חדשה בפורום

miyoos

New member
חדשה בפורום

שלום אני חדשה בפורום.

אני נשואה לבעל עם ADHD
ושבוע שעבר קיבלתי סוף סוף תוצאות לאיבחונים של שני ילדי
ביתי בת הכמעט 8 (כיתה ג') אובחנה עם ויסות חושי, ויסות ריגשי, דיסגרפיה וADD (לאחר שכשהיינו לפני שנתיים במכון להתפתחות הילד ADD נשלל למרות שאנו אמרנו שכן קיים)
בני בן ה.5 (גן חובה) אובחן עם IMPOLSIV ADHD
אני לא צריכה לתאר לכם את המרתונים של בדיקות שעברנו איתם
עם בני כל פעם העלו השארה אחרת כמו אוטיזם - כאשר מהיכרות עם מס' רב של ילדים אוטיסטים ברור שזה לא המקרה
אפילפסיה ועוד...

אני שמחה על האיבחונים ומרגישה שהנה עכשיו נוכל להתחיל לטפל בבעיה - כרגע ללא רטלין משום שבני קטן מדי ובתי נאמר לנו שזה לא מה שיעזור לה.
כרגע הבן התחיל גן ריגשי ולראשונה הוא מאושר ללכת לגן.

שתהיה לכולם שנה טובה

יופי ! ברוכה הבאה אלינו

קחי נשימה עמוקה, יש לך את כל מה שצריך להיות כדי להרגיש אחת מאיתנו..., ובכלל, יש לך גם דרך ארוכה שרק מתחילה ולכן אין מה להלחץ, את נמצאת בחברה הכי טובה של הרבה אנשים שיכולים לעזור לך כמעט בכל מה שתרצי.
זה גם המקום שיכול לתת לך תשובות טובות לכל השאלות כמעט, אז אל תהססי לפנות, הפורום הזה מלא באנשים טובים.
תזדקקי להרבה סבלנות, ובעיקר לעשות את הדברים נכון, אז בינתיים שתהיה לך שנה טובה ומרגשת.

אחד הדברים החשובים בעיני בתור התחלה הוא

התקשורת עם הבעל ה-ADHD שלך.
כדי לתמוך בילדים, לקדם אותם, ולטפל בהם נכון- גם במישור החיצוני/רפואי {רופאים, מטפלים, ותרופות}, וגם במישור הביתי הפנימי- חשוב שתעשו תיאום ציפיות.
תלמדו את הנושא היטב, ותשדלו לעבור לבית עם הרבה תיווך- תכירו את השיטה הקוגנטיבית התנהגותית- ותפעלו לפיה בבית.
המנעו בכל מחיר מ"פולניות",{נושא הפולניות הוא קריטי בבתים כאלו} לימדו לדבר האחד עם השני ללא צעקות. והסכימו על עזרה תמידית של האחד לשני. אני מציעה בכל מקרה לעבור הדרכת הורים.
בהצלחה, ושנה טובה ומתוקה ,מרב.

למעלה