חדשה בתחום

ליל 2

New member
חדשה בתחום

שלום לכולם. אני חדשה בתחום, רק לפני עשרה ימים התגלה לי במקרה (בדיקות שגרתיות) שיש לי סוכרת. מאז הכל השתנה. קראתי כמעט הכל על המחלה ולצערי עכשיו אני מבולבלת יותר. אז אני צריכה לדעת מספר פרטים כדי לעשות לעצמי קצת סדר. מהם ערכים מאוזנים בבוקר בצום, שעתיים אחרי ארוחה, ולפני ארוחת ערב ? שבת שלום ליל 2.

שלום לך ליל2

אזה סוג סוכרת, טייפ 1 או טייפ 2 , נראה לי שאת 2 , את בטח מקבלת כדורים , 2-3 גלוקומין או אפופאג', כמה קילו את אמורה לרדת ????

ליל 2

New member
המשך לחדשה בתחום.

אני טייפ 2, אני מקבלת כדור אחד של גלוקופז' ועלי לרדת 4-5 ק"ג.

ליל2

יש שלושכלים להתמודדות עם הסוכרת. תרופות, תזונה נכונה, וספורט. כל אחד מהכלים האלה הוא משמעותי מאוד ויטה את הכף לכאן או לכאן. הבעיה עם תרופות כמו גלוקופאג' הם יוצרים תופעות לווי שליליות בעתיד הרחוק, כך שאם תצליחי להגיע לאיזון נכון לאורך תקופה ארוכה אז הרופא ימליץ לך להוריד את התרופה. אני ממליץ לך לעסוק בספורט ולהוריד 4 קילו, ולהמעיט מאוד באכילת ממתקים. את נמצאת במצב טוב יחסית להרבה אנשים כאן, ממש טוב, אבל אם לא תזהרי, המצב יתדרדר ונגיע למצב של 7 כדורים ביום ואח"כ לזריקות אינסולין. מה שיש לך כרגע זה קטן והוא יגדל אם לא תקפידי. אני הכרתי פעם מישו, שלא היה אוכל ממתקים או עוגות, ובכל זאת המצב הלך והתדרדר, ובסוף התברר לי שהוא היה שותה, 5 כוסות נסקפה ביום ובכל כוס היה שם 2 כפיות סוכר. אז כל יום הוא צרך 10 כפיות סוכר........זה אסון.

המשך לליל2

אם אחרי תקופה מסויימת, הרופא מחליט להגדיל את כמות התרופות, סימן שמה שעשית עד עכשיו לא מספיק ויש בו פרצות וטעויות....... כרגע אני לא רואה טעם בלרכוש מכשיר גלוקומטר לצורכי מעקב יומ יומיים אחרי הסוכר, אבל אם בעוד כמה זמן הרופא יחליט להגדיל את המינון, אז צריך לקחת את עניין האיזון בצורה יותר קפדנית ולהעזר בקלוקומטר לשם כך. אני מאמין שקטן עלייך ויעלה בידך בזמן הקרוב לעשות ספורט ולהוריד כמה כילו בודדים.

דואגת1

New member
ליל 2

שבת שלום, לדעתי, רצוי מאוד לרכוש מכשיר למדידת סוכר ולמדוד, לראות אם הרמות סבירות, אם הדיאטה אפקטיבית, אם אין קפיצות, בקיצור, חשוב להיות עם אצבע על הדופק. שינויים יכולים לנבוע מסיבות רבות, בין השאר פשוט הלבלב נחלש עוד יותר, התנגודת לאנסולין גוברת, אוכלים קצת יותר מבלי משים, ועוד סיבות אין ספור. הערה נוספת,לדעתי רצוי מאוד לקחת את ענין האיזון והדיאטה ברצינות בהקדם האפשרי, פשוט לנסות לשמור על הקיים, ואולי השילוב של דיאטה+ספורט+ירידה במשקל ישפרו את המצב. שבת שלום ובהצלחה

ליל 2

New member
ניטור

תודה, התעודדתי שמצבי לא כל כך גרוע, אך יש לי כמובן עוד שאלות. נתבקשתי לקנות גלוקומטר ולהתחיל דיאטה, אך עדיין הערכים לא ברורים לי. בבוקר בצום הערכים הם בין 120 ל-130 ובערב לפני הארוחה בין 70-90 (אחרי פעילות גופנית), מדדתי גם ללא פעילות גופנית והערך היה 100-110 . האם אני על דרך המלך ?

planet55

New member
בקשר לגלוקופג'

אילו תופעות שלילות יש לו לטווח ארוך?

DannyZ5

New member
ובהמשך לשאלתו של planet55

כן, אילו השפעות שליליות? והאם מוכרים מצבים של מטופלים בגלוקופאג' שלאחר שינוי בתזונה ובהרגלי הפעילות הצליחו להוריד את הצורך בגלוקופאג'? אני מטופל בגלוקופאג' אחד ליום, מרגיש די מאוזן (מה זה מרגיש, הפריסטייל מרגיש) ואשמח מאד לחיות בלעדיו. יש סיכוי?

דואגת1

New member
מטפורמין

כל תרופה יש בה רעל במידה זאת או אחרת, אבל לפעמים אין ברירה. המטפורמין נחשב לתרופה בטוחה יחסית, עם זאת לנוטלים אותה מומלץ לבדוק ויטמין B12 כל חצי שנה, כנראה שנגרם חוסר. תמיד יש נסים, הבעיה היא מדוע פרצה הסכרת ? מי שסובל מתנגודת לאינסולין, ומרבה בפעילות, ומקפיד מאוד על תזונה, אולי...אולי...אולי. היו אנשים שהצליחו להוריד מינונים אחרי שהורידו במשקל ונכנסו למשטר. לצערי, האמת היא שהמחלה הזאת אינה עומדת במקום, הגוף משתנה, המחלה "מתקדמת" ואם לא היום, אז מחר... מזה די מאוזן ? להשתדל ולחלום מותר תמיד

אריאלה22

New member
מזדהה איתך

גם אני חדש גילו אצלי לפני חודש וחצי ובינתיים תזונה ופעילות גופנית מספיקה לוקח זמן לעכל ולהתאזן

למעלה