חדשה בקשר לפרסומת לג´ינס..

אני חושבת שלפתוח דלת זה מנהג

יפה ולא רק בפגישה - הראשון שמגיע לדלת פותח אותה ומשאיר אותה פתוחה לאלה שאחריו. בקשר לחיזור, אני אמנם לא מסוג האנשים שיחזרו באגרסיביות (זה לא מתאים לאופי שלי), אבל אני ממש לא מרגישה נח עם צורת החיזור ה"קלאסית" שבה הגבר משלם על האשה. אני לא רוצה להרגיש שמישהו קנה אותי או התנהגויות מסוימות שלי (נשיקה בסוף הערב) כי הוא שילם עלי. אם אני לא יכולה להרשות לעצמי כלכלית בילוי מסוים, אני פשוט לא אצא לבילוי הזה. בכלל, אני מרשה שישלמו עלי רק כשזה בן אדם שאני כבר מכירה טוב, וכשזה הדדי (לא כולל בני משפחה מבוגרים, כמובן
)

אימצתי כבר לפני שנים את שיטת

הפעם אני פעם את/ה עם חברות וחברים כאחד. שווה מבחינת שוויון, אווירה, הרגשה וכולי....

אמיר.

New member
האם זה שווה את המחיר ?

בענין התשלום... הרי אם בת הזוג איננה פמינסטית ואם יציעו לחלק או פעם כך ופעם כך, היא עלולה פשוט להעלם מחייך. האם זה שווה את המחיר של הפמיניזם ? מסקנה - אם הנערה פמינסטית ומציעה - סבבה. אחרת, לא ראוי שהגבר יציע את הגישה הפמינסטית הזו. לגבי דלת... כל הזמן מדיגישם פה את ענין החולשה ומשווים זאת לפתיחת דלת לפני נכה. יש גם ענין של כבוד. החל משומר הראש הפותח את הדלת לפני האח"מ, וכלה בתלמיד הפותח את הדלת לפני המורה. מדוע להסתכל על זה בצורה שלילית ?

אני לא נגד האקט עצמו

אני גם משתדלת לפתוח אנשים בפני אנשים אחרים, לא משנה גילם ומינם. השאלה היא אם זה אקט בודד או סממן של גישה בלתי שיוויונית שתתבטא בעוד צורות. בקשר לפחד להעליב בת זוג שאינה פמיניסטית - אני מניחה שאני לא רואה פסול בזה שהגבר יציע לשלם בפעם הראשונה, כמו שאני לא רואה פסול בזה שגבר יתחיל עם אישה כשזה בגדר הטעם הטוב, אבל אם הוא רואה שהיא לא אוהבת את הרעיון שירד מזה. אני לא אפסול אדם כי הוא הציע לשלם עבורי למרות שזה ממש לא תואם את השקפת עולמי, אבל כן אפסול אותו אם הוא מתעקש על כך למרות שהבהרתי לו את דעתי.

Boojie

New member
בת הזוג תברח? זה דבר מאד אישי.

יש גברים (בורכתי באחד כזה) שהערכתם לאשה יורדת אם היא מצפה שישלמו עליה. מבחינת גברים כאלה, זה בסופו של דבר חיובי אם בת זוגם תברח בגלל דבר כזה, כי היא לא היתה מתאימה להם. אלה שנוח להם עם מידת מה של חוסר שוויון, ומחבבים נשים שמעדיפות להיות בעמדת נחיתות - שיעשו את החשבון שלהם. לגבי פתיחת הדלת: לאור העובדה שאינני ראש הממשלה, לא בעלים של קונצרן גדול ולא מורתם של הגברים שאני יוצאת איתם, אני לא מצפה מהם ליחס של כבוד מהסוג הזה. אז למה בדיוק זה צריך למצוא חן בעיני? בכל אופן, בוודאי שלא הייתי פוסלת גבר בגלל דבר כזה - אצל רבים זה פשוט עניין של נימוסים שהם התחנכו עליהם, ואני פשוט אומרת יפה תודה ומחייכת. אם היחס שלהם שוביניסטי בדברים משמעותיים - אז אני יוצאת לקרב...

אמיר.

New member
באופן בסיסי אנחנו מסכימים...

הרי בחירתנו מושפעת מגורמים רבים. רעיתי למשל איננה פמינסטית על פי הגדרתה (או על פי מבחן ´מי משלם´). בדברים אחרים היא פמינסטית וחצי... (למשל מבחן ה´אוי למי שיעיז להגיד לי ´לא, כי את אישה´´) אבל אני אוהב אותה על אלף ואחד דברים אחרים. בסופו של דבר משקללים הכל. לדעתי (ונראה לי שגם לדעתך) מחלוקת בענין כזה - לא שווה בכלל להפוך לנקודת מחלוקת.

סאטיר33

New member
את באמת חושבת שהמשחק המיני

הוא רק תוצר של חינוך? הוא רק תוצר של נורמות חברתיות ותרבותיות? אני חושב שזו גישה חדצדדית וחדמימדית ביותר, שמתעלמת ממידע רב,(גם בתחום הביולוגיה והזואולוגיה והאנתרפולוגיה) אשר מוכיח שבעניני מין חינוך,תרבות,נורמות הן מלים יפות מאוד.

Boojie

New member
"חיזור מטבעו"???

מה זה בדיוק "חיזור מטבעו"??? ממתי לחיזור יש טבע אחד??? אולי משהו פגום אצלי, אבל אני לא חושבת שנחשפתי אי פעם לחיזור "קלאסי". בכל מערכות היחסים שהיו לי אי פעם שלב ה"חיזור" היה פשוט שלב של היכרות והתקרבות הדדית, כשהעניין היה תמיד הדדי גם הוא. הכל הרבה יותר פשוט כשלא מתייחסים למערכות יחסים בין זכרים ונקבות כאל קרב שבו הזכר צריך "לכבוש" את הנקבה ולגרום לה לזנוח את חגורת הצניעות שלה לטובתו.

סאטיר33

New member
מי מדבר על "כיבוש" בכלל -

אלא על ההתרגשות, על הרצון למשוך תשומת-לב, על הרצון כן לשכב ולהנות ממין. נדמה לי, שחיזור הוא משחק מרגש מאוד. נדמה לי שחיזור הוא מתאבן משמעותי. מי שלא רוצה שיחזרו אחריו/יה זכותו/ה. אבל לא דיברתי על כיבוש בכלל, ושוב למה מלים מסויימות מעוררות כמו בהתניה פבלובית תגובות מסוימות מאוד?

Boojie

New member
כי חיזור כזה הוא *הדדי*.

או לפחות צריך להיות. לא יודעת, אולי זו פיקסציה שלי, אבל איכשהו תמיד ראיתי מערכות יחסים רומנטיות כמשהו שנובע מעניין הדדי, ולא מתהליך שבו אחד מבני הזוג מוכר את עצמו לשני.

אמיר.

New member
שווה ציטוט...

"הכל הרבה יותר פשוט כשלא מתייחסים למערכות יחסים בין זכרים ונקבות כאל קרב שבו הזכר צריך "לכבוש" את הנקבה ולגרום לה לזנוח את חגורת הצניעות שלה לטובתו. " נפלא... מותר לצטט ???

בטח שחיזור מרגש, ויש הרבה דרכים

לכבוש את ליבי (אולי המינוח לא נכון. אני גם לא אוהבת את הרעיון של כיבושים) וכבר הייתי מחוזרת וגם חיזרתי וזה היה מלהיב וזה היה נפלא, במיוחד כי החיזור היה משובץ אקטים של התחשבות והבנה מי האדם שעומד מולך ומה משמח אותו ספציפית. מי שיתנהג אלי כמו שהוא מרגיש שצריך להתנהג אל אשה עלול לאבד אותי כי הוא יראה חוסר הבנה משווע לגבי מי אני ומה חשוב לי. בפגישה ראשונה זה יהיה נסלח. אני פשוט אדחה באדיבות את הצעתו לשלם וכו´, אבל אם זה ימשיך הלאה, אני אראה בזה סימן שאו שהוא ממש קשה הבנה או שהוא מתעקש למרות שהוא מבין, ובשני המקרים פשוט לא מתאים לי.

מכירות את המושג GOING DUTCH ?

הכוונה לתשלום חצי חצי. לפני שמונה עשרה שנים כשהגעתי להולנד בפעם הראשונה זה נראה היה לי לקוח מגישתם הקמצנית של ההולנדים לחיים. עם המודעות המתפתחת והשנים שעוברות שיניתי את ראיית הדברים. יע"ז, גם אצל ההולנדים זה לא סממן לשוויון (שלא ממש יש שם, למרות שבחקיקה ניתן ללמוד מהם...). אז בדייט הבא, תגידו ישר GOING DUTCH וזה ימנע אי הבנות...

אמיר.

New member
לא הרוב ?

יש רוב לנשים.. אבל לא כולן פמינסטיות... נראה שיש יותר פמינסטים ופמינסטיות מ´שמרנים´ (האם הבנתי למי הכוונה ??). מדוע מחאה לא עוזרת ? שתי השערות: 1. אין בנמצא ´קהילה´ פמינסטית. יש יותר מדי מחלוקות פנימיות... 2 קשור מאד לזה הוא טון מילטנטי משהו של חלק מהדובורות הציבוריות וכן הזיקה (שלא במקום) בין פמיניזים לדעות פוליטיות או חברתיות. לו השכלנו להתאחד סביב איזה קונצנזוס פמינסטי (נניח שיויון הזדמניות, מניעת אפליה בעבודה, מאבק בניצול גוף האישה בפרסום וכדו´) אולי היינו מצליחים ליצור מחאה אפקטיבית.

סאטיר33

New member
זה די מעצבן ../images/Emo46.gif

שלמשל מאבק בפורנוגרפיה מצליח בגלל דתיים, שעבורם זכויות נשים זה משהו "מוזר" אם לא ראוי לגינוי.

גלאית

New member
זה מזכיר לי את הדילמה שעלתה בי

כשראיתי תוכנית על לארי פלינט, עורך עיתון פורנו שערורייתי, שמצד אחד פוגע בנשים לכאורה (אני לא יודעת כמה פוגע, לא ראיתי את התמונות..) ומצד שני לוחם בעוז (גם מתוך אינטרס להפיץ את העיתון שלו) בעד חופש הביטוי, שאת התכונה הזאת הערצתי בו.

סאטיר33

New member
ובאותו ענין

איך קוראים לגבר שהוא פמיניסט? פנתר - הולך על ארבע ובשקט.

אמיר.

New member
בורר מילים בזהירות.

האם יתכן, אולי, שההגדרה של ´זכויות נשים´ היא קצת יותר רחבה ? העובדה היא שיש בציבור שומר המצוות (בדיוק כמו בציבור שאינו מקפיד כל כך) גם גברים וגם נשים הנאבקים למען זכויות הנשים, רק בכפוף להלכה. זה כולל ארגוני נשים כגון אמונה ופורום הנשים הדתיות (שהוא פמינסטי מוצהר). למה כל כך קשה לקבל שאדם שומר מצוות נלחם בפורנוגרפיה גם בגלל האיסור ההלכתי הצר (של עירום) וגם בגלל האיסור היותר גורף על ניצול לרעה של בני אדם והצווי האלוקי לשמור על צלם האנוש של בני האדם באשר הם ?

Boojie

New member
תראה, קשה לי לקבל

שאנשים נלחמים להגביל את החופש שלי לצפות במה שאני מעוניינת לצפות בו, בגלל שהדת שלהם לא מתירה את זה. אני כרגע משאירה בצד את הנושאים של ניצול וכד´, שהם נושאים שלעניות דעתי צריך להתמודד איתם בצורה ספציפית ולא להכליל אותם באופן גורף על כל התחום (כפי שכבר ציינתי בעבר, גם בייצור נעליים יש המון ניצול של עניים, חסרי ישע ומדוכאים, וזה לא גורם לנו להפסיק לקנות נעליים או לדרוש לאסור את ייצור הנעליים). הבעייה שלי היא שקבוצה מסוימת מנסה לאכוף את המוסר שלה עלי. בעיני סרטים שכוללים מין מפורש הם דבר חיובי. בעיני הקבוצה שאתה מתייחס אליה, הם כנראה דבר שלילי. לפיכך, אני לא יכולה להיות בעד המאבק שלכם, אפילו אם חלקים ממנו חופפים את המטרות שלי. פשוט לא מקובל עלי לחזק קבוצה שהערכים שלה מנוגדים לחירויות הפרט כמו שאני תופסת אותם. זה במישור הרבה יותר בסיסי, ולכן לא מקובל עלי.

למעלה