חדשה בפורום..

שלגיה60

New member
חדשה בפורום..

שלום לכולם.

איזה כיף שיש פורום כזה, פתאום אני מרגישה שאני לא לבד ושיש את מי לשאול.

אני בשבוע 25 ובסקירה השניה הרופא אמר לי שיש לעובר קלאב פוט ברגל ימין.
אני משתפת מתוך מצוקה גדולה ומבקשת שלא תשפטו אותי.

ימים קשים עוברים עלי ועל בעלי.
כשהרופא בסקירה אמר לי שיש לעובר קלאב פוט חשבתי שזה בטח לא נורא, נתמודד. לא באמת ידעתי מה זה.
בעלי כהרגלו ישר רץ לאינטרנט והתחיל ללמוד בטירוף על הנושא ועכשיו הוא בהיסטריה טוטאלית דבר שגם הכניס אותי לסרטים. (הוא קרא שזה תהליך של שנים עם גבס ונעליים מיוחדות ומפחד מזה)

כמה שאלות:
1. הרופא הפנה אותנו ליעוץ גנטי. האם יכול להיות שזאת לא רק בעיה אורטופדית אלא בעיה חמורה יותר? חייבת לציין שעשיתי מי שפיר עקב גיל ויצא תקין.
2. הרופא גם הפנה אותנו לאורטופד ילדים ליעוץ. האם כדאי ללכת אפילו לפני הלידה ולפני שיודעים מה חומרת הבעיה? זה לא יכניס אותנו לפחדים גדולים יותר?
3. האם יכול להיות שהבעיה לא חמורה ולא יצטרך גבסים וניתוח או שבכל מקרה יצטרך.
4. שוב מבקשת לא לשפוט - איך אני מתמודדת עם בעלי שחושב על הפסקת הריון? לי ברור שזאת ממש לא סיבה להפסיק הריון ואני לא מוכנה לחשוב על זה אבל הוא כזה, מאוד היסטרי.

מצטערת על האורך, מקווה שיהיה לכם סבלנות לקרוא.
ותודה מראש על התגובות.

טובה53

New member
ברוכה הבאה!

1. יכול להיות - סיכוי קטנטן. גם בהריון שבו כל הבדיקות תקינות ללא ממצאים ישנו סיכוי קטנטן.
2. אורטופד ילדים לפני הלידה יכול לתת את אותו מידע שישנו פה בפורום.
3. סביר שיצטרך גבסים עד גיל חודשיים-שלושה, נעלים עם מוט 23 שעות ביממה עד גיל 6-7 חודשים, ורק בלילה עד גיל 4 שנים. בווריאציות קלות. בקשר לניתוח, אני ממליצה על ד"ר פנסקי שמטפל בק"פ ללא ניתוח במידת האפשר.
4. * כולנו פה בפורום נגיד לך שק"פ זה לא נעים לא נורא.
* ההנחה שבסיבוב הבא יוגרלו קוביות טובות יותר עלולה להתגלות כשגויה.
* חיפוש אינטרנט על הפסקת הריון יעלה שזה לעתים קרובות קשה יותר להתמודדות מאשר קלאבפוט.
בהצלחה, מקווה שעזרתי.

שלגיה60

New member
תודה רבה!

קראתי באיזה מקום שמי שלא עושה את התהליך כמו שצריך (גבסים, ניתוח, נעליים לאורך זמן עד גיל 4,5) אז יש סבירות גבוהה שזה יחזור...

לגבי הפסקת הריון - סיבוב נוסף לא יהיה (זה כבר ילד רביעי) אבל בכל מקרה מבחינתי הפסקות הריון בגלל דבר כזה לא באה בחשבון (אולי יהיה קשה להתמודד אבל לא רואה בזה סיבה)
הקושי הוא מול הבעל. לא יודעת איך להתמודד איתו.

איזה אורטופד ילדים מומחה מומלץ בתחום יש? שעובד עם כללית....

טובה53

New member
המלצה

אני ממליצה על ד"ר פנסקי שאצלו אנו מטופלים. עובד עם כללית בבית שמש.

שחפית82

New member
מצטרפת בחום על ההמלצה על ד"ר פנסקי.

בנוסף אם תרצי אשמח לשוחח עם בעלך (או עם הוא מעדיף בעלי גם יכול לשוחח איתו) לשפוך יותר אור על קלאב פוט, התהליך, ולקרב אותו לנושא. תוכלי לשלוח לי את הטלפון שלך בפרטי. בהצלחה!

טאניוש

New member
מעניין איפה בעלך קרא על שנים של גבס

רוב הטיפול בעצם מתרכז בחודשים ראשונים לחייו של הילד.
הקלאבר שלי בן 9 (שנים, לא חודשים...), הטיפול מסתכם בביקורת חצי שנתית (וגם זה בגלל שהייתה נסיגה שבמקרה שלנו טופלה ללא ניתוח, אחרת הייתה ביקורת שנתית וזהו). קלאב פוט מזמן לא מרכז החיים שלנו, הוא בקושי חלק מהם. אם תדפדפי כאן בפורום, תראי שרוב המשתתפים כאן הם הורים לתינוקות.
לשאלותיך:
1. תבחרו טוב מקום ליעוץ גנטי. הם נוטים להלחיץ. ולך יש בעל לחוץ במילא. בזמנו שלחו ליעוץ גנטי רק בשביל לקבל הפניה למי שפיר שכבר עשית, אבל אולי היום יש עוד בדיקות, אני לא כל כך מעודכנת.
2. אם תבחרו אורטופד טוב, זה יכול להרגיע (דר'פנסקי מומלץ בחום, לדעתי הוא מקבל במרפאה של כללית בבית שמש). מעבר לזה אין ממש תועלת. מאיזה אזור אתם בארץ?
3. תמיד יכול להיות. אצל הבן שלי אובחן ק"פ דו צדדי חמור בבדיקות הריון, בלידה הסתבר שבאחת הרגליים הוא תנוחתי, טופל בשבועיים של גבס וזהו. גם כאן בפורום היו מקרים כאלה. אבל לרוב כשרואים ק"פ, יש ק"פ.
4. תלוי בסוג של הבעל
. אם הוא בן אדם רציונלי, תביאי לו חומר קריאה עדכני (פעם זה באמת היה סיפור, עם ניתוחים מסובכים וכו'). אני יכולה לשלוח לך מס'טלפון שלי אם את או הוא רוצים. או תמונה של הילד. או שניהם
.

שלגיה60

New member
בעלי חפר באינטרנט

ומצא חומר על שיטת פונסטי(?) ששם כתוב שחייבים לפעול לפי השיטה בלי לוותר על שלבים וזה אומר תהליך שהוא בערך עד גיל 4.

אנחנו מצפון הארץ אבל כמובן שאסע לאן שצריך בשביל לפגוש מומחים שימליצו לי עליהם.

יש לך המלצה על ייעוץ גנטי? אני מניחה שמדובר ברופא מייעץ ולא כמו לפני הריון אחות שמייעצת?

מה זה אומר שבאחת הרגליים הוא תנוחתי?

מצטערת על השאלות הרבות. אני מנסה להבין מי נגד מי ואיך להתכונן לבאות..

תודה רבה על העזרה!!!

שלגיה60

New member
שאלות נוספות

להבנתי מתחילים לטפל כשבוע בערך אחרי שהילד נולד.

איפה מטפלים? בבי"ח בו הוא נולד? לפי מקום המגורים? או שאני יכולה ללכת לאיזה ממומחה שאבחר?
מי משלם על הטיפול? קופת החולים? אנחנו?

אשמח לקבל מידע...

טאניוש

New member
אין קשר

את יכולה לטפל בכל בית חולים שתבחרי. לפעמים הקופה עושה צרות (עם קצת עצבים, בדרך כלל זה מסתדר). הקופה משלמת על הטיפול, אתם משלמים על הנעליים (לא כל כך מעודכנת בהחזרים שאפשר לקבל). נעליים לא זולים...
אנחנו העברנו את הילד למכבי, וטופלנו בהדסה, אז לא צריך התחייבות, מעבירים כרטיס של הקופה וזהו.
אני יודעת שפעם היה דר'בור בעפולה שהומלץ ע"י פונסטי עצמו. לא יודעת האם הדברים השתנו.

טאניוש

New member
אכן שיטת פונסטי

אבל מגיל שנה לכל היותר ועד גיל 4 (אפילו נראה לי שעכשיו זה 5) זה רק נעילת נעליים מיוחדות בלילה. הבן שלי פשוט נעל אותם כחלק מפיג'מה. ונעליים של היום הרבה יותר נוחים לשימוש ממה שהיה לפני 9 שנים (וגם יפים יותר
). הגיבוסים - רק בתחילת הטיפול, בחודשים הראשונים. והניתוח הוא בעצם ניתוחון להארכת גיד אכילס (לילד שלי יש צלקת קטנטונת, וזה הזכרון היחיד שיש לו מאותה תקופה).
אני לא הלכתי ליעוץ גנטי. לא היו לי כוונות לעשות מי שפיר, לא ראיתי טעם ללכת. בטח יתנו לך המלצות כאן.
תנוחתי - זה אומר שק"פ ברגל הזו היה לא אמיתי, לא כזה שדורש טיפול, נוצר רק בגלל התנוחה. זה מסתדר בלי שום טיפול, או כמעט בלי שום טיפול.
ממה בעלך נבהל? מהגבס? אני נולדתי בתור תינוקת בריאה לחלוטין. אבל מה לעשות, אנרגטית משהו. אז שברתי פה ושם יד/רגל. פתחתי ראש. כל מיני. אז היו גבסים, ותפרים, ובכלל כמעט ואין לי תמונת ילדות בלי תחבושת כלשהי על איבר כלשהו בגוף. מזל שנולדתי בלי פתק החלפה, אחרת בטח היו מחזירים אותי לבית חולים
.
וברצינות - אם כל מה שצריך להתמודד איתו זה קלאב פוט, אני לוקחת בשתי ידיים...

שלום לך שלגיה היקרה

קודם כל מזל טוב על ההריון.

האמת היא שאין לי הרבה לחדש כי נאמר פה כבר הכל. אצלנו עידו היה עם הגבס מהיום השני להיוולדו - 8 גבסים שהוחלפו כל שבוע ואז ניתוח להארכת הגיד ועוד שלושה שבועות עם גבס (בלי להחליף) ואז 23 שעות ביממה עם נעליים למשך 3 חודשים ומאז naptime כלומר בלילה ובמהלך היום. כשיהיה בן שנתיים נוריד את הנעליים גם בזמן שינת היום.

א. אם בעלך רוצה לדבר עם בעלי אז בכיף (אני כבר מנדבת אותו למשימה...) אולי בין גברים הדבר ישמע אחרת...
ב. אנחנו גם מהצפון ואני מאוד מאוד ממליצה על ד"ר אידלמן ברמב"ם.
ג. העניין הוא עקביות ועקביות ועוד פעם עקביות. נעילת נעליים תמיד (גם שיש חום - לילד זה לא משנה. הוא רגיל לנעליים.... - יותר מזה - עידו שלי לא נרדם בלי הנעליים! ממש ככה).
ד. כמו שנאמר כאן - תמיד יש סיכונים אבל אין הבעיות הן קלאב-פוט אני חותמת עליהן בשתי ידיים.
ה. לא מזמן אחת הבנות כאן שאלה וגם דיברה על עניין הפסקת ההריון. אני חושבת שמה שיפה בפורום שלנו זה חוסר השיפוטיות. זה בסדר לשאול. וכמו שאמרה כאן מישהי - אולי יש כאלה שעשו הפסקת הריון בעקבות קלאבפוט אבל אז הן לא בפורום הזה כנראה...
אני מבינה אבל שהעניין הוא הבעל ולא את...

אני שולחת לך בכל מקרה את הטלפון שלי בפרטי לכל התייעצות שהיא.

וברוכה הבאה, טוב שבאת!
חיבוק גדול
נבט

שלום שלגיה יקרה ולכל האימהות!

אני בהריון שבוע 22, גם גילו קלאב פוט דו צדדי בשבוע 15. הלכתי לייעוץ גנטי בתל השומר. שלחו אותי למי שפיק וציפ גנטי שיצאו תקינים תודה לאל. בנוסף שלחו אותי לבדיקות גנטיות נוספות. אני נמצאתי נשאית של גן מסויים ובעלי לא.. עדיין טרחו להלחיץ אותי עד כדי כך שהגענו לוועדה להפסקת הריון מרוב לחץ. הוועדה אישרה ויום לפני האשפוז החלטתי לבטל ולא לתת לטירוף להכניע אותי. לאחר מכן הלכנו לפרופ שוחט מבלינסון והבנו שרוב הסיכויים שאם כל הבדיקות תקינות., אז תל השומר הכניסו אותי לסחרחרת מטורפת.
שלגיה יקרה- אשמח לשוחח איתך ולחלוק איתך את החששות. בפורום יש אימהות מקסימות שדיברתי עם חלקן טלפונית והן ממש הרגיעו. יש גם קבוצה בפייסבוק.
בכל מקרה, יש לבצע אולטרסאונד בצורה תכופה יותר ולוודא שיש תנועתיות של הגפיים ושכל שאר הסממנים תקינים.
מאחלת לך המון בהצלחה.

שלגיה60

New member
המון תודה!

אני כרגע בשלב של ללכת לייעוץ גנטי. מי שפיר כבר עברתי ממילא בגלל הגיל והכל יצא תקין. עכשיו אני אנסה לבקש שיבדקו גם את הציפ הגנטי (מקווה ששמרו את מי השפיר כי לא נראה לי שארצה לעבור בדיקה נוספת)
איזה עוד בדיקות גנטיות שלחו אותך לעשות?
בכל מקרה אשמח מאוד לדבר איתך בטלפון. אם תוכלי לשלוח לי באופן פרטי את המספר אז אתקשר.
תודה רבה!

goldyle

New member
אמנם באיחור אבל רוצה לענות גם

חשוב לי להרגיע את ההריוניות (ובני זוגם) בפורום

יש לי בן כמעט בן שנתיים, נולד עם קלאבפוט. הוא ילד מקסים חייכן ומאושר ואני בכלל לא מסוגלת לדמיין את החיים בלעדיו
בתור תינוק למרות הגבסים והנעליים הוא היה מאוד נוח ויכולתי לגרור אותו איתי לכל מקום, אפילו טסנו איתו לטיול בחול כשהיה בן 4 חודשים- אחד הטיולים הטיובים שהיו לנו!
מכל המחלות שהוא תופס בגן כולנו סובלים הרבה יותר מאשר מהטיפול בקלאבפוט

לפני חודשיים נולדה לנו תינוקת מתוקה מאוד בלי קלאבפוט אבל סופר רגישה. ואם להיות כנה הרבה יותר קשה איתה כי הוא בוכה המון, כל דבר קטן מוציא אותה משלוותה ומאוד קשה להרגיע אותה
אז יכולות להיות כל כך הרבה בעיות לילדים ותינוקות וקלאבפוט זה באמת בקטנה
אני לא רוצה לשפוט כאן אף אחד אבל דעתי היא שזאת ממש לא סיבה להפסקת הריון

למעלה