חדשה בתחום

רות157

New member
חדשה בתחום

אובחנתי עם צליאק
אני לא אוכלת בשר
חסר לי ברזל ואני מרגישה
אני מדוכדכת מאוד חסר לי הסנדביץ הזמין אני יורדת במשקל
האם זה רק בהתחלה או שזה ילווה אותי?

net the jet

New member
ברוכה הבאה. גם אני לא אוכל בשר. יש הרבה

מה לאכול. ונכון שאלי חסר ה ״סנדוויץ׳״ אבל בהחלט אפשר בלי, ואפשר כמובן גם עם לחם נטול גלוטן.
&nbsp
בלי קשר לצליאק ,חשוב לאכול בצורה מאוזנת. ואין שום בעיה לחיות בלי לחם ( אני כבר יותר מ 10 שנים לא אוכלת לחם )
חשוב לאכול ארוחות מסודרות, מגוונות, מזינות.
ושווה ללכת להתיעץ עם דיאטנית שתעשה סדר.
לגבי ברזל- אפשר לקחת תוסף ברזל, עד שיהיה איזון מבחינה תזונתית. ממליצה להתיעץ עם דיאטנית או רופא.
&nbsp
לגבי ירידה במשקל- בד״כ אחרי תקופה של דיאטה ללא גלוטן, הגוף ״מתקן״ את הנזק, ומתחיל לוג את כל מה שהוא צריך מבחינה תזונתית, ואז גם מעלים במשקל. לא כתבת כמה זמן את כבר בדיאטה נטולת גלוטן, מתי היה איבחון וכ״ו.... אם אין שיפור אחרי תקופה של כמה שבועות טובים, אז לחזור לה יעץ עם רופא.

טליאמתי

New member
ברוכה הבאה רות

החוסר בברזל מתאזן כשמקפידים לאכול מאוזן (גם ללא בשר זה אפשרי) ובהתחלה כדאי לקחת תוסף של ברזל.
כמו כן לבדוק האם יש חוסרים נוספים שלא באים לידי ביטוי בבדיקות דם רגילות ועלולים לגרום גם הם לדכדוך כמו B12.
הנזק של אי הספיגה כשיש צליאק עלול להיות נרחב ולכן כדאי לבדוק הכל ביסודיות אבל הנחמה היא שלאחר תקופה של הקפדה על התזונה נטולת הגלוטן הדברים מסתדרים והגוף חוזר לעצמו ומבריא

צריך להאזר בסבלנות מפני שזה לוקח זמן.

באשר ללחם, ממליצה לך לנסות את הלחם והלחמניות של השופרסל (GREEN) שהם הכי קרובים לדבר האמתי לדעתי.
כמו כן אפשר לאפות לבד ולעשות נסיונות עד שתגיעי לתוצאה שתשביע את רצונך.
לוקח זמן עד שמתרגלים לטעמים החדשים ולמרקמים אבל גם זה מגיע בדרך כלל.
היום יש מגוון רב של מוצרים זמינים כמעט בכל סופר כך שצריך לנסות בכל פעם משהו אחר עד שתגיעי למה שתאהבי.
&nbsp
את מוזמנת לשאול, להתייעץ ולשתף ככל שתצטרכי ותרצי.
כולנו מבינים בדיוק על מה את מדברת:)
בהצלחה רות

&nbsp
&nbsp

ברוכה הבאה גם ממני

מעבר לעצות המעולות שכבר נכתבו, אני ממליצה גם לנסות את הלחמים של שף יניב צמח. הלחמים שלו מצוינים בעיני ולדברי הבן הצלחתי שלי, הרבה יותר משקיעים מלחמים אחרים.

למעלה