חדשה בפורום

חדשה בפורום

שלום לכולם, אני מגלה את הפורום יחסית מאוחר שמי יעל ואני אמא של הגר בת 5 חודשים. היא נולדה בשבוע 33 בהפתעה גמורה. אנו מתגוררים בטקסס, עברנו לכאן לפני 7 חודשים והיו לנו המון תוכניות לפני ההגעה המוקדמת שלה (כמו לעבור לדירה שלנו, הההורים שלי תיכננו להגיע ללידה..). עברנו זמנים מאוד קשים וחבל שלא הכרתי את הפורום הזה בימי הפגייה והשבועות הראשונים בבית. בעיקר היתה לי בעייה עם ההנקה שך הגר. לאחר חודשיים של ניסיונות דיי כושלים של להניק ולתת תוספת של חלב שאוב במקביל, עברתי לשאיבת חלב בלעדית - זה הדבר באחרון שרציתי לעשות אך לא היתה ברירה. בכל אופן הגר מקסימה וחמודה רצ"ב תמונה תודה

ayelet i

New member
../images/Emo24.gif ברוכה המצטרפת!

ראשית את צודקת - הגר באמת מקסימה ומתוקה!
אני אמא של נועם שנולדה ביום הראשון של השבוע ה - 28. היום בדיוק מלאו לה חמישה שבועות (מתחילים שבוע 33!) כך שנותרו לנו כארבעה שבועות ו... הביתה! לא יכולה לדמיין איך עוברים את התקופה הזו רחוק מהמשפחה, מהחברים - בטח קשה שבעתיים... אני שואבת ללא לאות וכולי תקווה שעניין ההנקה יסתדר... כל הכבוד לך על המשך השאיבות - לא פשוט בכלל. שיהיה לך המשך שבוע נפלא!

לגבי ההנקה

מזל טוב לנועם
משיחות שיהיו לי עם יועצת ההנקה של הפגייה רובם כן מצליחים לינוק. לפי דעתי אני פשוט משכתי את זה יותר מדי זמן- הכוונה להנקה עם מתן תוספת, במקום לפנות ליעוץ נוסף עם מדריכת הנקה. אחרי שההורים של בעלי ושלי חזרו לארץ פשוט מיקמתי את המשאבה בסלון, מול הטלוויזיה וככה הזמן עובר מהר יותר... שאלה לי - איך אתם יודעים מראש מתי משתתחררת הילדה? אצלנו אמרו לנו שזה יקח חודשיים אבל היא השתחררה אחרי 10 ימים (הם הודיעו לנו על זה כמה ימים לפני..) תמשיכי לשאוב והמשך שבוע מקסים לכם!!!

ayelet i

New member
איך יודעים מתי היא משתחררת...

לצורך השחרור צריכים להתקיים שלושה תנאים : 1. השלמה של 36 שבועות מלאים. 2. משקל של 2 קילו לפחות. 3. שלא יהיו כל בעיות אחרות (דהיינו - התינוק אוכל, בריא, ללא בעיות נשימה וכד'). מאחר והיא שוקלת כבר היום (תחילת שבוע 33) 1865 גרם - אני מניחה שמשקל לא תהיה הבעיה שלנו (...), כמו כן אני תקווה שמצבה ימשיך להיות נהדר כמו שהוא עכשיו, כך שניתן לנטרל את סיבה 3. כלומר - כל שנותר לנו הוא להמתין להשלמת מכסת השבועות... שמחתי לשמוע את דברי יועצת ההנקה! (המשאבה אצלי אגב או מול המחשב (ומה את חושבת שאני עושה עכשיו??..) או מול הטלוויזיה...

ברוכות הבאות מטקסס הרחוקה

לי באמת הפורום היה ממש משענת בימי הפגיה. אבל יש לו תפקיד חשוב גם כל יום אחר... אני אורן, אבא של איה, נולדה 845 גראם בסוף השבוע ה-25. איך ארה"ב בקטע של הפגיות? היתה בעיה של מימון? כמה תינוקות בפגיה? והגר מאוד מתוקה!!! ברוכות הבאות...

פגיות בארה"ב

הי אורן, בתי חולים כאן הם עסק לכל דבר- לכן השירות כאן ברמה מאוד גבוהה-אבל זה לאו דווקא אומר שהאיכות של הטיפול טובה יותר... הפגייה מחולקת לטיפול נמרץ ותינוקיה ןממה שראיתי הטיפול נמרץ לא תמיד מלא. אני לא זוכרת כמה מיטות בדיוק היו שם אבל משהו כמו 30 אולי יותר . בעיקרון בטיפול נמרץ היתה אחות אחת לכל 3 פגים ובתינוקיה לכל 4. הם לא דוגלים כאן בקנגורו (זה מושג שלמדתי בפורום..) אבל הם מאוד מעודדים שהות של ההורים והגעה בעיקר לשעות טיפול והאכלה. לגבי הנקות ושאיבת חלב הם ממש פאנטים. יש חדרי שאיבה בפגיה עם משאבה, הצוות כולו מאוד מעודד ואפילו יש מדריכת הנקה שמתמחה בפגים. אנחנו למדנו המון בשהות שלה שם לגבי הטיפול בה. לגבי המימון זה נושא כאוב. בעלי עובד בחברה מקומית אז אנחנו מכוסים מהביטוח שהחברה נותנת. אך אם לא רק השהות הפגיה היא משהו כמו 1400 $ ליום! וכאן הם משלמים לכל גורם בנפרד לפגיה, לרופא המטפל, לרופאים המומחים, למעבדה ןכו... כל גורם שולח חשבון נפרד. אז השהות יום היא ממש גבוהה! כדאי לשים לב לזה- אמא שלי עובדת בביטוח בארץ והיא רצתה לבטח אותי בנוסף על כל מקרה שלא יבוא... ניתן לבטח בפרמיה דיי גבוהה לידה בארה"ב אך זה לא כולל את מצבו של היילוד!!! היא לא הצליחה למצוא כזה ביטוח מהארץ (לכל מי שחושב לבקר כאן בחודשי הריון) אני מקווה שעניתי לך על השאלות, דרך אגב..בת כמה איה היום?

עוד משהו קטן

משהו שעשו כאן שמאוד מצא חן בעיני: לילה לפני השחרור שלה ניתקו אותה מכל המוניטורים והעבירו אותה לחדר נפרד בסמוך לפגיה שבו ישנה מיטה נפתחת. האם או שני ההורים יכולים לשהות שם לילה שלם ולטפל בילדה כאילו היא בבית- הצוות לפעמים משגיח ויכול לייעץ אם ישנן שאלות. פעם ראשונה מאז הלידה - קמנו כל 3 שעות החלפנו, האכלנו ושאבתי. וככה הרוטינה המוכרת התחילה. אבל היתה תחושה של ביטחון שעושים את זה לבד- אבל לא לגמרי... ובלילה הבא הגר כבר היתה בבית הרגשתי יותר בטוחה (כמה שאפשר)

../images/Emo65.gifאזה רעיון מדהים

לילה לפני השחרור שאתם עדיין בבית חולים לתת לכם את האפשרות להרגיש כמו משפחה אמיתית , גדול. יום השחרור שלנו היה אושר גדול שמלווה בהמון המון חששות , מה יהיה ואיך יהיה , הרי אנחנו מכירים את הילד רק דרך המוניטור....למזלי התחושות נעלמו מהר והתגברנו עליהם. בכל אופן תהנו מהגר הקטנה שלכם

קרן משם

New member
הגר ברוכה הבאה../images/Emo24.gif

אז עכשיו אנחנו 3 חול"ניקיות בפורום:)) אני כרמית של מאי ואת...רק שאני גרה בחור בסוף העולם שמאלה-הונגריה. הגר מקסימה ביותר! וכולכבוד לך על הצלת ההנקה אם בשאיבה ואפילו אם חלקית! אני קרן אמא לשלישיה בני שנתיים ו5 חודשים שנולדו בסוף שבוע 27 במשקלים 840-900 גרם, 2 בנות ובן מדהימים (ע"ג הפורום ישנם תמונות להמחשה:)) ילדתי בארץ כך שלא עברתי את כל הנ"ל מרוחקת מהמשפחה, אני מאמינה שזה מקשה יותר במידה מסויימת ובמידה אחרת מוצאת שזה גם מקל (לדעתי) כי את פנויה רק בשבילךה בלי חיטוטים ואורחים לא קרויים שמתים מסקנות לראות ת'ילדים. ברוכה הבאה לפורום
והתרשמתי מיום לפני השיחרור מהפגיה-זה פשוט מדהים! לדעתי צריך להציע זאת לניסוי בארץ! גמני לא יכולה להתחיל לתאר את הטיפול בילדים יום לאחר השיחרור "נזרקנו" לים והים היה מאוד עמוק! מתי בני שוחרר עם חמצן (והיה מחובר אליו 24 שעות במשך 8 חודשים) וגם במקרה הנ"ל החששות היו כבדים ביותר והנסיון שאף ל0 ואני מוצאת שדבר כזה היה מקנה לנו מידה רבה של בטחון (תפעול מכשירים שלמדנו לבד וכו'). מקווה שעוד נשתמע כאן בפורום קרן

יעל- חפשי את ההבדל

חוץ מהקנגרו, והמימון כמובן, אין הרבה הבדלים. גם בארץ החלוקה היא לשני חדרים. מה שעשיתם עם החדר הנפרד לפני השיחרור, אמרו לי שזה אפשרי, אבל כנראה זה לא נהוג... גם בארץ יש חדרים לשאיבה והם מאוד פנטים בענין (לנו ביולדות ניתנו כדורים להפסקת החלב בחוסר טאקט אדיר כיוון שמבחינתם לא היה בשביל מי לשאוב). איה היום בת 10 חודשים, 7 מתוקן. התפתחות איטית אך בטוחה (אני מקווה) ובקרוב מאוד היא תלך לגן!!! יש לכם חזרה מתוכננת?

מצויין

אני מאוד שמחה לשמוע שמצב הפגיות בארץ דומה. אני באה מהתחום וישנן הרבה ביקורות לגבי הטיפול בכלל בארה"ב הוא שירותי יותר ויקר יותר- אך לגבי האיכות הרפואית- זה לא מחייב... לדוגמא מעקבי ההריון כאן פחות טובים, ויש לי כמה חברות כאן שלא נכנסות להריון כאן (בהמלצת הרופאים בארץ, לאחר סיבוכים) או טסות לארץ למעקבים בחודשים הראשונים. לגבי חזרה יש לנו עוד שנה וחצי בערך לחוזה- אך אנחנו מתכננים חופשת מולדת בראש השנה. אני מבינה שמועצת החכמים בחרה לבסוף גן? עוד חודש אני אמורה לקבל אישור עבודה ואז גם אנחנו צריכים להחליט...

../images/Emo65.gifברוכה המצטרפת אלינו

עדיף מאוחר מאשר לא לדעת על קיומנו בכלל. אני גלי אמא של מאור שנולד בשבוע 27 במשקל קילו כיום בן 4 ,והכל בסדר
אני מתארת לעצמי אזה תקופה קשה עברתם, רק הגעתם למקום חדש , עוד לא הספתקם להתאקלם ובום...לידה מודקמת, פגיה , התמודדת על דבר כ"כ קשה ולא מוכר. באזה משקל נולדה הגר?וכמה זמן היא היתה בפגיה. התמונה שלה מדהימה , תינוקות יפיפיה. נשמח אם תשארי איתנו ותעדכני אותנו לגבי הגר מדי פעם. יום טוב גלי

ברוכה הבאה../images/Emo24.gif

אני גם די חדשה בפורום ואני גם שמחתי מאוד על שמצאתי את הפורום הזה כי זה עזר לי בזמנים קשים וגם בזמנים טובים. אני אמא למאי שנולדה בשבוע 27 + 3 וגם אנחנו נמצאים בחו"ל (בוינה) ועברנו את כל זה לבד כשהמשפחה נמצאת בארץ אז אני מבינה לליבך. אז שוב ברוכה הבאה. ושיהיה רק טוב

זה קשה

מאוד קשה ליהות רחוקים מהמשפחה והחברים בכלל. כל מה שקשור בגידול ילדים רחוק מהסבים והסבתות וכל השאר הוא מאוד מורכב, בעיקר אם מוסיפים לכך את נושא הפגות. אך אם הזמן מתרגלים והעתיד לא נראה כ"כ קודר כמו בהתחלה. היה לנו חורף דיי קר כאן והגר לא יצא הרבה מהבית- אז אני מחכה לימים חמים יותר..

ברוכים הנמצאים

הי גלי, הגר נולדה 1.89 ק"ג והיא היתה בפגייה רק עשרה ימים. הרופאים בהתחלה אמרו שזה יקח כחודשיים אבל הם הפתיעו אותנו. אז הספקנו להקדים את המעבר שלנו לדירה וההורים שלי הגיעו מהארץ ביום ההעברה. הקטנה השתחררה יומיים לאחר מכן. כשהיא השתחררה היא בקושי חזרה למשקל לידה שלה (גם בארץ משחררים כ"כ מוקדם לפני 2 ק"ג?...) במשך כמה ימים לא הוצאתי אותה מהחדר שהיה חם כמו סאונה. לקח לי לא מעט זמן להשתחרר ולתת לה ליהיות בבית. היום אני חושבת אני כבר יותר נורמלית (כמה שפולניה יכולה ליהיות..) הרופא מרוצה מההתפתחות שלה (טפו*3) אנחנו נעדכן אותכם מה קורה...

ברוכות הבאות הגר ויעל!

את צודקת, הגר באמת מקסימה! שחררו אתכן מוקדם - לפי חשבוני, בשבוע 35 לכל היותר! ככה זה באמריקה? כאן זה שבוע 36 ולא יום אחד קודם. כל הכבוד על השאיבה, זה קשה פי כמה מהנקה והרבה פחות נחמד... (אני כותבת ומסתכלת על המשאבה שעל שולחן המחשב!)

דיי מוקדם

אני לא יודעת אם ככה זה כאן אבל הם הרגישו בפגיה שהם לא עושים שום דבר שאנחנו כהורים לא יכולים לעשות. זה היה נורא מבהיל לקחת ילדה כ"כ קטנה הביתה- היא פשוט "נבלעה" בסל קל, אבל מאוד שמחנו שהיא השתחררה. לגבי השאיבה - הדבר הכי מבאס שהאכלה לוקחת כפול זמן, במקום רק להניק ישירות. אבל אני מעדיפה את זה על פורמולה. אני גם ככה לא עובדת כרגע אז זמן א חסר לי...

נעים להכיר..

אני טל אמא לשלשה פגים בגילאים שונים שנולדו בשבועות 27 עד 35 . מתכננת עוד כמה פגים...

למעלה