חדשה בפורום

miki972l

New member
חדשה בפורום

הי לכולן, אני חדשה פה ומאוד מופתעת לראות שהבעיה "שלי" די נפוצה. חשבתי שאני לבד בעסק. מרוב שאני שקועה בבעיה ובחרדות מכאן ועד לירח לא חשבתי לנסות להיעזר בפורומים (אפילו לא ידעתי על קיומם). אני בקרוב בת 34 וסוף סוף עומדת להתחתן. יש לי עבר עשיר בתחום האנדו לצערי הרב. זה התחיל בערך לפני 12 שנה ועוד לא נגמר. אני בפחדים וחששות איומים לקראת הבאות. עברתי שני ניתוחים קשים (האחרון ב-2003). כל השנים טופלתי בגלולות באמצעי מניעה להתפשטות האנדו. לפעמים עזר ולפעמים לא (כשלא עזר עברתי את הניתוחים). כיום אני במצב סטטי ושומרת על ממצא בגודל סביר וקבוע. בקרוב מאוד (עניין של שבועות) לראשונה בחיי אנסה להיכנס להריון. אני מתה מפחד להפסיק את הגלגלולת כי במקום מסויים הם קצת שמרו עליי. זה לא מעודד שיש כל כך הרבה נשים שסובלות מהבעיה אבל אולי באמצעות הפורום אוכל לקבל מכן תמיכה וידע מהנסיון שלכן. אני מאוד אשמח לקבל תגובות, הסברים, עידוד וכל שעולה בדעתכן. אני מאוד מתרגשת שהגעתי לפוורם. אני בד"כ לא מדברת על הבעיה עם אנשים ופה מקום מתאים לעשות זאת.

ר ו מ י ה

New member
ברוכה הבאה מיקי ../images/Emo140.gif

קודם כל מזל טוב לרגל חתונתך העתידית
שמחה שמצאת אותנו ואת ממש לא לבד
הסטטיסטיקה מדברת על אחת מעשר נשים החולות במחלה. לצערי, חלקן הגדול כלל לא מאובחנות ו/או זוכות לטיפול הולם. קודם כל טוב הוא שהיה לך רופא שרשם לך דיכוי ממושך מה שאני מקווה שאכן עצר את התפשטות האנדו'. הפחד שלך מובן וגם מוצדק ולכן ע"מ שלא תסבלי סתם הייתי ממליצה לך לפנות לפני הפסקת הגלולות אל מומחה לפריון עם כל ההיסטוריה הרפואית שלך (כולל דוחות ניתוח)לשם ייעוץ ראשוני. ייתכן והוא יבקש ממך לעשות צילום רחם ורק לאחר מכן להחליט לגבי ההמשך (ניסיונות טבעיים או התערבות אחרת). אנחנו כאן לכל שאלה - את באמת לא לבד

miki972l

New member
יש מצב להיכנס להריון בלי בתערבות ?

תודה על הברכות והעידוד, שמחתי לראות את התגובות. מחמם לי את הלב. (כל כך חבל שלא ידעתי עליכן קודם). יש מצב שנכנסים להריון עם בלי טיפולי פוריות ? הניתוח האחרון שלי בוצע ע"י פרופ' לסינג (בי"ח ליס) שאליו הופניתי ע"י הרופא המטפל מקופ"ח. אני שוקלת לפנות אליו לצורך הריון, מישהי מכירה אותו ? כשאתן מדברות על פרופ משיח אתן מדברות על האחד שמופיע מידי פעם בתקשורת ? כמה עולה אצלו ביקור ?

ר ו מ י ה

New member
תלוי מה מפלס הניסים באותו יום ../images/Emo8.gif

יש הריונות ספונטאנים גם עם אנדו', אך השאלה מהם הסיכויים ולכן רצוי לבדוק את הנושא, לפני הפסקת גלולות, עם רופא מומחה לנושא ופה אני מצטרפת להמלצותיה של liatsw1 .

לגבי הרופאים ששאלת

הם גובים 1,000 ש"ח עבור פגישת יעוץ ראשונה. ניתן לקבל החזרים מהקופות אבל תבררי עם המזכירות שלהם. שמעתי על פרופ' לסינג, אם תרצי עוד פרטים תוכלי לפנות ל"אוטוטו הורים" תוכלי למצוא את הניק שלה ב"פוריות" ולשלוח לה מסר לגבי לסינג. היא מקרה מורכב של אנדו' והתערבויות כירורגיות קודמות (ניתוחי בטן). ממה שזכור לי היא נטשה אותו לטובת משיח.

liatsw1

New member
ברוכה הבאה../images/Emo204.gif

בס"ד וכמובן מזל טוב על החתונה הקרובה
. אני שמחה שמצאת את הפורום הזה. אני מאמינה שתגלי כמה הוא יעזור ויסייע. כולנו באותה הסירה. והחום והאהבה שמקבלים כאן עצומים וזה מעבר לעצות ולחיזוקים. מצטרפת לרומיה בהקשר לפניה לרופא פריון. מכיוון שאת יודעת כבר על מצבך וזה טוב כדאי שתפני למומחה. אני אישית ממליצה על שולמן, יש בנות שמטופלות אצל משיח/ זיידמן ותוכלי לקבל המלצות על נוספים. חשוב שזה יהיה רופא שמבין באנדו' וגם בפריון. מאחלת לך שהבית שתקימי יחד עם בחיר ליבך ידע הרבה טוב, אושר וכמובן צאצאים.

miki972l

New member
תודה

איפה הרופא שאת ממליצה מקבל ? כמה עולה ביקור ? האם זה דרך הקופה ?

ברוכה הבאה ../images/Emo24.gif../images/Emo141.gif

מזל טוב לכבוד חתונתך!!! גם אני חושבת שטוב שהגעת לרופא שיודע וידע לעשות את הכי טוב, למנוע את התפשטות האנדו! אכן פה זה המקום לדבר על האנדו. רק בריאות!

גל 4

New member
ברוכה הבאה ומזל טוב ../images/Emo140.gif

לגמרי מבינה את ההתרגשות ממציאת הפורום והיכולת לדבר על המחלה עם נשים שממש מבינות כל מילה... אז ברוכה הבאה והרבה הצלחה בנישואין והלוואי... גם בהריונות.

ברכות ואיחולים ליום המיוחד הקרב ובא

מזל טוב לרגל יום נישואייך הקרב. ולשאלתך: כן...יש הריונות ספונטניים באנדו, זה קיים וזה נמצא...לא מובטח אבל כדאי לנסות עם הדרכה של רופא שיתן הכוונה נכונה. [ד"ר סוריאנו במקרה שלי] בהצלחה ונישואים מוצלחים ומאושרים.

אישה78

New member
למיקי, לגבי הריונות ואנדו' את יכולה

להיכנס לקישורים בראש הפורום ולקרוא, אותי זה מעודד!, שיהיה מזל-טוב ובהצלחה.

ברוכה הבאה ומזל טוב ../images/Emo141.gif../images/Emo39.gif

שמחה שמצאת אותנו. מצטרפת לכל מה שאמרו קודומתיי. אל תפסיקי את הגלולות בטרם תקבלי יעוץ מרופא פיריון שמבין באנדו'. המלצות יש כאן על שולמן, משיח וזיידמן. שיהיה בהצלחה

למעלה