חדשה בפורום

Artemisa

New member
חדשה בפורום

ובתור סמן נשי רציתי לשתף אותכם בפרויקט המגניב הזה - The Hawkeye Initiative - אמניות קומיקס לוקחות פוזיציות של גיבורות קומיקס ומעבירות אותן לדמותו של הוקאיי. סוג של מחאה פמניסטית מוצלחת למדי לעודף הסקסיזם בעולם הקומיקס. מעבר לכך, מאט פראקשון הצליח לשכנע אותי לקרוא את הוקאיי שלו. וזה נדיר כי אני באמת לא אוהבת סופרהירוז.

mulon1984

New member
אני מתחבר לרעיון של המחאה

אבל הם לוקחים את זה רחוק מידי והמחאה שלהם איבדה פרופורציות בעצמה. זה מגיע לרמה שהם כבר לא מצליחים להבין שיש כזה דבר שפת גוף נשית ושפת גוף גברית, ושנשים הן שונות מגברים (לרוב).
אבל זה לא מפליא אותי, כי זה נורא קל להעביר ביקורת כשאתה לא מצייר קומיקס באופן מקצועי.
הביקורת בבסיסה נכונה, ויש מקום למחאה יצירתית כמו זו, אבל הם ממש איבדו כיוון ועכשיו זה סתם מגוחך ואף אחד לא ייקח את זה ברצינות.

וברוכה הבאה :)
איזה עוד קומיקס את אוהבת?

Artemisa

New member
אני מתנצלת מראש שלא השתמשתי בניק שלי בישרא

התכוונתי לקשר בחתימה לבלוג שלי (כפי שאתה עושה) אבל עוד לא הצלחתי למצוא את המקום שבו אני מסדרת את זה. הכל מקרה אני גם Culture Vulture , ונדמה לי יש לך שמץ של מושג לבי העדפותי .
לגבי "הוקאיי אינשטיב"-מדבר בתופעה אינטרנטית ששברה שיאים - מעל 100,000 עוקבים תוך מספר שעות ספורות. כך שטענתך שאף אחד לא לוקח את זה ברצינות לא עומדת במבחן המציאות. אני יכולה לספר לך אנקדוטה מחיי - ניסיתי לשכנע את אחותי הצעירה לקרוא קומיקס. היא הסתכלה על דמויות הנשים ועיקמה את האף, וטענה שהם סקסיסטים. אין לי בעיה עם דימויים בעייתיים אם הם היו המיעוט. אבל הם לא. הם הרוב. רק 2% מקוראי די סי הן נשים. לעומת זאת באתר הווובקומיקס שאני קוראת בו בערך 50% הן קוראות, וגם בערך 1/3 הן יוצרות. אז כנראה שיש פה פוטנציאל שוק גדול שלא מתממש בקומיקס מיינסטרים.

mulon1984

New member
מה המצב??????

לא זיהיתי :)

בכל מקרה, 100,000 זה מספר מרשים, אבל כמה מהם קוראים קומיקס? אני משער שהרבה פחות.
לגבי את מי זה מעניין: זה לא מעניין את האמנים שעושים את עיקר הבעיות, ולא מעניין את העורכים שלעיתים דורשים בעיות מסוג זה. ככה ששינוי לא נראה.

והאמת? חבל.
חבל מאוד.
אני כן חושב שהמחאה הנ"ל ממש לא בפרופורציה, אבל כן צריך להיות שינוי, והאתר בו את קוראת הוא הוכחה לכך ששינוי כזה הוא אפשרי.

idodo35

New member
ברוכה הבאה

אבל למה בפוסט הראשון את צריכה לעשות לנו סיוטים 0.0
למען ההגינות (למרות שאני מסכים אתם לגבי עודף הסקסיזם בקומיקס) אני חייב לציין שכמה מהפוזות האלה והדוגמאות לקוחות ממנגה שזה כבר סיפור אחר לגמרי...

Artemisa

New member
תודה על קבלת הפנים

סיוטים? עד כדי כך? דווקא בפורום יוצרי קומיקס שבו אני כותבת באנגלית התגובות היו פחות מזועזעות יותר מתלהבות, ואפילו לא כל מי ששירשר היה שייך למין היפה. למה מנגה מקבל פטור בעוד שקומיקס צריך לעמוד בסטנדרטים מסוימים? כי היפנים כולם חולי מין? סתם תוהה... אני אישית לא כ"ך מתחברת למנגה - גם זאת סיבה טובה.

idodo35

New member
לא ממש סיוטים...

הסיוטים זה בצחוק

לגבי המנגה אני גם הרבה פחות מתעניין במנגה ולכן אני מעוניין במצב של תעשיית הקומיקס האמריקאית. בנוסף כן יש הבדלי תרבות בין אמריקה ליפן שם זה יותר מקובל (לא עניין של חולי מין זה פשוט עניין של תרבות...)

Artemisa

New member
הדיון פה היה מעניין והיה לי הרבה מה להגיד

אז כתבתי על זה פוסט בבלוג שלי במקום להלאות אותכם.

thereddeath

New member
תהיתי אם ההוקאי אינישיאטיב יופיע כאן

אז כן, המטרה שלו היא בין השאר לעשות את הדברים הבאים:
-לגרום לאנשים (גברים ונשים כאחד) להבין שיש משהו לא בסדר בתעשיית הקומיקס (של גיבורי העל, לפחות). התירוץ של "לנשים וגברים יש שפת גוף שונה" לא קביל כשנשים מוצבות בפוזות שאם הן יעשו בפועל הגב שלהן ישבר (כדי להראות את השילוב המזהיר של ציצים-תחת) או כשהשדיים שלהן מרחפות באוויר למרות גולדם הלא טבעי ועוד-לא אלאה אתכם.
-בשביל הצחוקים. תודו, זה די מצחיק. למה? כי הפוזות האלו מגוחכות. זה למה.
-וזה מתקשר לסעיף הראשון-כי הדרך שאנשים יתנערו ויבינו שבאמת יש משהו לא בסדר, היא אם הם יזועזעו. יש אנשים שחושבים שגוף האישה מסוגל להסתובב ב-180 מעלות. שיש באמת שדיים בגודל הזה. שיש בטן שמסוגלת להתעקל ככה.

בקיצור, הוא נועד לגרום לגברים להבין איך נשים מרגישות כשהן מוצגות ככה בקומיקס, זה הכל.
אבל כן, אומנים וחברות קומיקס מתעלמים באופן כללי מכל הסיפור כי ככה כיף להם לעשות וככה הקומיקס מוכר.
נו טוב.

(חדשה והכל, אוהבת דווקא סופרהירוז)

למעלה