חדשה בשטח

nitzani

New member
חדשה בשטח

שלום לכולם הגעתי מפורום הריון אבל יש לי גם ילד בן שלןש וחצי ורציתי לשאול שאלה הוא מיוזמתו החליט להוריד את חיתול הלילה ( ביום הא גמול לחלוטין ) אז היו כמה ימים שקם יבש ומאז חלה התדרדרות חמורה בכלל לא אכפת לא אם יבש או לא יש לנו תוכנית מדבקות לימים יבשים שגם הפסיקה לעניין אותו . לפי מומחים לא כדאי להעיר אותו בלילה כי אז השליטה עוברת אלי ולא להגביל אותו בשתייה לפני השינה

nitzani

New member
תוספת

השאלה היא כמובן האם למישהו יש רעיונות מקורים מה לעשות איך להגיב אני לא כל כך רוצה להחזיר אותו לחיתולים ותחתוני החיתול נראים לי עבודה בעינים ( אני גדול כי יש לי תחתונים אבל אני רטוב ) תודה מראש

תגובה לתוספת../images/Emo24.gif

כהמשך תגובה לתוספת, להחזיר לחיתולים משמע לתת לילד תחושה שהוא לא מסוגל ולא יכול ,לכן מאוד לא מומלץ. קיראי את אשר כתבתי לך . תרי

ברוכה הבאה חדשה בשטח../images/Emo24.gif

בנך בן השלוש וחצי החליט לקחת אחריות על מעשיו וחשוב מאוד מאוד לעודד את זה.אין טעם להגביל בשתייה, אין טעם להעיר אותו בלילה, והרטבה בלילה בגיל זה היא עדיין בגדר דבר נורמלי וטיבעי. מה שכן חשוב זה לא לעשות עיניין מעצם ההרטבה. לפעמים ילדים מרטיבים בלילה כדי להראות "שליטה" על ההורים. הם כאילו אומרים:"ביום אתם מחליטים עלי בלילה אני מחליט מה קורה ואף אחד לא יגיד לי מה לעשות". כיצד את מגיבה כשזה קורה? אנא תארי ואתייחס. תרי

nitzani

New member
תיאור ההתייחסות בזמן הרטבה

הי תרי תודה על תגובתך המהירה כאשר הוא קם בבוקר רטוב אני אומרת לו שאנחנו צריכים לעשות אמבטיה כי יש ריח לא נעים של פיפי והוא אינו מתנגד אני אומרת לו ששוב ברח לו פיפי בלילה והוא בדרך כלל משנה נושא ואני אומרת לו שחבל כי הוא לא יוכל לקבל מדבקה ושוב יש התעלמות ללא שום התנגדות מצידו ושישתדל שוב מחר כי הוא בוגר בערב לפני השינה אנחנו הולכים ביחד לשירותים בהכרזה שנעשה פיפי לפני השינה כדי שלא נעשה בלילה ואני מזכירה לו שאם הוא צריך פיפי שיקרא לי ואני אקח אותו כי לקרוא לי שהמיטה רטובה הוא דווקא קורא .זה אומר שהוא מתעורר מההרטבה. אני מנסה לעשות את הכל ללא לחץ אבל כן משתפת אותו שעכשיו צריך לעשות הרבה כביסה ואומרת לו שאם שאם הוא יעשה הרבה פיפי בלילה פיגאמת הכדורגל האהובה שלו יכולה לההרס. חשוב לציין שלקח לי קרוב לשנה לגמול אותו ביום והיו המון רגרסיות פעם אפילו חזרנו לחיתול הפעם הוא לא מוכן לחזור לחיתול וגם אני לא רוצה שיחזור אבל חשוב לי לגמול אותו עד ללידת הילד הבא בתקוה שאחרי הולדתו הוא לא יחזור שוב אחורה[בכל מקרה מדבריך אני מבינה שלא כדאי להעיר אותו בלילה ללכת לשירותים למרות שהפיתוי לעשות זאת גדול מצטערת שיצא קצת ארוך . אביטל

תודה על התיאור../images/Emo24.gif

אז ככה: קודם כל צריך לקחת בחשבון שלילדים בגיל זה יכולה עדיין להיות שלפוחית שטן צרה ולכן יכולים בהחלט להיות "פקשושים" גם ביום וגם בלילה. אם את רוצה למטרל גורם זה ניתן לערוך בדיקה, אבל לדעתי זה עדיין מוקדם. המדבקות, לצורך העיניין של הגמילה אינן רלוונטיות.כאן לא מדובר בשכר ועונש. מה שכן רלוונטי זה ההתיחסות שלנו לנושא.הילד מתעורר וקורא לך. מה אז בדיוק קורה? את מסבירה לו הסברים? את מותשת.? את כועסת? צריך להבין שאם בריחת השתן היא על רקע התנהגותי,גם אם לא מודע, ההתעסקות סביב העיניין שעה שהילד מתעורר נותנת לו רווח כלשהו. חשוב בלילה להעביר לו מסר שאת סומכת עליו.פשוט לומר:"אתה רוצה לישון ללא חיתול? טוב. בוא ננסה אני סומכת עליך". וגם אם יהיו פקשושים לא נורא. שוב, אם תתמקדי בשאלה מה קורה בדיוק כשהוא מתעורר יתכן שאוכל יותר לעזור. תרי

סיגליתד

New member
תגובה לגבי ההרטבה

היי ניצן, מנסיון שלי , יש קשר כאשר מביאים תינוק חדש הביתה והילד שבבית נמצא בסיום תהליך גמילה או שכבר גמול, ופתאום יש רגרסיה בתהליך הגמילה, אני פתרתי את העיניין בהדגשת היתרון של הילד הבוגר שאין לי צורך להתעסק יותר בהחלפת תיתולים לעומת הדגשה בחיסרון של תינוק החדש שעושה צרכים בחיתול. עשיתי זאת חזר והדגש כל פעם שהחלפתי לתינוק והילד הבוגר נכח , לכאורה נגעלתי ואמרתי שמתי יהיה כבר כמו אחיו המקסים שכבר נגמל וזה הרבה יותר כיף. זה עזר לתהליך הגמילה לסתיים סופית וכן גם להרגשה טובה בקבלת התינוק החדש. סיגלית.

fortune

New member
כפי שציינה גם סיגלית, יש תינוק בבית

ועוד 1001 סיבות שלא כדאי בכלל לעסוק בהן בשלב זה. זה יעבור מאליו, (האם הוא חוזר על כך כשהוא ישן אצל חבר או אצל הסבתא?) לעודדך - עוד לא ראיתי ילד מגיע לכתה א´ עם חיתול ...

לא עם חיתול וגם../images/Emo24.gif

אם בגיל 6 יש מידי פעם מקרה של הרטבת לילה זה לא כל כך נורא. תלוי כמובן בתדירות. תרי

מלמלה

New member
גישה אחרת

ואולי לא "חינוכית" אבל לי היא הכי התאימה הגבלת השתיה - תלויי בכמויות של שתיה לפני השינה הקטנה שלי עד לפני שבוע היתה שותה 2 בקבוקים שלמים ממש לפני השינה כך שברור שהיא קמה רטובה ואז הפסקתי עם הבקבוק וגם עם החיתול בלילה הגדולה היום בת 6 ובמשך תקופה די ארוכה הייתי מקימה אותה לשירותים באמצע הלילה. בשלב מסויים היא התחילה לקום לבד ולחזור למיטה שלה וכך זה היום

מלמלה הצליח לך../images/Emo24.gif

אז זה טוב. בד"כ לא מומלץ להקים את הילד בלילה כי זה מעביר מסר שהאחריות לדבר היא על ההורה. אבל אם אצלכם זה עובד זה נפלא ולא צריך לשנות דברים. תרי

nitzani

New member
הי בנות

תודה על העזרה לגבי שאלתך תרי אני בהחלט לא כועסת עליו בלילה או בבוקר כאשר הוא קם רטוב כלל לא . אם אנחנו מחליפים לו בלילה מצעים אז זה נעשה בצורה מאד מכנית עקב עייפות ברורה ובבוקר אנו משוחחים על כך שהוא פספס וחבל אבל כפי שציינתי הוא די מעביר נושא בכל מקרה אין שלב שאני כועסת עליו בגלל זה אבל כן מסבירה שזה מסריח ולא נעים לקום רטוב. לגבי המדבקות אין זה שכר ועונש אלא גורם מעודד , אם הוא יאסוף חמש מדבקות הוא יוכל ללכת לחנות משחקים ולבחור משחק לצערי הוא ירד מהמדבקות בעצמו ולא מבקש אותן בהתחלה עוד ניסה לתחמן ולהגיד שמגיע לו גם כשלא הגיע גם אם ישן אצל חברים או סבתא עדיין עושה פיפי. עדיין לא מעורב בזה אקט הבושה גם בעיקר כי אנחנו לא מנסים להעביר לו את המסר הזה

אני מבטיחה להתייחס../images/Emo24.gifNITZANI

בהמשך, פשוט כרגע אני מאוד עסוקה.מקווה שזה יהיה לקראת הערב. תרי

שכר ועונש../images/Emo24.gif

מערכת שכר ועונש גרמת לילד להיות תלוי בה. שיטת השכר ועונש אינה יעילה אלא לציות מידי. מה יקרה כשלא יהיו מדבקות? הילד יחזור לעשות פיפי? ראיית החיים כמקום המתגמל על כל מעשה טוב ומעניש על כל מעשה רע הנה ראייה שגוייה.מערכת כזו יוצרת לעיתים תחרותיות בין אחים במשפחה במקום שיתוף פעולה. לתפיסתי, שכר(פרס==מדבקות) אינו משמש גורם מעודד.לעודד פרושו לעזור למי שקשה לו. תני לילד את הזמן הנחוץ. בימים בהם יקום יבש לעודד אותו. לומר: שמתי לב שהיום קמת יבש. זה מאוד עזר לי. חשוב ונכון לא להעביר מסר של :"תתביש לך". מלבד לפגוע בתחושת הערך זה לא תורם לכלום.לעומת זאת להעביר מסר של :"אני סומכת עליך" יעזור לו יותר. תרי

neoM

New member
אצלנו זה הפסיק מעצמו

אצל שני הילדים לא קבענו מתי "ירדו" החיתולים, זו היתה החלטה שלהם, אגב.. הצעיר הפסיק בגיל שנתיים בערך ולא הרטיב כלל, הגדולה יותר הפסיקה בגיל 3 בערך וגררה עוד קצת את ענין ההרטבה. הצענו לה לקום בלילה וללכת לשירותים או לפחות לפני השינה. הקפדנו על כך שהחלפת הסדינים תיעשה על ידה.

אני חושבת שכך../images/Emo24.gif

זה צריך להיות. אבל גם במקרה שתואר זה היה רצון הילד. כך לפחות אני הבנתי זאת. לתת לילדה להחליף לבד סדינים זה נפלא היות וזה אומר לתת לה אחריות ולהאמין ביכולתה. דרך אגב אם במקרים כאלה הילד נתקל בקושי כדאי לעזור. תרי

למעלה