חדשה בקשר לפרסומת לג´ינס..

גלאית

New member
חדשה בקשר לפרסומת לג´ינס..

צינזרו את אותה פרסומת של הבובה המתפשטת, אחרי תלונות רבות מהציבור הרחב.. אתם לא היחידים..

augustus

New member
מין הסתם, כמו תמיד...

מותר להשפיל נשים כל עוד לא פוגעים ברגשות הציבור השמרני. לפעמים הם מביאים תועלת בדרך עקיפה. סליחה על הפסימיות, אני פשוט לא מאמינה שמחאה פמיניסטית נטו מזיזה למישהו מספיק כדי להוריד פרסומת.

augustus

New member
ומה הכי טראגי?

אם תקראי כאן לאורך זמן (לא ראיתי אותך קודם, ומקווה שתשארי), תגלי (לתדהמתך או לא) שהפמיניזם אינו קונסנזוס אפילו כאן...

גלאית

New member
אגב, רק להבהרה

(מצטערת לאכזב) אבל אני לא חושבת שאני פמיניסטית. אני רק מתנגדת לדברים שפוגעים בציבור הנשים. אין לי שום התנגדות למחוות "שוביניסטיות" כמו תשלום בדייט למשל (למרות שמתעקשת להתחלק :), פתיחת דלת, ונתינת המון כבוד, ואפילו עודף כבוד לאישה.

augustus

New member
עשיתי קופי פייסט להודעה ישנה שלי:

• נשים שמצהירות שהן לא פמיניסטיות augustus √ קצת מביכות אותי באופן אישי. אלה נשים שרוצות להרוויח פחות מהגברים על אותה עבודה, שמקבלות בהבנה כשמרחיקים אותן בטיעון "זה לא בשביל נקבות", ושלא איכפת להן שגם הבנות שלהן תגישנה קפה למפקד בצבא. מאידך, אני מבינה שכולנו קורבן של חינוך לקוי ומוסכמות חברתיות מעוותות, שמקשים על נשים מסוימות להגיע לתפיסת המושג "פמיניזם" כ"מאבק לשיוויון האישה". לכן, אני שמחה כשגם נשים שפוחדות מהמילה "פמיניסטית" רואות את קידום מעמד האישה כמטרה חשובה. אני מאמינה שגם לנשים האלה יש תרומה לקידום המאבק, ומקווה שיום אחד הן תשתחררנה מההסתייגות מהשם שלו. ובאשר לתשלום במסעדה: לי *כן* יש בעיה עם המחוות השוביניסטיות, בלי גרשיים, מהסוג הזה. אני רוצה שהנשים ירוויחו שכר שווה לזה של הגברים, ולא שיפצו אותן על העיוות החברתי בעצם כמו תשלום במסעדה, שהגברים זורק לנו. אני מעוניינת לקבל את מה שמגיע לי בצורה של תמורה בגין תרומתי לחברה, ולא לשמוע את "מה אתן רוצות, בנות, ממילא את כל הכסף אנו מוציאים עליכן..."

גלאית

New member
ידעתי שתתנגדי לעניין..

אמרתי שפמיניסטית אני לא.. אבל אשמח אם תראי לי את הדרך.

augustus

New member
אני לא איזו מנהיגה רוחנית

כדי להראות את הדרך, וכדי שאוכל לנהל דו שיח בנושא, אני צריכה להבין מה המשמעות של "אני לא פמיניסטית". את לא רוצה שיהיה שיוויון? את לא מעוניינת לפעול ליצירת השיוויון? או שאת חושבת ששיוויון זה רע לכולם? אשמח אם תוכלי להסביר לי יותר את תפיסתך.

גלאית

New member
יש לי משהו שיכול להבהיר..

את הדילמה שלי בקשר להגדרה "פמיניסטית". ופה הכתובת : http://bananot.com/article.html?article=108

augustus

New member
עוד לא גמרתי את הכתבה, היא ארוכה

ואני כאן כביכול לומדת, אבל בינתיים מצאתי ביטויים לגישה מאוד ביקורתית לכל הקופצות "אני לא פמיניסטית". הנה ציטוט אחד: "כל הנשים הללו, שחבות את הנונשלנטיות של חייהן למאה שנות המאבק הפמיניסטי המר, ממירות בבהלה את מה שהפך אותן למה שהן לסטראוטיפ הכי שטחי. הכי פלסטי. הכי שוביניסטי ... וזה, אם תשאלו אותי, הרבה יותר מדוחה. זה כבר ממש מבהיל" לא יכולתי לנסח זאת טוב יותר. אמשיך לקרוא, תודה, אחלה כתבה

augustus

New member
אה, היא לא ארוכה. אלה היו תגובות

אז הנה לך עוד ציטוט שאחריו כל מילה מיותרת: "התנערות מהאג´נדה הפמיניסטית היא מיותרת... מי שמשתמשת בתוצאות של המהפיכה הפמיניסטית לא יכולה להותיר לעצמה להתכחש לה".

גלאית

New member
הבעיה היא

שבאמת, כשמגדירים פמיניסטית עולות כל האסוציאציות האלה לראש, והרבה רואים בה מעין קללה כזאת. אולי יהיה טוב להגדיר את הגבולות פה בעצם; איפה רצוי למחות, ואיפה זה נהיה מיותר. אני רואה בפורום הזה מגשים של המטרה הזאת. קודם מחיתי על ההתייחסות לשירה, כי שירה זה עניין של רגש, ואני לא חושבת שאפשר לפסול את זה, אלא אם כן השיר קורא באופן ברור להשפלת נשים ולאפלייה, כמו שרואים בפרסומות. אני חושבת שקצת מתפזרים פה.

augustus

New member
לסטראוטיפים

רדודים השפעה ישירה על דעתי על ממציאיהם ומקבעיהם, ולא על מושא הסטראוטיפ. אני מודה שלפני כעשר שנים פיזרתי פה ושם אימרות בגנאי הפמיניזם, כשאני נזכרת בזה היום אני חושבת שהייתי אז לא יותר מטופחת
אלא יותר טיפשה. את חושבת שהשירים נכתבים ממקום של רגש ולכן הדיון אינו רלוונטי לפורום? אני בטוחה שהרגשות שלנו מעוצבים ומבוטאים לא במנותק ממציאות חברתית מסוימת, ושלאמנות השפעה עצומה על גיבוש הערכים. לא חייבים לקרוא בגלוי להשפלת נשים, אפשר לעטוף מילים נוסח "תשפילי את עצמך למען גבר, זה כל כך רומנטי" במוסיקה יפה, כדי שזה ישפיע באופן דומה. ואם זה עדיין לא נראה לך חשוב - לא אסון גדול, אנו כל יום מעלים משהו חדש, אני מקווה שתמצאי בקרוב עניין בדיון כלשהו.

גם אני, ברב עוונותי, טרחתי לא לזהות

את עצמי עם התנועה הפמיניסטית כשהייתי יותר צעירה. אני מניחה שחלק מזה זה בגלל הסטראוטיפים שפחדתי שידבקו אלי וחלק בגלל שכשהייתי נערה אמא שלי ואחי, ששניהם דווקא די פמיניסטים, היו מנגחים אותי על מה שהם ראו כהתנהגות פמיניסטית מצידי ושאותה הם הגדירו בזה שאני מסרבת לעשות עבודות "של נשים" וגם לא עושה עבודות "של גברים" ובגלל זה אני לא עושה כלום. כשהתבגרתי קצת התחלתי להגיד להם שהם פשוט טועים בסיבה - זה לא בגלל שאני פמיניסטית, זה בגלל שאני עצלנית. אבל אני חושבת שמה שהכי זעזע אותי היה לשמוע שאמא שלי, שבעיניי היא אחת הנשים הכי פמיניסטיות שאני מכירה, מסרבת להגדיר את עצמה כפמיניסטית. ובלי קשר, אני שוב רוצה להשוויץ באחי, שכשהוא כותב מבחנים לסטודנטים שלו, חלק מהשאלות הן בלשון זכר וחלק בלשון נקבה

סאטיר33

New member
אז למה ידידה טובה שלי

שמרוויחה פי שלושה ממני מצפה שאשלם עבורה? ואתנהג כמנהג גברים דחו"ל?

augustus

New member
אין לי מושג

מהו מנהג הגברים דחו"ל. סקנדינביה השיוויונית ואיטליה השוביניסטית (אני מוותרת על הדוגמא של אפגניסטן אשר עלתה לתודעה הציבורית לאחרונה לא בזכות מעמד האישה בה) הן בשבילנו חו"ל באותה מידה. וגם בארץ זרה נתונה קיימים מנהגים מגוונים, שמקורם במעמד, השכלה, ערכים וכדומה. להציג דפוס שוביניסטי כמנהג דחו"ל מזכיר לי את השיטה בה משווקים אצלנו כל זבל תחת סיסמא "כמו באמריקה". מנצלים את רגשי הנחיתות הלאומיים. נו מילא, כמו שאומרים אצלנו בוורשה (גם חו"ל!). אין לי גם מושג מה המניעים הספציפיים של ידידתך, אבל ברמה הקולקטיבית, התנהגות מסוג זה מקורה (לדעתי, ובואו נוותר להבא על הביטוי המתגונן "לדעתי", הרי ברור שאני מביעה כאן את הדעה שלי ולא של בריטני ספירס, ציבור תלמידי הישיבות בישראל או לוחמי טאליבן) במוסכמות החברתיות אשר הגדירו את האישה כייצור חלש וחסר עצמאות, שתשומת הלב והאכפתיות כלפיה מתבטאות באופן טבעי בהענקת בטחון כלכלי וסיפוק צרכיה שהיא איננה מסוגלת, בשל מעמדה הנחות, ואיננה רוצה, בשל החינוך שקיבלה, למלא בעצמה. ברור שלגבי אשה ספציפית זה לא חייב להיות כל כך דיכוטומי, אבל בקווים הכלליים, זה המצב. אז יכול להיות שיש נשים שנהנות מפרות המאבק הפמיניסטי (בהיותן עצמאיות חברתית וכלכלית), אבל מתקשות לוותר על העצם שהחברה השוביניסטית ממשיכה לזרוק להן. זאת לא הסיבה להפסיק את המאבק...

סאטיר33

New member
פתיחת דלת המכונית, למשל...

ושאר ירקות ה - wine & dine. אני חושב שחיזור מטבעו מתעלם מתמונת העולם אותה את מנסה לצייר. אני מכיר גברים, רבים, גם צעירים וגם משכילים שדי מוטרדים מהגישה האסרטיבית של נשים במהלך "משחק החיזור". נכון, אין דבר מחמיא יותר מאישה המתאמצת "להשיג אותך" ואפילו עפ"י הכללים המקובלים של חיזור "גברי", בנקודה מסויימת זה מלאֶה, ואולי גברים אלה צריכים לקבל חינוך "חדש". נדמה לי שאחת הדמויות המצחיקות ביותר בסיינפלד היה ג´ורג´ הקמצן, שהצליח להראות את הבעיתיות של "המשחק הכפול" בתחום יחסי המינים, ואילו קרמר, השיג את כולן ואת כולם.

augustus

New member
חיזור מטבעו?

תהליך החיזור הוא תוצאה של חינוך מסוים, מציאות חברתית מסוימת, ערכים מסוימים, ואם במקרה הטבע קשור לכאן - איש לא יכול להוכיח זאת, לכן אני מאמינה בזה בערך כמו שאני מאמינה בדברים אחרים שאנשים מצהירים עליהם בלי הוכחה, כמו קיום אלוהים
זה שחבריך המשכילים מודאגים מהגישה האסרטיבית, לא גורם לי לראות את היחסים בין המינים באור אחר, אלא מעציב אותי, כי מסתבר שגם הגברים הצעירים והמשכילים שבויים בסטראוטיפים מיושנים. בכל מקרה, השינוי קורה, ומגמת השינוי יציבה, לכן עיקר הדאגה שלי נובעת מהקצב בו הדברים קורים. בקצב הנוכחי, נראה כי יקח עוד 300 שנה עד שיהיה שיוויון מוחלט, כולל תפיסתי.

למעלה