפוטנציאל שלו בהינתן מגבלותיו . כאמא שמכירה את בנה הכי טוב מכולם , אני יודעת לומר בוודאות אימהית כי גם באם ישנה הפרעה היא אינה חמורה . ונשאלת השאלה :גם אם כן , מה אעשה אז ? אודה לכל דעה עניינית + המלצות לנוירולוגית באיזור חיפה.

zivadina

New member
אכן, כדאי אבחון מקצועי

ואת צודקת: הכי חשוב לאפשר לילדים שלנו לממש את הפוטנציאל שלהם. זה שהילד נולד חכם, מבטיח לו להצליח לעקוף חלק מן הקשיים, אבל לצערנו, לא את כולם. באזור חיפה אני מכירה את הפסיכיאטר ד"ר אבי שפירא ואת מכון "קשר", שניהם מתמחים באבחון הפרעות קשב בילדים. הטיפול המקובל בילדים עם הפרעת קשב הוא: א. תרופה ב. הדרכת הורים לניהול מסגרת ביתית הולמת ג. עיצוב התנהגות ד. טיפולים בתחומים הפגועים של הילד: לימודים/ תנועתיות/ תחושתיות/ רגש. נשמח לדעת איך החלטת להמשיך.

mother1

New member
עדכון

קבעתי פגישת יעוץ עם דר רפפורט . זו פגישהת רופא - הורים ונסיון ראשוני לגשש הכצעקתה . לאחרונה אני קוראת כאן הרבה ובקושי מוצאת התאמה בין מה שמסופר לחויות מהבית אולם , למען השקט הנפשי רוצה למצות את הבדיקה . אשמח לשמוע רשמים על המקום , גם חיובי ובוודאי שלילי (אפשר לפרטי)

shekef

New member
למיטב ידיעתי, ד"ר רפפורט הוא מומחה

להתפתחות הילד, לא נוירולוג או פסיכיאטר.

mother1

New member
כמנהל המכון

הוא משוחח עם ההורים , לא מאבחן את הילד .

zivadina

New member
גם רופא התפתחות הילד מוסמך לאבחן

ילדים עם הפרעת קשב, בתנאי שיש לו נסיון של שנתיים. למיטב זכרוני, הרשאה זו היא עד גיל הנעורים של המטופל.

לzivadina בקשר לאבחון

ערכנו אבחון לבננו ( האחר ) ויש לי עם התהליך בעייה רצינית. חלק מהאבחון נעשה ע"ס דווח מפורט מהמורה .דו"ח קונורס יהיה שונה מאוד ממורה למורה ,לפי דרגת הסבלנות והסובלנות שלה ( וכך אכן היה ), תלוי גם באם מספר הילדים בכתה 40 או 23 . וגם אם הסימנים ברורים לא תמיד הם נובעים מadhd ( יש אבחנה מבדלת ארוכה ) לחלק מהסיבות מזיק לתת ריטאלין!!! גם אחרי שעוברים את משוכת האבחון , השיקול אם לטפל בריטאלין או לא מאוד מותנה ברמת ההפרעה שלו למורה בכתה וקשייו בלימודים שגם הם מאוד תלויים באופי המורה . לפי זה אני צריכה להחליט אם לתת לבני תרופה שמשפיעה על תפקוד מוחו ? ושיש לה כ 30 תופעות לואי ? מה עם האחריות שלי כלפיו כהורה , שחזקה ועולה על אחריותו של כל רופא או כל מטפל שהוא???!!!

zivadina

New member
מציעה לך להפנות שאלה לד"ר מנור

לדעתי, את חייבת להחליט אם את סומכת על הרופא המאבחן ומוכנה ליישם את המלצותיו. הרי את ה"אין טיפול" יישמת במשך שנים ארוכות, ועדיין את ממשיכה לחפש פתרון, כנראה בגלל חוסר סיפוק מן הטיפול/ אי טיפול הקיים. באשר לריטלין: יש לו תופעות לוואי כמו לכל תרופה. תמיד צריך לשקול את היתרונות מול החסרונות. ההשפעה של ריטלין היא נקודתית, למספר שעות. לאחר זמן זה כל שאריות החומר יוצאות מן הגוף ואין אפקט שאריתי. במידה שהתרופה מתאימה לילד מבחינת תגובת גופו, גודל המינון ומשך ההשפעה, הילד יכול לחוות הצלחות במימוש הפוטנציאל הלימודי וההתנהגותי שלו, ולשקם במשך הזמן את הדימוי העצמי הפגוע שלו. לשיקום הדימוי העצמי יש בהחלט אפקט שאריתי, כי כך הילד מקבל בטחון עצמי וכלי עבודה התנהגותיים ולימודיים שלא יכל לקבל כאשר היה במצבו ה"טבעי" עם הפרעת קשב. לדעתי, האחריות ההורית היא לגדל ילד עם בטחון עצמי שמסוגל לממש את יכולותיו למרות לקויות אלה ואחרות שאיננו אשם בהן. זאת אחריות ארוכת טווח הרבה יותר מאשר תופעות לוואי ארעיות של תרופה. מה דעתך?

orna100

New member
תנועתיות יתר

שלום לך חיפאית השאלה מה יש לילד חוץ מהתנועתיות איך הוא חברתית? דימוי עצמי,מוטוריקה? תנועתיות יכולה להיות בילדים גם הפרעת חרדה להפרעת קשב יש ללכת לנוירולוג או פסכיאטר לילדים יש בחיפה מרפאה חדשה ליל מרכז חורב נקראת "קשב" של ד"ר רפפורט אבל זה פרטי אחרתיש את מרפאות להתפתחות הילד בקופות החולים באיזה איזור מחיפה אתם? בהצלחה!

mother1

New member
תשובות

חברתית - מקובל , 4-5 חברים , יוצר קשר . דימוי עצמי : רואה עצמו כמצליחן , קושי רב בקבלת כישלון מוטוריקה גסה ועדינה מתפקד נהדר

למעלה