חדשה בפורום

אורליה1

New member
חדשה בפורום

שלום לכולן, שמי אורלי ואחרי שהצצתי קצת בפורום החלטתי לשתף אתכם בסיפורי. אני מנסה מזה שנה להיכנס להריון. הצלחתי להיקלט פעמיים אך הם הסתיימו בהפלות בשבועות הראשונים להריון. אני מטופלת אצל רופא פרטי מצויין. ניסינו איקקלומין במשך 4 חודשים אך ללא הועיל.הטיפול הבא יהיה ככל הנראה איקקלומין בשילוב כוריגון. כרגע עליי לבצע בדיקה לקרישיות הדם, וצילום רחם. האמת היא שאני מאוד חוששת מצילום הרחם, גם משום שקראתי בפורומים שונים על נשים שעברו זאת ותיארו את זה כבדיקה כואבת במיוחד וגם הרופא שלי הכין אותי לכך שהבדיקה לא "נעימה". אולי יש כאן מישהי שיכולה מעט להרגיע אותי או לשתף אותי בחוויה מסוג אחר שיש לה מהבדיקה? מחכה לשמוע (ורק את האמת). אורלי.

חבובי

New member
ברוכה הבאה.

לא מבינה בצילום רחם (למרות שאולי אצטרך לעבור אחד בקרוב...), אבל מאחלת הצלחה רבה, ובטוחה שהמבינות יותר יענו במהרה..

אורליה1

New member
לחבובי

חבובי תודה רבה על ההתייחסות ואכן צדקת רבות וטובות בפורום חזרו אליי עם מידע. תודה וביי בינתיים אורלי

סביון1

New member
שלום אורלי

ברוכה הבאה ומאחלת לך שלא תשארי פה הרבה אלא תמשיכי לפורומים השמחים יותר בקרוב. בקשר לצילום רחם, כמו שתמיד אני אומרת לכל מי ששואלת, זה מאד אינדיבידואלי. יש כאלה שמאד כואב להן ויש כאלה שלא. אני למזלי שייכת לזן השני. לא כאב לי בכלל. אבל יש גם מקרים הפוכים. לכן כדאי לקחת משכך כאבים כלשהו לפני הבדיקה. למה את לוקחת איקקלומין? האם נכנסת להריון במחזור של איקקלומין או שההריון היה ספונטני? פשוט נראה לי קצת מוזר כי אם תוך שנה הרית פעמיים אז למה את צריכה איקקלומין? שיהיה בהצלחה ומקוה שימצאו מהר מה הבעיה שלך ובפעם הבאה ההריון ימשיך 9 חודשים כמו שצריך. סביון

אורליה1

New member
סביון

ראשית תודה על התשובה. מקווה שגם אני שייכת לסוג השני של אלה שלא כואב להן. לשאלותייך: שתי הפעמים בהם נקלטתי היו ללא איקקלומין. לקחתי 4 חודשים איקקלומין אחריי שקרתה לי ההפלה הראשונה. הגעתי לרופא פרטי ששלח אותי לעשות כמה בדיקות ואת בעלי לבדיקת זרע. מכיוון שבדיקות אלה לא העלו ביה כלשהיא ומכיוון שהמחזורים שלי הפסיקו להיות עקביים החלטנו לנסות איקקלומין. לא נכנסתי להריון בתקופת האיקקלומין, ואז הרופא שלי רצה להתחיל איקקלומין בשילוב כוריגון. החלטתי שאני צריכה לתת לגוף שלי קצת לנוח מהורמונים, ולא לקחתי כלום 4 חודשים. בחודש נובמבר האחרון נקלטתי אך שוב הפלתי. וכעת אנו מתחילים בירור מקיף ויסודי למרות שהרופא שלי ציין שקיימת סבירות גדולה שגם בתום הבדיקות לא נדע להצביע על סיבה ספציפית להפלות ואז פשוט נצטרך להמשיך ולנסות טיפולים אמפיריים. זהו , עד כאן ספורי. מקווה שבעתיד יהיה לי ספור אחר לגמריי. אורלי.

הי אורליה

נכון, צילום הרחם אינו בדיקה נעימה אבל גם לא משהו נוראי שאי אפשר לעמוד בפניו. יש בנות שצילום הרחם לא כואב להן, ויש כאלו שחשות כאבים. אני יודעת שההמלצה היא לקחת כדור או שניים כחצי שעה לפני הצילום (כדור שלוקחים נגד כאבי מחזור או כזה המרפה שרירים) ואז לא חשים כאב. אני אישית לא לקחתי כדור לפני הבדיקה. אמנם די כאב לי והצטערתי שלא לקחתי כדור אבל אני חוזרת שוב - לא משהו שאי אפשר לעמוד בפניו. אני ממליצה לקחת משכך כאבים לפני הבדיקה (כמובן בהתייעצות) ואז תעברי את הבדיקה ללא כאבים. לסיכום - בדיקה שאין לחשוש ממנה ! בהצלחה.

אורליה1

New member
סיגל

היי תודה על העידוד. אני אשמע לעצתך ולעצת אחרות בפורום ואקח משכך כאבים לפניי ואקווה לבדיקה עם כמה שפחות כאבים. אורלי.

ellieg

New member
מצטרפת כדי להרגיע

קודם כל ברוכה באה. אני הגעתי לצילום בלי שום ידע מוקדם ולא לקחתי כדור, למזלי לא כאב. בעיקר היה יותר מביך : גם רופא, גם טכנאי רנטגן וגם אחות/מזכירה להשגיח וגם להחזיק לרופא את המנורה. גם אצלי לקח 10-15 דקות אז הזמן הישיבה עם רגלים פתוחות על שולחן קר של הצילום. אבל לא כאב.

זקיקית

New member
אורלי שלום וברוכה הבאה

1. לגבי צילום רחם - אכן בדיקה לא נעימה, אבל בהחלט נסבלת. זה אורך דקות ספורות בלבד, והיות שלפעמים יוצאים קצת סחרחרים, כדאי שמישהו ילווה אותך. אני יכולה לספר לך שהייתי לבד, ונחתי אחרי זה עם כוס קפה כ-10 דקות, ונסעתי לעבודה כאילו כלום. 2. אני אחרי שתי הפלות. שתיהן בשבוע 8-9 להריון. עשיתי בדיקות לבירור קרישיות יתר, ואכן נמצאה הבעיה שלי: יתר קרישיות מסוג APLA. ויש לזה טיפול! אז תהיי אופטימית, תעשי את כל הבדיקות שצריך, ויאללה, שנשמע בקרוב בשורות טובות.

זקיקית

New member
תשובה לצהלולים

ממש לא. אני כבר לוקחת סוג של כדור אספירין כל יום לדילול הדם, וברגע שתהיה בטא חיובית להריון, אני אצטרך להזריק לעצמי כל יום, במשך עשרה וחצי חודשים (כלומר הריון + חושד וחצי נוספים), זריקות קלקסן. אין ברירה, צריך ללמוד לחיות עם זה, אבל זו לפחות תשובה חד משמעית מבחינת הרופאים להפלות החוזרות שלי.

אורליה1

New member
היי זקיקית

ראשית תודה על העידוד בקשר לצילום רחם. היום בבוקר הייתי עם בעלי אצל רופאת המשפחה שלי והיא נתנה לי הפנייה לקרישיות הדם ולצילום רחם. ספרי לי על בדיקת הדם לקרישיות יתר.מכל הבירוקרטיה סביב לה (דרוש אישור לבדיקה ממומחה לקרישיות יתר), הבנתי שזו בדיקת דם לא שגרתית. ודבר אחרון - איפה בצעת את צילום הרחם? ביי בינתיים. אורלי.

ברוכה הבאה ../images/Emo39.gif

מקווה שתעברי במהרה לפורום השכן אני עברתי צילום רחם והוא לא היה נורא כל כך בואי נגיד שצילום רחם והחזרה זו אותה ההרגשה כדאי לך לעשות כדי לראות מה מצב הרחם בהצלחה

אני עברתי 5 צילומי רחם והשד לא נורא

אורלי שלום אין לך בכלל מה לחשוש מצילום רחם אני עברתי 5 פעמים ולאחר כל צילום תפקדתי רגיל. את יודעת שלאחר צילום רחם יש סיכוי להרות אז מאחלת לך הצלחה ומקווה לשמוע בשורות טובות.

אורליה1

New member
פשושית

היי, תודה על ההרגעה ואני מורידה בפנייך את הכובע . 5 צילומים - ואוו!!! אני חושבת שרק בשביל זה יש לדרוש העברתך ומיידית לפורום השכן. מקווה שתהרי ובקרוב. מגיע לך ולכולנו. אמן!!! מקווה לבשר לך בעתיד בשורות טובות. אורלי

אורליה1

New member
לילך

תודה על דברי ההרגעה. מקווה לפגוש אותך בהמשך בפורום השכן. אורלי

טיפטיפ29

New member
מצטערת, אבל צילום רחם זה שטויות

ואני לא איזה גיבורה גדולה. הבנתי שבונים על הבדיקה הזו טילי טילים של פוביות והיסטריה, אבל זה כל כך קצר, שעוד לפני שהחלטתי אם כואב לי או סתם לא נוח לי לשכב ככה עם הרגליים, זה נגמר. כן, בדיוק כמו בדיקת דם לילד קטן, שנייה אחת של אי נוחות - והופ - נגמר. עשיתי את הבדיקה עוד לפני שידעתי שזה כזה "אישיו", אז כנראה שבאתי לבדיקה בכזה נונשלנט, ויחד עם זאת אין מה לעשות מזה בלאגן. זה שטויות וגם אם זה לא בדיוק הכי נעים, האי נעימות נמשכת פחות משניה (באמת)) חוץ מזה זה בדיוק כמו בדיקה גניקולוגית. אז בהצלחה...

למעלה