חדשה בפורום...

sharona a

New member
חדשה בפורום...

רקע מאוד קצר לעת עתה: קנטנטנים מדהימים (בן ובת) להם חיכינו זמן רב, היום אנחנו חוגגים יום הולדת שנה! לפני כחודשיים בעלי נפטר בפתאומיות איומה. בשל המצב הקשה והלא צפוי שנכפה עלינו הדורש התמודדויות לא פשוטות ממני, אני מכניסה אנשים אחרים, קרובים, לתא המשפחתי שלנו, השוני שכעת אני מקבלת עזרה בשגרה שבה היו רק אבא ואמא (האכלה, רחצה, שינה) אני דואגת לכך שכל יום יגיע רק אדם אחד (לרוב ביום קבוע) וילך לפני השינה כך שהבית נרגע והולך לישון. אבל עדיין אני מוטרדת מאוד מההשפעה עליהם, זה נראה לי לא טיבעי. לא ברור לי איך זה משפיע על התפתחותם הריגשית? על הקשר איתי? אשמח לקבל דעות...

מרגנית2

New member
נראה לי נכון

מה שאת עושה. מהיכרות עם ילדים שנפגעו מאובדן בגיל כזה צעיר אני יודעת שבמשך השנים מתגברים על זה וגדלים כילדים רגילים. מצטערת בצערך. גם את תצטרכי ללמוד איך חיים לבד וזה לא קל כשזה קורה באופן פתאומי. כולנו פה עברנו את השיעור הזה ואני באופן אישי מאד שלימה עם הבחירה שעשיתי לחיות לבד. נכון שלך לא היתה אפשרות בחירה אבל יש לך כיום אפשרות לבחור איך להתמודד עם המצב הקיים. איזה מסר להעביר לילדים. תהיי חזקה..

ליבי איתך ../images/Emo24.gif

משתתפת בצערך. זה בטח מאוד קשה להיות במצב יחיד בפתאומיות ולהמשיך את החיים ולשמוח עם ילדך כשבפנים כאב האובדן. אני בטוחה שילדייך יתנו לך את הכוח הדרוש להעניק להם חיים מאושרים למרות שבעלך אננו. זה בריא ונכון שאנשים נוספים יהוו דמויות משמעותיות בשבילם. חזקי ואמצי..

m i c h a l i

New member
ברוכה הבאה אלינו ../images/Emo140.gif

ראשית, צר לי על אבדנך... אני בטוחה שזה לא קל להתמודד עם אבדן בגיל צעיר ועם ילדים כל כך קטנים. אני ממליצה לך לפנות גם לפורום אובדן ושכול כדי ללמוד על ההתמודדות עם האבדן עצמו. בחיי היום יום ובשיגרה של גידול הילדים אולי לא מצאת את הזמן להתמודד כאישה ולא רק כאימא. ההשפעה של המשפחה הקרובה אכן תורגש אך מדוע את חושבת שלרעה? הם יבינו שיש סביבם משפחה חמה ואוהבת שנמצאת איתם תמיד. חשוב להקפיד בעיניין החינוך שהמילה האחרונה תמיד תהיה שלך. העבירי זאת גם למבוגרים האחרים שבסביבתם הקרובה. כך תוכלי למנוע מניפולציות מצידם בעתיד (אמא אמרה לא אבל סבא אמר כן... וכדו') בכל שאר הדברים נשאר פשוט להינות מהם ומחייכם יחד ושיהיה במזל טוב
לקטנטנים
ויומולדת שמח

למעלה