חדשה בפורום

הממ... אצלי זה דווקא היה סיוט

הגעתי לבדיקה מבלי לדעת עליה הרבה (זה היה בימים טרום הכרותי עם הפורום הזה), הגעתי בלי מלווה ועם תוכניות לחזור אח"כ לעבודה. זו לא היתה שנייה של אי נוחות. זו היתה שעה של סיוט, שבסיומה האחות נאלצה להתקשר למישהו שיבוא לקחת אותי הביתה. כאב והיכולת להתמודד איתו הם עניין מאוד אישי. יש מי שעוברת את זה בקלות. יש מי (כמוני) שלא מוכנה לשמוע אפילו את השם של הבדיקה הזו מרחוק ובלחש.

ריקי בש

New member
הממ... וזה כל כך נכון

המשפט האחרון שלך ממש מתאר את מה שאני מרגישה בנושא צילום רחם. אחרי כל מה שעברתי- 2 הפריות בתוספת 2 הפלות וכו"- זה הדבר הגרוע ביותר שעשיתי בחיי. אבל הבנתי כבר שזה תלוי גם במי שעושה לך את הצילום ויש גם גיוון בשיטות לצילום. לי לא היה כזה מזל ליפול טוב בקטע הזה.

אורליה1

New member
טיפטיפ

תודה - תודה - תודה !!! איזה כיף לשמוע את זה מ"גיבורה" כמוני. הכי אהבתי את אורך הבדיקה - למרות שאני מכינה את עצמי לכמה דקות לפחות. אורלי.

לאורליה -

אני ביקשתי הרדמה מלאה בצילום רחם. אני חיה בחו"ל וכאן את יכולה לבקש. לפני הבדיקה שוחחתי עם חברה שלי, שהיא אחות במקצועה שחיה בארץ. היא אמרה לי שזה כואב, אז אם היא אמרה. אני מאמינה לה. מקווה שלא הפחדתי אותך. אבל גם ככה אנחנו סובלות, אז אם אפשר להמנע מכאב, למה לא?

אפרסקה

New member
בהצלחה! גם אני לפני צילום רחם וקצת

(הרבה) חוששת. מקווה בשביל שתינו שהשד אכן לא כל כך נורא!!
וברוך בואך לשהייה קצרה בסירתנו!

אורליה1

New member
אפרסקה

היי הלוואי שנעבור את זה בקלות. מבטיחה לחזור אלייך אחריי הבדיקה ולספר איך היה. מחכה לשמוע גם ממך. אורלי

ayoosh

New member
קודם כל- ברוכה הבאה ../images/Emo39.gif

והכי חשוב- שהות קצרצרה... בעניין צילום הרחם- לי זה היה ממש סביר- מודה שכאב והיה קשה לנשום, אבל לא משהו טראומטי עד היום.. בכל אופן, לקחתי מיום את היום הזה כיום של מנוחה, ונחתי אח"כ (לי היו כאבים כששכבתי על הצד/בטן).

הי אורליה1../images/Emo45.gif

אני עברתי את הבדיקה בערך לפני כ-3 חודשים ושרדתי. הבדיקה אומנם לא נעימה אך לא נורא היא עורכת בערך 10 דקות וזב עובר מהר אני מאחלת לך שזאת תהיה הבדיקה האחרונה לפני שתכנסי להריון ושזה יהייה מהר מאוד......

בבוצי

New member
לא להלחץ

גם בדיקת גניקולוג היא לא נעימה ,אבל לא מתים ממנה. כשאני עברתי צילום רחם רעדתי נורא, ידעתי שיש איזשהו קטע קשה בבדיקה. תוך כדי הבדיקה שאלתי את הרופא מתי מגיעים לקטע הכואב, והוא אמר לי שהוא גמר את הבדיקה. כך שזה לא כל כך נורא, אח"כ היו לי מעט כאבים כמו של מחזור, שנעלמו לי אחרי שלקחתי אקמול. בהצלחה רבה.

babywishing

New member
ברוכה הבאה../images/Emo140.gif

גם אצלי צילום הרחם עבר די בסדר, לא תענוג, אבל לא כאב. דף ההסבר לפני הצילום מפחיד הרבה יותר מהצילום עצמו. בקשר לאיקקלומין, האם הרופא עוקב אחרי הרירית, כי אני יודעת שזה לא ממש טוב לקחת איקקלומין מעל ל-3 פעמים . האם הרופא שלך הוא רופא שמתמחה בפוריות?

אורליה1

New member
baby

היי תודה על העידוד. בעניין האיקקלומין - אני מטופלת אצל רופא פרטי, מומחה לפוריות ואיש מקסים כך שאני ובעלי מאוד סומכים עליו. הוא אופטימי מאוד ומנסה להדביק אותי במנת אופטימיות נכבדה. אני יודעת שהוא יוכל לעזור לנו, אני רק מחפשת את הסבלנות. אורלי.

אורלי ברוכה הבאה!! ../images/Emo39.gif

כמו שקראת הכל אינדיבידואלי, וגם אני מאלה שלא כאב להן צילום הרחם.. היתה אי נוחות דומה לתקופת מחזור למשך כמה דקות וזהו.. בד"כ הכאבים נובעים כשיש חצוצרה/ות סתומה/ות אבל יודעים זאת בעיקר רק לאחר צילום הרחם. תנסי לקחת הכל בקלות וכמו שהמליצו לך כדור לפני הבדיקה.. והכי חשוב שיהיה לך בהצלחה!!

שיראל2

New member
צילום רחם

אורלי שלום גם אני חדשה וגם אני קראתי ואיכשהו למדתי את הנושא של צילום רחם.ביום חמישי האחרון עברתי צילום רחם מתוך חששות כבדים ביותר ממש פחדתי.מהכאב מהאי נעימות החשיפה ואולי מנזק שיגרם לי.בקיצור הטכנאית אמרה לי משהו שליוה אותי בכל שלבי הבדיקה:"את יודעת שאת חייבת לעבור את הבדיקה".וזה ממש נכון לא יעזור לי הפחד החשש וההיסטריה.ביום הבדיקה עבדתי בוקר מקוצר הגעתי במתח הביתה נחתי מעט והזמן עובר כל כך מהר.לקחתי 2 אופטלגין כשעה לפני הבדיקה ונסעתי עם בעלי לביהח'.חתמתי על טופס הסכמה וזהו נכנסתי.קבלתי חלוק הטכנאית היתה מאוד חביבה וכך גם הרופא.להגיד שבכלל לא כאב לי? כאב בהתחלה וכשהוא הזריק חומר ניגוד.ואני כל הזמן שיננתי שאני חייבת לעבור את הבדיקה ושהיא לא ארוכה ועוד מעט זה יסתיים.והתפללתי שהכל יהיה בסדר.היה רגע שהרופא הוציא את המכשיר שדרכו מזריקים את חומר הניגוד והלך עם הטכנאית לפתח את הצילומים כאשר נאמר לי שלפי זה יוחלט אם יש צורך בצילומים נוספים,זה היה הרגע הכי קשה שלי לחשוב שהבדיקה לא הסתיימה ושאני צריכה לעבור הכל מהתחלה וזהו פשוט שכבתי לי שם והתפללתי שהכל יהיה בסדר.בוצע צילום נוסף אבל חיצוני .כשקמים מעל השלחן יש הפרשה דמית אז כדאי להצטייד בפד.לאחר הבדיקה לי עזרה המנוחה היה לי כאב כמו של מחזור אבל לא ברמה שתצריך שימוש במשככי כאבים.פרטתי לך פחות או יותר מה עברתי ותאמיני לי,הופתעתי לטובה. שיהיה לך בהצלחה כי בסופו של דבר זה מה שחשוב. שיראל.

אורליה1

New member
שיראל

היי תודה על ההסבר והתיאור המפורט של הבדיקה. כעת אני יודעת לקראת מה אני הולכת ומכינה עצמי לקראת כל האפשרויות. מקווה שגם אני אופתע לטובה, ואם כן ארוץ לספר לך. אורלי.

נוטשי

New member
לאורלי ../images/Emo141.gif

לאורלי שלום אני עברתי צילום רחם לפני שבועים,הבדיקה לא נעימה, ברגע שמחדירים את היוד יש לחץ לא מוגדר בבטן וזה קצת כואב, בעצה של חברה לקחתי נשימות ארוכות וזה קצת הקל, בערב היו קצת התכוציות ודימום קל יומיים אבל שאת מקבחלת תוצאות חיוביות את כבר שוכחת את הכאב שעברת , מאחלת לך הרבה הצלחה ותוצאות טובות.

venus13

New member
תנסי לעשות בבלינסון בשיטה החדשה

הכנסתי פה קישור לפני זמן לא רב - של מאמר מ"הארץ" שכותרתו ותודה לילדים משניידר- התחילו שם לעשות את הבדיקה עם כלים זעירים - כמו אלה שמשתמשים לילדים בהצלחה ונוס

אורליה1

New member
ד" טוגנרייך

לכל בנות הפורום, שלום. אני קראתי בפורום על ד"ר טוגנרייך שהרבה מכן שבחו אותו על צילום רחם. אני חברת "מכבי". איך אני מגיעה אליו? והאם יש כאן מישהיא שעשתה את הצילום במכון מכבי שברחוב הרצל בראשון-לציון? אורלי

orname

New member
עשיתי אצל טוגנרייך

התקשרתי למכון בחולון, ביקשתי לקבוע מועד ואמרתי שאני מעוניינת בטוגנרייך. זה כל מה שהייתי צריכה לעשות. שוב, כמו שכבר כתבתי - הרופא שלי הפנה אותי אליו מכיוון שהוא מתמחה בצילום רחם בעזרת איזה קטטר שאמור להפחית את הכאב והייתי צריכה לקנות עצמאית. לי לא כאב בכלל. לצערי זה היה לפני שנה וחצי או יותר. לא זוכרת פרטים - אבל בטוח יש כאן בנות שיוכלו לעזור. לגבי המכון ברח' הרצל- לא ניסיתי שם את צילום הרחם, אולם בתחילת הדרך עשיתי שם מעקב זקיקים. המקום עמוס ודחוס, מקפידים על בירוקרטיה, תורים איומים אין יחס אישי, ועשו לי בדיקה ביטנית ולא וגינלית (כמובן בלי שהפקידה שקבעה את התור תגיד משהו - כך שנאלצתי לחכות עד שהשלפוחית תתמלא...) מהר מאוד עברתי למעקב ב"בריאות האשה" במערב העיר(גם רופא הפריון שלי שם - מה שאולי הסביר את היחס המופלא שם) למרות שהרצל נמצא מרחק הליכה מביתי.

פינקי33

New member
אני עשיתי אצל טוגנרייך במכבי בר"ג,

האמת שלא ביקשתי אותו כי לא ידעתי עליו אבל קיבלתי אותו בכל זאת, הוא באמת נחמד, קצת ציני... והבדיקה ממש ממש ממש לא כאבה לי, היו רק טיפה דימומים במשך יומיים וזהו.

tglus

New member
הבדיקה שאני עשיתי היתה סבירה, כאב

כחמש דקות וזהו אבל לא משהו שלא ניתן לעמוד בו. חששתי שיהיה הרבה יותר גרוע מהסיפורים ששמעתי אבל היה בהחלט סביר. שיהיה לך בהצלחה

למעלה