חדשה בפורום

פייבי

New member
חדשה בפורום

בני בן 4 וחצי חודשים יונק יש לו רפלוקס לאחרונה אני מרגישה עפ"י התנהגותו שיש לי מחסור בחלב ועל כן הוא בוכה לאחר הנקה ואני נאלצת להוסיף לו לפחות פעם ביום תל"מ. רצוני לתת לו חלב אם בלבד אך לא עולה בידי קניתי חלב אם טיפות להגברת ייצור חלב אך זה לא עזר .לאחרונה כאבה לי מאוד הפטמה שהוא ינק שאלתי מתוך נסיונכן מה עליי לעשות כדי לייצר מספיק חלב לכל היום אני לעיתים שואבת אך לא נשאר הרבה חלב לאחר הנקה .אינני מגיעה למצב שאני יכולה להקפיא חלב .ומה לעשות בנושא הכאב בפטמה מרחתי קרם מיוחד המיועד לכך אך אין פצע גלוי לעין .בנושא התזונה הנני צמחונית אך משתדת לאכול דברים מזינים שקדים אגוזים טופו .

1טלטלים

New member
מה בדיוק

את מרגישה?איך העליה שלו במשקל(סימן אובייקטיבי )?בכי לאחר הנקה לא תמיד סימן מובהק לכך ש"לא מספיק לו",תחשבי על דברים יותר פשוטים :עייף,טיטול מלא,גרפס תקוע,מספיק לו ...שוב,איך את מגדירה "מחסור בחלב".אם ישנו כזה (ח"ח) טיפות להגברת ייצור החלב לא תעזורנה ,אלא להיפגש עם יועצת הנקה מוסמכת על מנת שתוכל לצפות בהנקה שלכם,הצמדה לשד,יניקה עצמה ולראות אם באמת קיימים גורמים אשר יכולים להוביל ל"מחסור בחלב". כאב בפטמה - יכול לנבוע מהצמדה לא נכונה ,פטריה ועוד סיבות (שוב אם אם כאב לא חולף חשוב לגשת ליועצת,רופא...) בנק החלב-אגב שאיבה נוספת לאחר הנקה (בתנאי שהיא נעשית באופן שגרתי אמורה "להרגיל" את הגוף לייצר עוד כמויות,משתמשים בשיטה זו כאשר רוצים להקים בו החלב),האם ניסית לשאוב בין ההנקות,או בשעה מסוימת ביום?מהו סוג של משאבה בה את משתמשת?טכניקת שאיבה?

פייבי

New member
שאיבת חלב

הילד אכן עולה במשקל יפה .האם אפקטיבי להיפגש עם יועצת הנקה לאחר תקופה כה ארוכה? בנושא הגברת ייצור חלב השאיבה לא נעשת דרך קבע מידי פעם אני שואבת לאחר הנקה לא תמיד יש מה לשאוב ! אני משתמשת במשאבה לקטינה של מדלה .ומה כוונתך לטכניקת שאיבה האם ישנן מספר טכניקות?

1טלטלים

New member
סליחה על האיחור

תודה על התשובות. הגברת ייצור החלב-שוב,אם תינוקך עולה יפה במשקל לא נראה לי כלל שיש לך בעיה עם ייצור החלב,זה שאת עדיין לא מצליחה להגביר תנובה בשאיבה וזה כבר נושא שונה לגמרי.איך מגבירים-ע"י שאיבה עצמה,מרוכזת ומתמדת או לפחות עקבית (לפי תיאור שלך זה קורה מדי פעם...)שוב,את יכולה להתחיל בכך שתשאבי לאחר כל הנקה אף על פי שלא יוצא כלום ,עם הזמן גופך יקבל את הגירוי ויתחיל לייצר גם בעבור משאבה. טכניקות: 1. 3,3,5,5,7,7 -ז.א מתחילים בשד אחד שואבים 3 דק' ואז עוברים לצד שני לעוד 3 דק' וכך הלאה. 2.שואבים בצד אחד עד שזרם נפסק ,עוברים לצד שני וכך מס' פעמים בין השדיים עד שמגיעים לכמות שצריכים. חשוב לזכור,ששאיבה זוהי מיומנות נרכשת ואין כמו אימון והתמדה וכמובן,תמיד לקחת בחשבון את החיבור בין מכונה לגוף האנושי ,לתת לעצמך מעט קרדיט
יש לא מעט חומר אודות שאיבה /משאבות כאן בפורום(עשי חיפוש) ,תעלי על הרבה מידע . לגבי פגישה עם יועצת הנקה - תראי ,ייעוץ וירטואלי זה מצויין וטוב ,אך פגישה פנים מול פנים אף פעם לא מפריע ויכולה רק לעזור ולענות על הרבה שאלות שיכולות לצוץ באמצע הפגישה ,תראי,גם בנושא השאיבה ושימוש במשאבה,טכניקות ועוד טיפים שונים ומידע עדכני ניתן לקבל הרבה מיועצת,זו דעתי ... בהצלחה רבה,

למעלה