חדשה בפורום

חדשה בפורום

שלום לכולם זו הפעם הראשונה שלי בפורום ומאד נהנתי לקרוא את ההודעות. אני אמא של טום המקסים - בן שנתיים ונכנסתי לפורום לחפש קצת מידע על איך מתמודדים עם העובדה שהמתוק שלי פשוט לא רוצה לישון. מצאתי המון שאלות כשחיפשתי לפי נושא וגם כשחיפשתי לפי שאלות נפוצות אבל... לא מצאתי תשובות. איך מוצאים תשובה לשאלה שמצתי בחיפוש. תודה

תנסי להכניס בבית אוירת שינה

כשמגיעה השעה לישון לעמעם את האורות,אולי להדליק נר או שניים לשים ברקע מוזיקה מרגיעה,להוריד טונים ולהכניס את כל הבית לאוירת שינה אולי לשכב ביחד איתו במיטה ולעשות לו קצת מסג',ללטף אותו,לשיר לו שירים רגועים על לילה ושינה בהצלחה

טאשקה

New member
אפשר קצת יתר פרטים?

מתי הוא כן הולך לישון? איך? מה עושים לפני? האם הוא ישן בצהריים? מה הוא עושה כשמגיעה שעת שינה... וכו'?

יותר פרטים

הי קודם כל בינתיים למדתי קצת להסתדר במבוך ולאתר את התשובות לשאלות. טום ישן ישן כל יום בצהריים בין שעה וחצי לשלוש שעות (הוא עדיין בבית עם מטפלת וילך לגן רק בספטמבר) לאחרונה ביקשתי מהמטפלת להעיר אותו אחרי שעה וחצי (ויש לי המון יסורי מצפון בגלל זה). בלילה לפני שהוא הולך לישון אנחנו רוחצים אותו והוא אוכל מטרנה ובכלל הכול נעים וטוב עד שמישהו מזכיר את המילה לישון מאז - הוא נכנס מתחת לשולחן והכל משתנה אשמח לשמוע את עצתך תודה

irisgh

New member
שלא יהיו לך ייסורי מצפון

בערך אחרי שעה וחצי נגמר מעגל השינה הראשון, ומתחיל השני. זה בדיוק שלב השינה הקלה, שבו אם יהיה רעש, תזוזה, אור וכד', הילד יתעורר בעצמו, ובקלות. אם יכנס למעגל שינה שני, וישקע בשינה עמוקה, אז כבר יהיה קשה להעיר אותו, והוא עשוי להתעורר בבכי. ממילא, בגנים רבים, השינה מעט פחות נוחה מבמיטה בבית (למשל על מזרונים על הרצפה, כשילדים אחרים מתעוררים ומתחילים מעט להרעיש), ואז, רוב הילדים, מסיימים מעגל שינה אחד, ומתעוררים מעצמם. עם חיוך. המטפלת צריכה לעשות את זה נכון, ואז הוא יתעורר עם חיוך. זה מספיק טוב. אני מעירה את הילדים שלי ע"י העברת עצבע על כף הרגל, בעדינות. הילד לא מתעורר מיד: אני מדגדגת קצת ומפסיקה, , ואם השינה שלו לא עמוקה מדי, אז תוך מספר דקות הילד מתעורר מעצמו, בהרגשה שהוא ישן מספיק. (מכיוון שזו הערה עדינה מאוד ולא אלימה). אם הוא בשלב של שינה עמוקה מאוד, הוא לא יתעורר, וזה עדיף - כי משלב שינה עמוקה, ההתעוררות היא תכופות לתוך בכי.

צימעס

New member
אז אל תגידו "לישון"

נשמע כאילו ענין השינה נהיה אצלכם נושא לויכוחים, מריבות וכו'. אם הילד עייף, האו ירדם בסופו של דבר, ולדעתי עדיף שזה הייה עם מצברוח טוב. הנה ההצעה שלי: אז - לא להגיד "לישון", לא לשים במיטה, מה כן? לשבת יחד (אפשר בהתחלה שזה יהיה אבא+אמא+ילד - קל יותר ליצור אווירה בשנייים, והילד יצטרף לשקט), בסלון או בחדר שלכם, לכבות כמה שיותר אורות מיותרים, לקרוא סיפור, לחבק, ללטף, לשיר לו, לשמוע מוסיקה שקטה. אולי לקחת על הידיים לסיבוב בבית. אם יש לכם מנשא גב קשיח, אפשר לעשות סיבוב בשכונה. הוא ירדם ככה. להערכתי, אחרי תקופה ארוכה של הרדמויות טובות, תוכלו להעביר את "זירת ההרדמות" לחדר שלו, ליצור טכס שינה קבוע, ואפילו (
) לומר את המילה המפורשת "לילה" או "שינה"

בעיות שינה

שלום לאמא של טום וברוכה הבאה
רציתי לתת לך כמה טיפים יש לי ילדה בת שנה וחצי שגם לא הייתה רוצה לישון מוקדם אני מציעה לך לתת לה לישון צהריים לא יותר משעה וחצי ביום , ורצוי שזה יהיה בין שתיים לארבע לא יותר. ואחרה"צ לקחת אותה לגינה שתשחק ותוציא המון אנרגיה , מנסיון הם חוזרים כל כך עייפים שאחרי ארוחת ערב ומקלחת הם כבר מתחננים לישון. ועוד טיפ קטן שימי לב שהבן שלך לא אוכל יותר מדיי שוקולדים וממתקים כי שמעתי שזה מעורר וגורם להיפרקטיביות. מקווה שעזרתי במשהו. בהצלחה!!!

למעלה