חדשה בפורום

Limor004

New member
ניסיתי למצוא את הספר לקניה דרך

האינטרנט - רשמתי את שם הספר דרושים שניים בשביל לדבר ולא נמצא ספר כזה - אפשר עוד פרטים אולי של איזה הוצאה או איך בדיוק קוראים לספר/מחבר וכו'?

sexapil69

New member
../images/Emo2.gifשתי מילים על השיטה

נשמע מלהיב ביותר ... תוכלי לשתף אותנו במספר מילים מתוך הנאמר רק בכדי לקבל רושם כללי על הגישה וסוג העבודה?...

sexapil69

New member
../images/Emo2.gifשתי מילים על השיטה

הספר more than words נשמע מלהיב ביותר ... תוכלי לשתף אותנו במספר מילים מתוך הנאמר רק בכדי לקבל רושם כללי על הגישה וסוג העבודה?...

שלום לקולגה,

אני מסכימה איתך שהספר מצויין. ואגב- השיטה לא רק מזכירה את גרינשפאן. השיטה בעצם מכלילה את כל גישות העבודה והטיפול בילד לקוי תקשורת. (ABA, גרינשפאן, הגישה הטבעית, הכל..) מה שעומד בבסיס כל הגישות והשיטות וגם פה בספר זו היכולת לזמן לילד הזדמנויות תקשורתיות, ורבליות ולא ורבליות, ובעצם "לאלץ" אותו ליצור קשר על מנת להעביר מסר ואחר. זו שיטת ההדרכה בקבוצת הורים, וזו גם שיטת ההדרכה תוך כדי מודלינג בטיפול דיאדי. רונית (גם כן קלינאית..)

razgalili

New member
כלים להדרכת תרפיסטים לתוכנית ביתית

אנחנו השתמשנו בקלטות ובספרים בעיקר כדרך להכשיר תרפיסטים ובני משפחה לעבודה ביתית. במובן הזה מצאנו את הקלטת עדיפה בהרבה על הספר. הספר יקר (50 דולר) והקלטת עוד יותר יקרה (120 דולר) מה שיכול להיות גורם מרתיע להרבה אנשים, אבל הקלטת בהחלט שווה את הכסף מעל ומעבר, שכן היא הפכה קודם כל את העבודה שלנו, ושנית את העבודה של תרפיסטים וביביסיטרים וקרובי משפחה שבאו אפילו לביקור קצר להרבה יותר אפקטיבית.

תודה על התגובות.. המקרה הוא כזה

התחלתי לעבוד עם ילד בן 6 הסובל מאוטיזים (אני במקצועי מורה טרייה לחינוך מיוחד וטרם התנסיתי באוכלוסיית האוטיסטים). אני עובדת איתו שעתיים בכל יום כאשר הוא חוזר מהגן,בנוסף הוא מטופל במילמן פעם בשבוע אצל קלינאית מרפאה בעיסוק וכו'. העניין הוא שאני די חדשה בתחום האוטיזים ונכון לעכשיו הוא מסיים את הטיפול במילמן ואת הגן עד ספטמבר ואין לי אפשרות ליצור קשר עם המטפלים בו.. אני מרגישה בזבוז נוראי של זמן להמתין עד ספט' כדי לקבל סיוע מהמטפלים העובדים איתו וחשבתי אולי אני יכולה לנסות ללמוד קצת לבד ולעבוד איתו באופן שלא ינגוד את הטיפל שהוא כבר מקבל וביחד עם זאת לא לבזבז את כל חופשת הקיץ...כפי שציינתי הוא אינו מטופל כרגע בשיטה ספציפית ושיטת ABA לא נחלה הצלחה ולכן הופסקה. נכון לעכשיו מה שחשוב ביותר לעבוד על הגיה ותקשורת אני אשמח אם מישהו יוכל להמיץ על משהו. ושוב תודה על כל התגובות

shirkoosh

New member
../images/Emo63.gifלכל המתענינים בMORE THAN WORDS

ובגישה של מרכז האנן,ניתן "לדפדף" בספר, באמצעות הקישור המצורף.

sexapil69

New member
../images/Emo4.gifאיזו קלטת מבין השתיים המוצעות

כדאי לרכוש? הראשונה מדברת על הקדמה כלשהיא והשנייה קלטת לימוד . בתור הורה מה אפקטיבי יותר? האם יש מקור ישראלי המוכר את הספר והקלטות או שיש צורך להזמין ישירות מהם? אני לא ששה לתת מספר כרטיס אשראי ברשת...

חדשה בפורום

שלום רב, אני עובדת עם ילד אוטיסט בן 6. בעבר עבדו עם הילד בשיטת ABA שממש לא נחלה הצלחה ולכן הופסקה.. שאלתי היא האם מישהו יוכל להפנות אותי לאתרים בהם שיטות טיפול נוספות. הבעיה העיקרית שחשוב לעבוד עליה בשלב זה הוא פיתוח השפה שכן הילד כמעט אינו מדבר ומה שהוא אומר ממש לא ברור.. אודה על עזרתכם..

עוד משהו

אני מעדיפה חומר בעברית . מבחינת לרכוש קלטות וספרים וכל מיני עזרים זה לא רלוונטי משום שהאם אומרת שבספט' אני אדבר עם המטפלים בו והם ידריכו אותי , היא לא ממש לחוצה על פגישה שלי איתם ואני באופן אישי מרגישה פשוט החמצה של זמן יקר עד ספט'.

razgalili

New member
הנסיון שלנו היה עם

הקלטת "MORE THEN WORDS" שהיא קלטת שמתארת ומדגימה דרכי התקשרות ויצירת אינטראקציה עם ילדים שאין להם עדיין שפה. הקלטת היתה מאד אפקטיבית. אין לי נסיון עם הקלטת השניה. את הקלטות ניתן לקנות דרך מרכז הנאן. אי אפשר לקנות אותם0 דרך האינטרנט ממש. צריך לפקסס להם טופס הזמנה למיטב זכרוני. את טופס ההזמנה ניתן למצוא על האתר שלהם.

שלום לעטלפית

האם קלינאית תקשורת עבדה עם הילד? פיתוח שפה, ויכולת הפקת ההגוי הם תחומים שהמנדט לטיפול בהם הוא של קלינאי/ת תקשורת. בחלק מתכניות ה-ABA לידיעתי, לא שותפה קלינאית. חשוב חשוב לערב אנשי מקצוע שלהם הפרופסיה והידע המקצועי האמון על כל תחום. רונית

תגובה

הוא מטופל בגן תקשורתי, קלינאית, מרפאה בעיסוק וכל השאר. אני שואלת איך אני יכולה לעזור לו בבית שכן כרגע לא עובדים אתו לפי שום שיטה. ובכלל היכן ניתן למצוא חומר על שיטוות עבודה עם אוטיסטים פרט ל-ABA.

שלום ובוקר טוב,

אם ככה העניינים הרבה יותר פשוטים. הייתי מבקשת מההורים אישור להיפגש עם הקלינאית והמרפאה בעסוק של הילד בגן. את בוודאי יכולה לקבל ממהן הדרכה לגבי איך לעבוד עם הילד, ועל מה לעבוד עם הילד. הן תנחנה אותך לגבי מה הכי חשוב ונכון עכשיו. יתכן והילד זקוק להמשך עבודה מובנית ליד השולחן, או להיפך, הוא במצב שאת יכולה להשלים את הטיפולים במשחק חופשי בסיטואציות זורמות. לדעתי נכון להתייעץ עם צוות המטפל בילד ולא לנסות שיטות שונות או לעבוד על מצבים מוטוריים שונים והפקות קוליות שעשויות שלא להתאים לתוכן וצורת העבודה שנעשית איתו בגן. בהצלחה, רונית

razgalili

New member
איזה שם חמוד יש לך ../images/Emo151.gif

האם את יכולה לקרוא חומר באנגלית? האם את יכולה לשכנע את ההורים להשקיע לקנות לך חומרי הכשרה? נקודת ההתחלה הכי טובה שאני מכיר למטפלים והורים לאוטיסטים היא קלטת הדרכה שנקראית "more then words" הקלטת הזו יקרה במונחים ישראלים (120 דולר) ואני לא חושב שמיבאים אותה לארץ כך שיצטרכו להזמין אותה מחו"ל. יש בארץ ספריה להורים של ילדים עם נכויות, אבל לא ידוע לי אם יש להם את הקלטת, ואיפה הם נמצאים. אחד התחומים שיכולים מאד לעזור בשפה הוא התחום של חיקוי מוטורי. היכולת של הילד לחקות תנועות שאת עושה תחזק את אותם חלקים מוטורים במוח שיעזרו לו לדבר. את יכולה לנסות לשחק איתו בלחקות אותך. אם הוא לא מעונין תני לו מוטיבציה כמו פירורי ממתק (הכי טוב פירות כי כל השאר לא בריא לו) או דיגדוגים אם הוא אוהב להתדגדג. את יכולה לשחק את אותו מישחק עם חיקוי של קולות (תגיד זזזזזזזזז) והוא מקבל פרס כלשהו אם הוא מצליח. לבעיות שפה כדאי להתחיל עם קולות פשוטים ולעבור אח"כ למילים.

shirkoosh

New member
השיטה של האנן סנטר

בהמשך לדברי רז, הספר והקלטת "MORE THAN WORDS" יצאו לאור ע"י האנן סנטר שהוא מרכז קנדי שנועד לסייע לילדים בעלי ליקויי תקשורת. אנחנו רכשנו לפני כשנה את הספר וגם ספר נוסף שלהם שנקרא : "IT TAKES TWO TO TALK" ויש בו בהחלט הרבה כיוונים טובים והמלצות שיכולות להוות בסיס לתחילת טיפול. השיטה שלהם דומה מאוד לגישה של גרינשפיין ובהחלט שווה עיון. הספרים, אגב ניתנים לרכישה גם בתרגום לעברית. אני מצרפת קישור לאתר של האנן סנטר. ניתן להזמין את החומר שלהם דרך האינטרנט.

למעלה