חדשה בתחום- שאלות

noa20002

New member
חדשה בתחום- שאלות

מצטרפת חדשה לפורום הנהדר הזה ...עד היום רק קראתי מרחוק ..

יש לי 2 שאלות שרציתי להתייעץ איתכן לגביהן :
שאלה 1= בן זוגי נשא של גן דיסאוטונומיה משפחתית -רציתי לשמוע מבעלות נסיון איך התמודדו עם הנשאות במסלולים השונים ? ביררתי אצל בר חוה ואצלו האופציה היא להקפיא את הביציות ולעשות בדיקת דם לתורמת. אם הבדיקה שלה תקינה מבצעים את ההפרייה . מבחינתי זה פחות טוב היות והביציות לא טריות .

מישהיא יודעת איך זה במסלולים אחרים ? בהדסה ? האם יש מסלול שבו ניתן לבדוק מראש את התורמת עוד לפני תחילת התהליך?

שאלה 2= מה אתן יודעות על ההבדל מבחינת אחוזי ההצלחה בין ביציות טריות לקפואות . כשהתייעצתי אמרו לי שאחוזי ההצלחה במוקפאים מעט יותר נמוכים. מה אתן חושבות /יודעות?

תודה מראש למשיבות

ברוכה הבאה שלחתי לך גם מסר
ישנן תורמות שייתכן ועברו כבר בדיקות גנטיות על ידי אישה אחרת, הייתי בודקת בחברת מנור (עימה עובד גם ד"ר בר חוה) האם יש אפשרות לתורמת שכבר תרמה בעבר ויודעים את התוצאה.
לגבי טרי או מוקפא, דווקא בר חוה מאמין בהחזרה על בסיס טבעי, כלומר בביוץ הטבעי ללא הורמונים כמעלה את אחוזי הסיכוי. על בסיס טבעי ניתן לעשות רק עם מוקפאים
בהצלחה!
איילת

הי איילת - תיקון.

שימי לב שאת מתכוונת שההחזרה היא של עוברים קפואים, כלומר ביצית וזרע טריים (או זרע מופשר) "התמנגלו" - נוצר עובר "טרי" ואז הקפיאו אותו. הכוונה של בדיקת התורמת - זאת בדיקת דם ובינתיים הביציות שלה מוקפאות, ואחרי הפשרתן - מפגישים אותם עם זרע טרי/קפוא. זה שני דברים שונים.

אשרת 1972

New member
דווקא במנור אמרו לנו שאם יש נשאות

מביאים שתי מבחנות לתל השומר כדי לבדוק אל מול הגן ולוודא שהתורמת אינה נשאית תבדקי עם אורית ממנור כי מה יעזור לך ביציות קפואות אם התורמת נשאית

מיה2013

New member
בהדסה עושים זיגוג

גם לבכלי יש נשאות גנטית, בהדסה שאבו לתורמת ביציות ועשו להן זיגוג (שיטת הקאה שונה שבהדסה מאוד מאמינים בה)
ואז עשו הפרייה עם זרע בעלי כך שהעובר בעצם מבחינתם טרי.

מהחומר שקראתי בעבר זה אכן מוריד את האחוזים לעומת טריים אך לא באחוזים גדולים.

בהצלחה

שושה669

New member
זה כניראה טלוי את מי שאולי לגבי ההצלחה

בהילל יפה הם לא בעד קפואים
הם אומרים שהסיכוי הוא עד 20% פחות
כל אחד והספרות אותה הוא קורא
או כל רופא והאינטרסים שלו

למעלה