חדשה בפורום???

מצב
הנושא נעול.

roniram29

New member
חדשה בפורום???

חדשה בפורום???
אני מקווה שתוכלו לעזור לי בשאלתי, אני ובעלי מנסים להכנס להריון כבר כ- 4 שנים באמצעות טיפולי פוריות שונים, ללא הצלחה. רק לאחרונה התחלנו בטיפולי IVF וגילינו שיש לי בעיה בביציות: יש מעט מאוד ביציות (4 בלבד) בכל טיפול וזאת גם לאחר שאני מקבלת טיפולים הורמונליים שונים וגם לאחר שמעלים את מינון התרופות. ובנוסף לכל הברוך, תמיד רק עובר אחד מופרה מכל הארבע ביציות וגם הוא לא במצב מזהיר... שאלתי היא האם מישהי כאן עברה מצב דומה? האם לדעתכן יש אפשרות לשפר את המצב עם טיפול הורמונלי מסויים או שעלי לחשוב כבר על תרומת ביצית במקום להמשיך ולנסות נסיונות למיניהם???

I N K A

New member
זה מאוד אינדיבידואלי

חדשה בפורום???
אני מקווה שתוכלו לעזור לי בשאלתי, אני ובעלי מנסים להכנס להריון כבר כ- 4 שנים באמצעות טיפולי פוריות שונים, ללא הצלחה. רק לאחרונה התחלנו בטיפולי IVF וגילינו שיש לי בעיה בביציות: יש מעט מאוד ביציות (4 בלבד) בכל טיפול וזאת גם לאחר שאני מקבלת טיפולים הורמונליים שונים וגם לאחר שמעלים את מינון התרופות. ובנוסף לכל הברוך, תמיד רק עובר אחד מופרה מכל הארבע ביציות וגם הוא לא במצב מזהיר... שאלתי היא האם מישהי כאן עברה מצב דומה? האם לדעתכן יש אפשרות לשפר את המצב עם טיפול הורמונלי מסויים או שעלי לחשוב כבר על תרומת ביצית במקום להמשיך ולנסות נסיונות למיניהם???
זה מאוד אינדיבידואלי
אני בטיפולי IVF כבר 5 שנים כמעט, וגם אצלי אובחנה בעיה בביציות. מספר רופאים דיברו על תרומת ביציות, ומספר רופאים אמרו שלא ניתן לומר בוודאות שאין סיכוי להרות מהביציות שלי. המצב שלי דומה לשלך, לפעמים יש לי אמנם יותר מארבע ביציות, אפילו 13 , אבל תמיד נשארים 2-3 עוברים במילה עדינה "מחורבנים". זה אומר עוברים עם שברים ולא יפים בכלל. אבל, ופה האבל הגדול, כמה רופאים כבר אמרו לי שגם עם עוברים כאלה הם ראו הריונות נקלטים ותינוקות נולדים. לכן התשובה לדילמה שלך היא מאוד אינדיבידואלית ומורכבת. אם רופא לא אמר לך באופן חד משמעי שאין סיכוי להרות מהביציות שלך, המעבר לתרומת ביציות נתון להחלטתך בלבד. אני אישית עומדת לנסות עוד טיפול אחד, ואם לא ילך אז אפנה לתרומת ביציות, שכן לשבת ולחכות לניסים יכול לקחת הרבה יותר זמן מאשר להביא ילד מתרומת ביציות. אם הגישה שלך לנושא תרומת ביציות פתוחה והרעיון נראה לך באופן כללי, חבל להמתין שנים רבות בתקווה לנס. אם קשה לך מאוד עם הרעיון, נסי עוד קצת שכן הבנתי שאת לא בטיפולי IVF זמן רב. לדעתי כדאי לנסות לפחות 8-10 פעמים מביציות שלך עד לפנייה לתרומת ביציות. לפי טיפול או שניים קשה לדעת את המצב. עם כל טיפול יש תוצאות שונות. בכל מקרה, רק לא להתייאש!!!

סביון1

New member
'צטערת, מחקתי את ההודעה שהיתה כאן

חדשה בפורום???
'צטערת, מחקתי את ההודעה שהיתה כאן
כי זאת היתה הודעה שלי עם שם משתמש לא-לי. אני מעתיקה את התשובה מחדש: שלום רוני וברוכה הבאה לפורום! המצב שלך לצערנו בהחלט לא זר לבאות הפורום הזה. ולי הוא אפילו מוכר ממש באופן אישי... גם אצלי כמות ואיכות הביציות היתה נמוכה מהרצוי. מה שכן, אין לי מושג איזה טיפולים כבר ניסית ואיזה פרוטוקולים ניסית. אולי באמת לא מיצית הכל. אני מכירה נשים שהצליחו לשפר את איכות הביציות שלהן ע"י שילוב סטרואידים בפרוטוקול הטיפול, דוגמת "חנה של ליאור" שכרגע מסתובבת בפורום הורים בטיפולים, אני חושבת. תנסי לשאול אותה והיא בטח תשמח לעזור. "זוהרה האחרת" מפורום פוריות סיפרה שם ממש לפני כמה ימים על פרוטוקול חדש בו קיבלה צטרוטייד לדיכוי ארוך במקום הדקאפפטיל הרגיל. זאת דרך לא מקובלת לשימוש בצטרוטייד אבל היא כתבה שהשיגו תוצאות יפות מבחינת הביציות. סליחה שאני מפנה אותך לגולשות אחרות אבל מה לעשות - אצלי שום דבר לא עזר (ולכן אני פה) ואני מקוה שאחרות יוכלו לעזור לך יותר בקטע הזה. אם חלילה תגיעי למצב בו נראה לך שמיצית את הנסיונות אז יגיע הזמן לשקול תרומת ביצית ולשאול את עצמך מה את מעדיפה, להמשיך לנסות עוד ועוד כדי לתת הזדמנות לביציות שלך למרות שהסיכוי נמוך, או להעלות את הסיכויים (על חשבון הגנטיקה) וללכת על תרומת ביציות. לקח לי תשעה IVF-ים עד שהגעתי למסקנה שנמאס לי ואני הולכת על תרומת ביציות. כמו שאינקה כתבה לך, זה מאד אינדיבידואלי, אין פה נוסחה. מצד שני אני קצת מסתייגת מההמלצה שלך לנסות לפחות 8-10 פעמים. לדעתי אם מישהי מרגישה שנמאס לה אחרי 4 טפולים או שהרופא ממליץ לה על תרומת ביצית אפילו אחרי פעם פעמיים, אין מניעה ללכת על זה. לסיום אני רוצה לעודד אותך בסיפור על מישהי שנכנסה לפורום שלנו לשאול, כמוך, רק לפני כמה שבועות והנה השבוע ראיתי בפורום פוריות שהודיעה על בטא חיובית. מקוה שעזרתי ואל תהססי לשאול עוד אם יש צורך. סביון

רחלה4

New member
עוד חדשה???

חדשה בפורום???
עוד חדשה???
היי רוני, אני 43 לאחר 2 טיפולי IVF (הריון בראשון והפלה טבעית..), גם אני עדיין בטיפולי הפרייה של ביציות (מעטות) שלי, אך התחלתי בבירורים שונים על מצבי בכדי למנוע בעיות חדשות לקראת תרומת ביציות (שם הסיכויים גדולים!!!) אך קחי בחשבון שכל הבדיקות הנוספות אורכות זמן, תשובה אחת של בעיה מסויימת שלי תחזור אלי רק עוד חודשיים, כך שאני ממשיכה בטיפולים הרגילים, וכן, בגילי, כבר עושה הכנות (גם נפשיות) לקראת תרומה. כתבי מה הוא גילך וקצת על פרמטרים לחוסר הצלחה, ותוכלי לקבל טיפים על איך להמשיך. מה גם, כדאי לעשות את מירב הבדיקות לבן זוגך. שיהיה לכם בהצלחה, ומאחלת לנו להכנס לסטטיסטיקה של הניסים !!!!!

roniram29

New member
רחלה4 לשאלתך,

עוד חדשה???
היי רוני, אני 43 לאחר 2 טיפולי IVF (הריון בראשון והפלה טבעית..), גם אני עדיין בטיפולי הפרייה של ביציות (מעטות) שלי, אך התחלתי בבירורים שונים על מצבי בכדי למנוע בעיות חדשות לקראת תרומת ביציות (שם הסיכויים גדולים!!!) אך קחי בחשבון שכל הבדיקות הנוספות אורכות זמן, תשובה אחת של בעיה מסויימת שלי תחזור אלי רק עוד חודשיים, כך שאני ממשיכה בטיפולים הרגילים, וכן, בגילי, כבר עושה הכנות (גם נפשיות) לקראת תרומה. כתבי מה הוא גילך וקצת על פרמטרים לחוסר הצלחה, ותוכלי לקבל טיפים על איך להמשיך. מה גם, כדאי לעשות את מירב הבדיקות לבן זוגך. שיהיה לכם בהצלחה, ומאחלת לנו להכנס לסטטיסטיקה של הניסים !!!!!
רחלה4 לשאלתך,
אני בת 29, נשואה כבר הרבה זמן, בטיפולים כבר 4 שנים, התחלנו בגלל בעיית זרע אך הסתבר שהבעיה בסוף אצלי בביציות. ניסיתי כבר טיפולי הפרייה רגילה וגם הפרייה עם איקסי, והורמונים כגון: דקפפטיל, גונל, מנוגון, וגם טיפול בצטרוטייד, התוצאות בכל הטיפולים: 4 ביציות מתוכן רק ביצית אחת מופרית בסוף, ושאר הביציות או לא בשלות או עברו "אקטיבציה" - כלומר התחלקו בעצמן ללא זרע, הבנתי שמצב זה הוא מצב נדיר. האם מישהי כאן עברה מצב דומה (אקטיבציה)? קשה מאוד שלא להתייאש עם הנתונים הללו, מקווה שיש בנות שמכירות את מה שאני עוברת ויוכלו לייעץ לי.

שיר5520

New member
הי רוני

חדשה בפורום???
הי רוני
אני לא ממש יכולה לעזור כי לא התנסיתי בדברים כאלה, אבל יש כאן הרבה בנות שהיו במצב שלך ואני מקווה שהן יעזרו. מה אומרים הרופאים? המליצו לך כבר על תרומה? הציעו לך איזשהו טיפול ל"עידוד" הביציות שלך? בכל אופן, שיהיה לך המון בהצלחה. ואם תגיעי אלינו רק שתדעי שהדרך לא קלה, אבל היא לא נוראית והכי חשוב: בסופה יש אושר גדול.

roniram29

New member
שיר5520 לשאלתך,

הי רוני
אני לא ממש יכולה לעזור כי לא התנסיתי בדברים כאלה, אבל יש כאן הרבה בנות שהיו במצב שלך ואני מקווה שהן יעזרו. מה אומרים הרופאים? המליצו לך כבר על תרומה? הציעו לך איזשהו טיפול ל"עידוד" הביציות שלך? בכל אופן, שיהיה לך המון בהצלחה. ואם תגיעי אלינו רק שתדעי שהדרך לא קלה, אבל היא לא נוראית והכי חשוב: בסופה יש אושר גדול.
שיר5520 לשאלתך,
הרופא עדין לא ממליץ על תרומת ביצית אך מצד שני אמר לי שמצבי נדיר ושאפשר לחשוב על תרומת ביצית או אימוץ, עדין סבור שיוכל לנסות אולי טיפול קצת שונה, אבל המחשבות בהתאם לנתוני הטיפולים עד כה ועצם העובדה שהשנים רצות ועוברות ולא מחכות לאף אחד והטיפולים נמשכו עד עכשיו והגיעו ל- 4 שנים, גורמת לחשוב על ילד בין אם בתרומת ביצית או באימוץ - כי בשורה התחתונה אף אחד לא יכול להבטיח שמהטיפולים יצא בסוף ילד. ולכן ההתלבטות שלי ושל בעלי כה גדולה.

rachel or

New member
לא יודעת לענות מצבי שונה לגמרי אבל

חדשה בפורום???
לא יודעת לענות מצבי שונה לגמרי אבל
רציתי לאחל לך ברוכה הבאה ו
בכל דרך שתבחרי בשלב זה את יכולה להכיר דרך הפורום את הנושא קצת יותר מקרוב מה שבודאי יעזור לך בהחלטה רחלי

בוקר טוב

חדשה בפורום???
בוקר טוב
במהלך טיפולי ה- IVF המרובים שעברתי, קרה לי תמיד שכאשר נתנו לי 4 אמפולות יום יום של זריקה כלשהיא התגובה היתה כפי שאת מתארת. וכאשר נתנו לי 2 -3 אמפולות ביום - אחוז הביציות היה ממש מצויין ביחס למספר הזקיקים. לדוגמא אם שאבו לי 8 זקיקים בעקבות טיפול של 4 אמפולות ביום - היתה רק ביצית אחת. ואם היו 5 - 8 זקיקים בעקבות טיפול של 2 -3 אמפולות ביום היו 4 - 6 ביציות וממש טובות. במילים אחרות, גופי הגיב ביחס הפוך למספר האמפולות ביום. כמו כן השילוב המנצח אצלי היה שילוב של דקפפטיל 0.1 + גונל F 3 אמפולות בהתחלה ו- 2 אמפולות בהמשך. לא הייתי מרימה ידיים כל כך מהר. הייתי ממליצה גם ללכת באופן פרטי פעם אחת בלבד לפרו' עמי עמית - מנהל מחלקת IVF באיכילוב ואח"כ הוא עושה את כל הטיפולים הדרושים בבית החולים עצמו ללא צורך בשום תשלום נוסף. והוא - פשוט "ענק" בכל המובנים עם ידי זהב.

מצב
הנושא נעול.
למעלה