חדשה בשכונה :)

חדשה בשכונה :)

אהלן לכולם, לי קוראים אורי אני אילתית בת 18, ובתיכנון שלי לפני הגיוס להביא קפיצה ליפן בספטמבר למטרת עבודה.. חוץ מ"אריגטו" אין לי שום מושג לא על יפן, לא על המטבע (יין, סבבה, אין לי מושג אייך משתמשים בו שם...) ואני גם די חוששת להידפק שם מהבחינה של העבודה.. כן,אולי חברה באה איתי, ואולי גם לא.. אם מישהו מכם היה שם פעם בקטע של עבודה לא טיול.. ויש לו כמה חוויות/עצות להעביר אז אני אשמח מאוד לקבל... וכן-תרגישו חופשי להגיד לי כמו כל השאר שלטוס לחצי השני של העולם בשביל עבודה זה מטומטם, אבל וואלה,בא לי ריגוש לפני שאני נתקעת 24 חודש בתוך מדים... מקסימום? לא יילך לי ביפן אני טסה לתאילנד :)

GnomeBubble

New member
כבר היו פה שרשורים בנושא

ואני בגדול ממש לא ממליץ לך, בגלל שבדרך כלל העבודה שמציעים לישראלים ביפן (שנקראת בסלנג ה"באסטות") הא לא חוקית - והיפנים, בניגוד לאמריקאים שבדרך כלל מעלימים עין מהישראלים שעובדים בקניונים עם ויזה חצי-חוקית או בכלל לא-חוקית, שומרים על החוק שלהם בקפדנות, ככה שיש לפעולה לא חוקית שלך שתי השלכות: הראשונה היא שזה מוציא שם רע לכל הישראלים הצעירים שבאים לבקר ביפן, גם אם הם באים לשם באופן חוקי לגמרי. כבר עכשיו המצב הוא די רע, וכבר היו מקרים של ישראלים שרק באו לטייל והעלו אותם על מטוס חזרה בשדה התעופה, בגלל שחשדו שהם באים לעבוד. השלכה השניה היא אישית שלך: את עלולה להיעצר. לרוב האנשים זה לא קורה, אבל אולי את לא רוצה להסתכן ולהיות מה-5% (או משהו כזה? אין לי מספר מדוייק) שזה כן קורה להם, ולבלות כמה שבועות בבית המצער עד שישלחו אותך חזרה לארץ, עם עונש די כבד: לא תוכלי עוד להיכנס לעולם ליפן. אז אני מקווה בכל מקרה על זה. את יכולה כמובן לחפש עבודה חוקית ביפן, אבל זה יותר קשה. אם אנגלית היא שפת האם שלך, אז תוכלי בקלות למצוא עבודה כמורה לאנגלית, וגם תזכי במשכורת הרבה יותר טובה מהמשכורת בבאסטות (עד כמה שאני יודע). וגם אם לא הולך לך, ואת בכל זאת רוצה חוויה שונה, בלי עבודה לא חוקית, את תמיד יכולה לטייל במקומות זולים כמו לאוס וכמו סין (על תאילנד הייתי מוותר, אם את מחפשת דווקא חוייה אחרת למרות שזה יעד נפלא לסתם נופש).

0Pandemonium0

New member
וואו, רק בפורום כזה אפשר לראות באמת

את הראש הישראלי הקרימינלי. תראה כמה הודעות על עבודות לא חוקיות יש כאן

CountDust

New member
../images/Emo128.gif מבקש למחוק

הקישור מפנה להודעה בה פרטים על אפשרויות פשיעה ביפן

Hinomaru

New member
אני לא מעודד את העניין

אבל במחשבה שניה, מבקש למחוק את ההודעה.

GnomeBubble

New member
אני לא רואה טעם למחוק

היו בשרשור פרטים כלליים על העבודה, שהיא אכן לא חוקית, אבל לא היה בהם שום עידוד לפשיעה. אם זאת היתה ממש פרסומת עם מספר טלפון, אז הייתי שוקל למחוק, אבל כמו שזה נראה כרגע, אני מעדיף שידברו על הנושא הזה כמה שיותר. כמו שנקו אמר כבר קודם: חופש הביטוי פועל כאן לטובתנו. הרבה אנשים בכלל לא מודעים לזה שעבודה בבאסטות ביפן היא לא חוקית, ולכל ההשלכות של זה, ואני מניח שרוב האנשים שבאים לשם הם בכלל לא "ישראלים מכוערים" - הם פשוט רוצים לעשות כסף ובאותה הזדמנות לחוות תרבות קצת שונה, במקום סתם ללכת לעשות כסף באמריקה או באירופה (שזה גם לא ממש חוקי בדרך כלל, דרך אגב, אלא אם יש לכם אזרחות) ולחוות תרבות שהם כבר מכירים.

Ryo

New member
לא מפתיע. אבל אל תתרגש מהתגובות

הפורום של "ישראלים באסיה" נגוע במידה מסוימת בהתנשאות וגזענות ישראלית טיפוסית.

לא הייתי מודעת לזה...

זאת הסיבה שבאתי וביקשתי עצה, לא הייתי מודעת לעובדה שלעבוד ביפן זה לא חוקי, אני עובדת בבאסטות באילת כבר משהו כמו שנתיים וחצי, ואף פעם לא עצרו אותי על זה. אין לי אופי של קרימינילית, ואני נגד הסתבכות עם החוק - במיוחד בארץ זרה כשאני לבד שם... אין צורך בלתקוף אותי ולהגיד שאני מורידה את הרמה של הישראלים ביפן בגלל שאני רוצה לעבוד שם בבאסטות... בשביל זה ביקשתי עצה/חוויה ממישהו שכבר עבר את זה,אבל בכל אופן תודה על התגובות...

Ryo

New member
בארץ זה סיפור אחר, את אזרחית המדינה

את לא צריכה אישור עבודה (בהנחה שאת לא בצבא ועברת איזה גיל מינימום מסויים). בכל מדינה אחרת בעולם את תצתרכי להנפיק אישור עבודה כדי לעבוד באופן חוקי. ביפן, נכון לעכשיו זה יהיה מאוד מאוד קשה ואולי אני אפילו עושה פה הנחה ואני צריך לומר שזה בלתי אפשרי. אחרי שתסיימי אוניברסיטה או תצברי מספיק נסיון תעסוקתי מוכח יהיה לך הרבה יותר קל להוציא רשיון עבודה ביפן.

0Pandemonium0

New member
מצטער על הגסות../images/Emo140.gif

פשוט יש כאן כל הזמן מקרים כאלה, עד שזה כבר מתחיל לעייף... ברוכה הבאה לפורום!

GnomeBubble

New member
כמובן שבאילת זה משהו אחר ../images/Emo6.gif

את אזרחית ישראלית, ואת לא צריכה אישור או ויזה מאף אחד כדי לעבוד. ביפן זה שונה מאוד, מכיוון שאת תמצאי באותו מעמד של עובד זר לא חוקי בארץ (ואז דווקא אפשר לומר על היפנים שהם מתייחסים הרבה יותר יפה לעובדים הזרים הלא חוקיים - ובעצם גם לחוקיים - שלהם מאיתנו
). לדעתי זה די חבל לחיות כל הזמן בפחד מהמשטרה. אם הרגשת שתוקפים אותך, אני מצטער.
אני מקווה שתצליחי בכל זאת למצוא עבודה חוקית ביפן, או משהו מעניין אחר.

טוב,ונעבור לתוכנית ב'

החלטתי עם עצמי שלפני הצבא אני חייבת לעשות משהו, שזה אומר או כסף בחו"ל, או טיול במזרח/דרום אמריקה, ככה שלא נורא שאני לא אעבוד ביפן, אני מפסידה פרנסה אבל מרוויחה חוויה.. דיי מלחיץ כל הקטע הזה של "אישור עבודה " וכל השטויות, אני רגילה לטייל בעולם בזכות האזרחות האירופאית שיש לי,אבל כנראה שיפן זה חתיכת סרט קומיקס ממדף אחר... נו טוב, תודה בכל אופן :)

למעלה