חדשה בפורום

cholita

New member
חדשה בפורום

אני יהודייה, גרה בישראל ונשואה טרייה לקולומביאני. חזרתי לפני חודשיים בערך מקולומביה, שם התחתנו, ועכשיו אני בתהליכים במשרד הפנים להביאו לארץ כדי שנוכל להתחיל את חיינו המשותפים יחד. אני לא יודעת מה לעשות כדי שכל ההליכים האלה יהיו יותר זריזים. במשרד הפנים אמרו לי שהתהליך ימשך לפחות עוד חודשיים וחצי ואני מרגישה חסרת אונים, בלי יכולת לעשות כלום בנדון. אם למישהו מכם יש עצה כלשהי או מישהו שעבר/עובר מקרה דומה לשלי, אקבל בברכה.

adsn33

New member
שלום וברוכה הבאה...

מזל טוב לכם. אני מאחלת לכם חיים מאושרים ומקסימים ביחד!!! אז ככה: אנחנו נישאנו לפני כחודשיים בהולנד. גם אנחנו נישאנו כמוכם בנישואים אזרחיים (אני יהודיה, בעלי הולנדי), אבל כידוע לך מדינת ישראל היא המדינה בה ההיגיון חבוי בקופסא קטנה באי מבודד ורחוק שלעולם לא נמצא. התהליך שלנו שונה משלכם כיוון שבעלי קיבל ויזה מהעבודה שלו ולא רוצה לקבל תעודת זהות כחולה. אינני יודעת איזה תהליך עברת במשרד הפנים, בכל מקרה (אולי לעתיד), ביררתי ועברתי הרבה תלאות כדי לקבל תשובות לגבי ההליכים: ההליך קרוי א´ 5 ובו עוברים כמה שלבים : השלב הראשון הוא קבלת ויזה לתקופה מסויימת, שלב שני הוא קבלת תעודת זהות "תושב זמני" ל- 5 שנים. להיכנס לתהליך הזה קיבלנו רשימה ע-נ-ק-י-ת שעל ידה את למעשה מוכיחה שאתם מקיימים מרכז חיים ולא נישאים בנישואים פיקטיביים. זה כמובן לא כ"כ הגיוני כי מדינת ישראל מחוייבת עפ"י החוק לכבד נישואים אזרחיים בכל מקרה ולא לחטט בפרטיות של אנשים. אני לא כ"כ יודעת מה אמרו לך. אשמח אם תעני לי וכמובן אל ייאוש.

cholita

New member
תודה

קודם כל, מזל טוב גם לכם והמשך חיים משותפים מהנים ופוריים. נכון, התהליך שלנו במשרד הפנים הוא קצת שונה. אני רק מקווה שבסופו של דבר יבינו שהנישואים שלנו תקפים ואמיתים כמו כל נישואים אחרים (למרות שלא נישאנו כדת וכדין). במשרד הפנים אמרו לי לתת להם את כל המסמכים הרלוונטים (ת.נישואים, ת.יושר של בעלי, פירוט שיחות שלנו, תלושי משכורת שלי, תמונות משותפות), הבאתי להם כל מה שביקשו, כדי להתחיל את תהליך ה"הזמנה" לארץ. בינתיים הוא צריך להישאר בקולומביה עד שהם מבררים את מה שהם מבררים (אין לי מושג מה בדיוק), ואז משרד הפנים בירושלים נותן תשובה, אם הם מאשרים את כניסתו לארץ או לא. כל התהליך הזה אורך כחודשיים וחצי. זה פחות או יותר התהליך עד להגעתו לארץ. אח"כ כמובן יש את כל המפגשים כדי להוכיח להם שנישואנולא פיקטיביים, אבל זה כבר לא משנה, העיקר שיגיע כבר. תודה לך על העזרה. אשמח אם תעדכני אותי מה קורה איתכם (מקווה לבשורות טובות). בהצלחה

oorly

New member
סבלנות חמודה סבלנות

זה מה שצריך עם משרד הפנים ואין מה לעשות!!!!!!!!!!!!!!!

cholita

New member
../images/Emo39.gif

האמת היא שכרגע אין לי סבלנות כי אני נמצאת כאן לבד בלי בעלי, ברגע שהוא יגיע, שנינו נוכל להילחם בהם יחד ולהיות עם הכי סבלנות בעולם. תודה.

blixgirl

New member
../images/Emo140.gifברוכה הבאה לפורום!

אני גרה בסקוטלנד עם בעלי הסקוטי
מאחלת לך המון אושר בחיים המשותפים והרבה כוח וסבלנות לגבי השלטונות בארץ...אחת הסיבות שאנינו פה ולא בארץ...אני לא מוכנה להיות בלעדיו אפילו יום אחד ואף אחד לא יכריח אותנו
ברוכה הבאה בליקסי - סקוטלנד

cholita

New member
המון אהבה ../images/Emo140.gif

תודה רבה. שיהיה לכם חיים מקסימים עם המון אהבה ושבאמת לא תצטרכו להיות בנפרד אף פעם (זה אחד הדברים הכי קשים שיכולים להיות).

bisty

New member
ברוכה הבאה ובהצלחה!

מקווה שיעבור לכם בקלות כל העיניינים הביורוקרטים האיומים. כנראה שגם אני אצטרך לבלות חודשיים בערך בנפרד מבן זוגי היקר מפני שהוא חוזר לאנגליה ואני מצטרפת אליו אחרי סוף הסמסטר. אף פעם לא היינו כל כך הרבה זמן בנפרד ואני מקווה שיעבור לנו וגם לכם מהר ובקלות. בנתיים כפי שראית אנחנו כאן וזה גם משהו... שיהיה יום טוב לכולם. מיכל

GalGula

New member
ברוכה הבאה ומזל טוב! ../images/Emo65.gif../images/Emo24.gif

נסיון עם משרד הפנים אין לי, אני בטוחה שאחרים עזרו ויעזרו לך יותר. אבל אני מאחלת לכם המון כוח בהתמודדות עם משרד הפנים הידוע לשמצה, תחזיקו מעמד ואל תיתנו לזה לשבור אתכם!

mikoola

New member
!Hola cholita

בן זוגי הקולומביאני הגיע לארץ לפני 5 חודשים. אנחנו לא נשואים, אבל על סמך הוכחות כמו אלו שהבאת את, הוא קיבל הארכת שהות של חצי שנה נוספת וגם אישור עבודה. אני מאמינה שאם תצליחו לשדר למשרד הפנים את האמיתיות והרציניות של הקשר בניכם, הדברים יסתדרו, אבל כמו שאמרו כולם - המון סבלנות ואורך רוח! יש לך בן זוג קולומביאני, מהרבה בחינות את ברת מזל כי הם אנשים פשוט מקסימים, מניסיון אישי. אל תיבהלי מסטיגמות שיש כאן על קולומביאנים, ויש המון, חלקן די בצדק. יכול להיות שמוצאו יערים עליכם קצת קשיים (אחרי הכל הוא לא שוויצרי או קנדי...), אבל בסוף הכל יהיה לגמרי- chevere... תמשיכי לעדכן, המון בהצלחה. מיכל (+אירבינג- חברי הקולומביאני)

למעלה