חדשה בפורום

gordita1

New member
חדשה בפורום

שלום לכולם!אני אמנם חדשה בפורום הזה אך צליאקית ותיקה.... רציתי לדעת אם יש חולי צליאק עם בעיות משקל...נשמע אולי מוזר ולא הגיוני אך אני מקפידה על דיאטה נטולת גלוטןועדיין משמינה מדברים משמינים....מעניין אותי אם אני היחידה כי לפעמים זה מביך אותי שאני צליאקית ולא רזונת. מצפה לשמוע תגובות... בלי שום קשר מישהו יודע אם קינואה הוא gluten free?

אני איתך בשמנמנות ../images/Emo45.gif

אמנם מקפידה מאוד, ורוב הזמן שומרת על עצמי כמו שצריך - אבל בהחלט, אם אני לא משגיחה ומחפפת, התוצאות ניכרות ומהר. צליאקי שמקפיד לא לאכול גלוטן, הוא כמו כל אחד אחד... ולכן, כן, יש כאלה עם נטיות להשמנה ויש כאלה שלא (בדיוק כמו אנשים ללא צליאק).

../images/Emo207.gif לנצל"ש

דבר ראשון - כאמת אחלה של אייקונים חדשים, מלבב ומשמח
רציתי לשאול אם מישהו אכל/אוכל קינואה, או יכול להמליץ על משהו לעשות עם הגרגרים האלה? ומה הטעם שלהם בכלל?

בדיוק היום אכלתי קינואה

והיה מצויין. הכנתי קינואה עם דלורית וגבינה.. אמנם הקינואה עצמה דיי תפלה אבל עם תיבול נכון זה יצא מצויין.

shavririt

New member
קיבלתי הצעה להכנת קינואה - של קרני

למרות שמעולם לא הכנתי, מתכוונת בקרוב ולכן ביקשתי מחברה שלי שהבת שלה מומחית למזון מקרוביוטי, להביא מרשם מן הבת שלה. אז זה פשוט מאד. מבשלים את הקינואה עם כמות מים שמכסה אותה כרבע שעה, עם מלח ואז מוציאים ומסננים את המים שנותרו. מטגנים מעט בצל ומוסיפים פטריות חתוכות ומטגנים עוד קצת. מוסיפים את הבצל והפטריות לקינואה המבושלת ומערבבים. ניתן להכין זאת גם עם ירקות אחרים בתוספת לבצל.

קינואה זה אחלה ../images/Emo141.gif

זה כמו אורז, אבל יותר קראנצ'י, ואפשר להוסיף כל מה שמוסיפים לאורז לבן.

אני אוכלת קינואה עם מרק של קוסקוס

ובקיצור בתור תחליף לקוסקוס. המרקם והצורה מאוד דומים וזה יוצא מצוין.

גילוש6

New member
אלפקה אם את אוהבת קוסקוס

אפשר להכין מקמח תירס. אני לא טעמתי אומרים שזה מאוד טעים.

רות ש

New member
אפשר לנשנש ולאכול דברים משמינים נ"ג

ואז כמובן משמינים.....

אור לנו

New member
מתכון לקינואה - יוצא מעולה

הטעם די דומה לבורגול (למי שזוכר את הטעם). ההכנה דומה לאורז. מטגנים בצל בסיר עם מעט שמן זית, מוסיפים שום קצוץ. אני מוסיפה גזר מגורר וקישוא מגורר. לשטוף את הקינואה מס' פעמים במים קרים במסננת כדי להוציא ממנה את המרירות. להוסיף לסיר + מעט שמן זית ולטגן מעט כדי שכל הקינואה תיגע בשמן. להוסיף מים רותחים - על כל כוס קינואה להוסיף 2 כוסות מים. אני מתבלת במלח, פלפל, כורכום ומעט קארי ולבשל על שהנוזלים נספגים. יוצא נפלא ומאוד מאוד בריא. קינואה למי שאינו מכיר נחשב לדגן הכי בריא בעולם - פעם אמרה לי דיאטנית שאם בקמח למשל יש 8 - 9 חומרים שהגוף יודע להשתמש בהם וצריך אותם, בקינואה יש 85 חומרים כאלו.

עליה במשקל

אני התחלתי לעלות במשקל דווקא אחרי האיבחון. כנראה שהייתי צריכה לפצות את עצמי על החסכים ונהייתי מכורה לאורז וקטניות. גם פירות יבשים, שקדים, חלבה ושוקולד התחלתי לצרוך יתר על המידה ומאותה סיבה. הגוף נורא ביקש וחיפש את תחליף החום של הפחמימות הממכרות,והשתעבד. היום אני בתהליך מבוּקר ומוצלח של גמילה מכל אלה. הורדתי לגמרי את צריכת הסוכר שלי, ופחמימות אני אוכלת רק פעמיים ביום במנות מדודות. בשלושה חודשים ירדתי 7 קילו ובעיקר אני עושה לגוף שלי טובה גדולה ומנקה אותו מרעלים.

גם אני עליתי קצת במשקל

לאחר האבחון הסופי, כשלדעתי זה קשור לכך שמתי שעוברים לתזונה נ"ג באופן סופי מפסיקים לשלשל. בנוסף, היות שלפעמים נתקלים בקשיים לנהל תזונה עשירה בפחמימות אז רעבים יותר ואוכלים יותר, אבל סך הכל לא הרבה השתנה במשקל שלי, ולפחות הבטן ההריונית על סף להיעלם (אני מקווה).

נצר1

New member
גם אני העליתי במשקל אחרי האבחון

וזה לדעתי מאד הגיוני, כי עכשיו המעיים עובדים והגוף מעכל את המזון שהוא מקבל וחלק מעיבוד המזון זה גם אגירתו בשומנים.

למעלה