חדשה בפורום

חדשה בפורום

שלום לכולם, אני בת 22 משוחררת כבר קרוב לשנתיים מצה"ל, גרפיקאית במקצועי (לא עובדת כרגע, מניחה שחלק מהעניין זה בגלל הגמגום). יצא לי לעבור פה על הודעות וכל כך הזהיתי עם חלק מהדברים. אני מגמגמת מגיל 12 בערך. כל הסובבים אותי (כולל קלינאית תקשורת) אומרים לי שהגמגום שלי הוא קל וזניח, כמעט לא מורגש, אבל העניין הוא שבשבילי זה ביג דיל! אני ברוב המקרים לא מצליחה שלא לחשוב עליו, וככה יוצא שאני נתקעת יותר בדיבור שלי. הגמגום הזה עוצר אותי בכל דבר כמעט, ואני ממש מרגישה שאני לא חיה בגללו, שאני לא עושה את מה שאני באמת רוצה... ויש לי כל כך הרבה תוכניות, כל כך הרבה שאיפות ויודעת שגם פוטנציאל, שלא ממומש בסופו של דבר. כבר קרה לי לא מעט פעמים שאנשים אמרו לי "יש בך כל כך הרבה דברים טובים, למה את לא מוציאה אותם החוצה?" והם צודקים, בגלל הפחד לדבר נוצר רושם של אדם סגור וביישן, אולי אפילו סנוב וזה ממש לא ככה! הגמגום הזה פשוט תוקע לי את החיים כי אני לא מעיזה הרבה פעמים לפתוח את הפה רק בגלל שאני מפחדת שיתקעו לי המילים ויותר מדי אכפת לי מה יחשוב עליי מי ששומע אותי. גם אצלי, כמו להרבה כאן, קרה שנתקעה המילה בדיוק כששאלו אותי איך קוראים לי, ואז הצד השני לא ידע איך להגיב ופשוט אמר "שכחת איך קוראים לך?". מבחינת בנים- מתחילים איתי המון, אבל הגמגום הזה פשוט עוצר אותי וככה יוצא שאני מפספסת הזדמנויות... אני גם מתכננת להירשם ללימודים אקדמאים, ומעכשיו אני כבר מתחילה לפתח חששות איך אני אסתדר במקום החדש עם הגמגום... אני מקווה ללמוד מהפורום הזה ולקבל עצות איך להתמודד יותר ביעילות עם הבעיה המעיקה הזאת, ולא לתת לה לעצור אותי מלחיות. אני גם אשמח לשמוע יותר על הפעילות של אמב"י, ולהכיר אנשים כמוני שמגמגמים... הרי זה הרבה יותר קל להתמודד כשיודעים שאנחנו לא לבד במצב הזה)... ועוד שאלה, היו לפורום הזה מפגשים בעבר? או שאולי יש מפגשים מתוכננים להמשך?

שלום...

אז ככה. אפשר להגיד שמבחינת הגמגום , גם אצלי הוא כמעט לא מורגש. וגם בשבילי הוא ביג דיל. גם אני מצטייר כאדם סגור וביישן(מה שלא נכון בד"כ). מבחינת זה שאת אומרת שהגמגום "תקע" או "תוקע" לך את החיים , יש בזה משהו , אבל, כשחשבתי על זה יותר לעומק , הבנתי שעד עכשיו, בחיי הקצרים יחסית, בכל הדברים החשובים באמת, הגמגום לא מנע ממני להצליח . נכון שהיו ויש כמה דברים שהגמגום מנע ומונע ממני לעשות . ובקשר ללימודים האקדמיים, גם לי לפני התחלת הלימודים האקדמיים היו חששות רבים, ודאגות רבות. אבל ,מבחינה חברתית, כבר ביום הראשון הכרתי כמה וכמה חברים ואנשים ממש נחמדים. כיום, לאחר שנתיים , יש לי עשרות מכרים וחברים ללימודים. כאשר, כמה מהם אף חברים קרובים מאוד. מבחינה לימודית, נכון שקשה לשאול שאלות במהלך הרצאה ,או בשעות הקבלה, וקשה להשתתף במהלך ההרצאה. אבל, מאז ומתמיד, הייתי כזה, וזה לא הפריע לי. אז ככה שאין שום סיבה לפחד , לחשוש, או חס וחלילה להמנע מלהרשם ללימודים אקדמיים. חוץ מזה, בגדול, אני ממש מזדהה איתך, והדברים שרשמת, רובם, קורים ומתאימים לי גם.

מאיזה גיל

התחלת לגמגם? וברגע שאתה מגמגם ואנשים סביבך לא מבינים מה קרה פתאום (כי זה פעם ראשונה ששומעים את הגמגום), אז אתה מתחיל להסביר להם שאתה מגמגם? פשוט מעניין אותי לדעת מה אחרים עושים במצב כזה, כי כשזה קורה לי אני לא בטוחה אם אני אמורה להסביר... ממש מצב מביך

אז ככה...

בעקרון, התחלתי לגמגם בערך ממתי שאני זוכר את עצמי. גיל 4 -5 פחות או יותר. וברגע שאני מגמגם , אני לא מסביר כלום. אני פשוט ממשיך הלאה. יש כאלה שמביאים את המבט של:"מה זה הדפוק הזה". ויש כאלה שמנסים להקשיב, וסבלניים.

shuky63

New member
ברוכה הבאה לפורום.זה שאת מתענינת

בפעילות של אמבי זה צעד גדול כי ההשתתפות בפעילות הזאת עזרה לי ולכמה אנשים שאני מכיר לעשות בדיוק את הקפיצה שאת רוצה לעשות.להעז ולצאת מהקליפה,להחשף לסכנות ולהרוויח. היו בעבר מפגשים של הפורום אבל לי זה נראה חסר צורך להשקיע באירגון שלהם כשיש כבר מפגשים קבועים ומאורגנים באמבי. הרי מה ההבדל בין מפגש פורום למפגש אמבי? נכון להיום יש שני סוגים של מפגשים באמבי:ערב תרגול מצבי דיבור בחברה,מה שנקרא פעם היידפארק שבו מתרגלים מצבי דיבור שבהם האדם המגמגם מעדיף לעיתים קרובות לשתוק וזאת כדי להפחית בהדרגה את החרדה מהמצבים האלה ולהעז לדבר בהם גם מחוץ למפגשים. מפגש שני הוא הבית הפתוח שזו בעצם קבוצת תמיכה בה מדברים על ההתמודדות עם הגמגום בהנחית מנחת קבוצות מקצועית. אז את וכולם מוזמנים לעקוב אחרי מועדי המפגשים באתר אמבי ולהגיע.

למעלה