חדשה בפורום

חדשה בפורום

לילה טוב אני חדשה כאן בפורום קצת על עצמי, בת 41, מנסה מזה 3.5 שנים להרות, מתוך זה שנה בהזרעות ושנתיים בהפריות. עברתי 11 הפריות, מתוכן 3 נקלטו, אך הסתיימו בהפלות. שוקלת כרגע לעבור לכיוון פונדקאות - יש לי חברה טובה שמוכנה להיות אם פונדקאית שלי. אני צריכה את עזרתכן - במה זה כרוך? האם מותר בארץ? האם אני אצטרך לאמץ לאחר מכן את התינוק/ת (מדובר בעובר מופרה שלי ושל בן זוגי)? אשמח לעזרתכם יום טוב לאלי

בנדה1

New member
../images/Emo42.gif בקר טוב

ראשית כדי לפנות לפונדקאות את צריכה המלצה של רופא שאין לך אפשרות ללדת. אחרי שאת עוברת את השלב הזה כדאי שתפני לאביבה ממשרד הבריאות (משהי כבר תתן לך את הטל' שלה) ותקבלי ממנה את החוברת המנחה. השלב הבעייתי יותר הוא למצוא מועמדת מתאימה. אם חברתך עומדת בקריטריונים (את מודעת מהם הקרטריונים?) אז זה יופי רק חשוב שתשקלו את ההשלכות של התהליך. מאחר וההליך כל כך עמוס ברגשות (והורמונים) חשוב שתבינו שבסופו החברות עלולה להינזק. כל אחד מגיב להליך אחרת יש כאלה שעומדים בקשר נפלא עם הפונדקאית שלהם ויש אחרים שנתקו קשרים (ויש באמצע). חשוב רק שתדסקסו את הנושא. הפונדקאות היא חוקית בארץ, יש צורך לגייס כ 40000$ לנושא (זו לא העלות אבל זקוקים להרבה כסף בהתחלה). לאחר הלידה הילד אינו נרשם כמאומץ. בהצלחה.

miri71

New member
לאמא לאלי שלום

הבנתי מהודעתך שעברת 3 הפלות טבעיות. רציתי לברר האם עשו לך בדיקות דם לטרומבופיליה (קרישיות יתר של דם), בדיקות דם אוטואימוניות (מערכת החיסונית של הגוף ואיך היא משפיעה על ההריון) ועוד דברים נוספים? האם עברת היסטרוסקופיה?

מירבי*

New member
ברוכה הבאה אמא לאלי../images/Emo20.gif../images/Emo20.gif../images/Emo20.gif

אני מניחה שבמהלך שנות הטיפולים עברת ברור מקיף לסיבת ההפלות, מירי שאלה אותך כמה שאלות בעניין, חשוב לבדוק את הדברים לפני שניגשים לפונדקאות. במידה ועברת ברור ולא נמצאה הסיבה, גשי לרופא המטפל שלך ודברי איתו על אופציית הפונדקאות, הרופא במידה ויחשוב שזה רלוונטי עבורכם, ימלא את הטופס המתאים, את הטופס בצירוף צילומי תעודות זהות יש לשלוח לאביבה נמרודי במשרד הבריאות טל- 02-5681275. לגבי מעמד הילוד, הילד נרשם כילדכם לכל דבר, לא מציינים שום פרט הקושר אותו לפונדקאות בעת הרישום במשרד הפנים. לגבי שאלתך האם זה מותר בארץ, התשובה היא בוודאי שכן, בשנת 1996 נחקק בישראל חוק ההסכמים לנשיאת עוברים המאפשר לזוגות להשתמש בשירותיה של אם פונדקאית כשנמצאה אינדיקציה רפואית לכך. בהצלחה,אם יהיו לך שאלות נוספות אשמח לענות

למעלה