חדשה בפורום.

shi551

New member
חדשה בפורום.

שלום אני אמא לילדה בת 3 וילד בן שנה. מאז שביתי נולדה היה לי קשה לעזוב אותה ולשלוח אותה למעון. החלטתי שאני אטפל בה בבית ובשביל הפרנסה אטפל בעוד ילד בתשלום. וכך היה התחלתי עם עוד ילדה ולאט לאט נהיה לי ביקוש עד שפתחתי משפחתון של 5 ילדים 2 שלי ועוד 3 ילדים בתשלום שבהם טיפלתי. מכל העבודות שעבדתי בהם לטפל בילדים ממש נהנתי. קיבלתי מהם אהבה אמיתית וגם נתנתי מעצמי להם המון אהבה וכיף. הרגשתי שמצאתי סוף סוף מה אני רוצה לעשות בחיים. הילדים גדלו ועברו לגנים שונים ומתחת לביתי נפתח משפחתון יפיפה ומושקע. (לא בתוך בית אלה מקום גדול עם חצר והמון משחקים חדשים) נשארתי בלי עבודה עם 2 ילדים בבית. המצב הכלכלי לא טוב ואני מידי פעם מאוד מצוברחת מהנושא. אני מחפשת עבודה אחרת. (מזכירות, פקידות, שרות לקוחות) דברים שעשיתי בעבר ואני מאוד גמישה בנושא. רק שיש בעיה חדשה. אני לא יכולה להתפשר בשעות. עכשיו יש לי ילדים ואני אצתרך לקחת אותם ולהוציא אותם מהגנים. וגם מהמשכורת לא ישאר לי כמעט כלום אחרי שאשלם לגנים ועל הדלק. אני חושבת הרבה מה לעשות, לאיזה כיוון לפנות? יש למישהוא איזה רעיון, אני פתוחה להצעות. תודה מראש שיר.

חמניה 12

New member
היי שיר

תגידי שקלת לעבוד במשפחתון/פעוטן/ גן אחר? כלומר לעבוד בעצם באותן שעות שילדיך במסגרת. לעבוד עם ילדים (מה שאת מספרת שאת מאוד אהבת לעשות). זה יכול להיות פתרון טוב. יש עבודות מזכירות שהם חצי משרה וככה תוכלי להגיע ולאסוף את ילדיך מהגנים ולהיות איתם אחרי הצהריים - אבל כמובן שהשכר בהתאם כאשר עובדים חצי משרה . פנית לחברת כוח אדם? האם יש עוד תחומי עניין שמעניינים אותך? עוד כישורים שטרם סיפרת על עצמך? מה עשית לפני שהפכת לאמא?

shi551

New member
בדקתי את נושא הגן

בעיקרון קיבלו אותי אבל אני אצתרך לשלם על הילדים שלי 1900 ש"ח כל אחד וזה אחרי הנחה (לפני הנחה 2400 ש"ח) המשכורת היא 4500 ואחר הוצאה על דלק עוד ייחסר לי כסף. לפני כן ההיתי מזכירת מנכ"ל, מנהלת של 24 בנות של שירות לקוחות. עבודה בשעות מטורפות שאיני יכולה להרשות לעצמי היום. אני יודעת שאני טובה בניהול כספים, שרות לקוחות, ויש לי את הכח והרצון ללמוד דברים חדשים ולהתקדם.

חמניה 12

New member
תראי זה לא פשוט

היות ואת צריכה עבודה שבה תעבדי רק חצי יום תפני לכוח אדם בכל מקרה - תפיצי את קו"ח שלך דרכם אני מניחה שבכל תחום עצמאי קודם תדרשי ללמוד אפילו לימודי תעודה. תגידי יש לך עזרה עם הילדים? יש מי שיכול לשמור עליהם נניח פעמים בשבוע אחרי הצהריים-ערב? אם כן אולי שווה לך לעבוד זמנית בתור מזכירה בחצי משרה וללכת ללמוד תחום שמעניין אותך מאוד שיאפשר לך להיות עצמאית -זה גם קשה אגב - בעצמאי כל נושא גיוס לקוחות הופך להיות אתגר לא פשוט אבל יכול להיות שזה יכול להיות פתרון תווך ארוך עבורך. אולי תחום הקוסמטיקה? תחום רפואה אלטרנטיבית? תחום האימון אישי? יש גם כל מני תחומים הקשורים לילדים כמו דולה פוסט פארטם לדוגמא - דולה לאחר הלידה שעוזרת לאמא בשבועות הראשונים. בואי נתחיל ממקום אחר - מה עבורך העבודה האידיאלית? אם לא היו מגבלות כשלהן -במה היית רוצה לעסוק?

shi551

New member
לשאלותייך

אין לי עזרה כלל עם הילדים מלבד בעלי שחוזר מהעבודה בסביבות השעה 18:00 ולפעמים יותר. אני מאוד אוהבת לעבוד עם ילדים בכל הגילאים. כשאמרת לעזור לאמא טריה את החודשים הראשונים נשמע לי טוב, אבל איך עושים את זה, איך מתחילים? חשבתי ללמוד גננת או מטפלת בעתיד (כשיתאפשר לי מבחינה כלכלית) ואפתח את זה ואהיה עצמאית בהמשך. כרגע אני חושבת רק איך לגמור את החודש במינימום הוצאות. וגם זה עולה על ההכנסה. אני מיואשת. מה עושות רוב האימהות? איך אחרים שורדים את התקופה הזו? אני מפרסמת את עצמי כמטפלת בשעות הערב (בייביסיטר) וגם לשעות היום,(בונוסף לילדים שלי) לא הולך לי. יש לי ניסיון והמלצות ואפשר לראות שאני טובה בזה רק משיחה קלה עם הבת שלי. אני מספרת לחברות ומכרים שיפיצו הלאה וגם ביד 2 איפה עוד ניתן לפרסם?

חמניה 12

New member
מקומות פרסום נוספים

יש פורמים גם בתפוז כמו "הורים לתינוקות" והורים לפועוטות" ופורום "להיות הורים" שניתן לפרסם בהם -יש בכל פורום מדי פעם שרשור של לוח מודעות ושם ניתן לפרסם פרטים הקשורים למטפלת ובייביסיטר וכד'. אם את מחפשת מקומות פרסום חשבת על פרסום באזור מגוריך? לגבי עבודה בתחומים כמו דולה פוסט פארטם וכד' יש מקרים שיש צורך ללמוד קורסים ולקבל תועדה ולעיטים יש צורך בלעבור תקופת התלמדות. אם התחום הזה מעניין אותך לדוגמא מה שכדאי לעשות זה להכיר אותו טוב יותר, לקרוא עליו באינטרנט, ליצור קשר עם דולות פוסט פארטם ולשואל אותן שאלות הנוגעות לך, לבדוק במה זה כרוך להתחיל לעבוד בתור דולת פוסט פאטרם וכו'. אינני יכולה לעייץ לך מה לעשות אבל מה שכן רצוי זה שתשבי ותעשי לעצמך רשימה של מקצועות שהיית רוצה לעבוד בהם ולראות מה כרוך בכל אחד מהמקצועות (כמו לימודי תועודה, תואר, ניסיון וכו') תראי עבור עצמך מה כן בר ביצוע ותנסי למקד את עצמך למקומות שאת רואה שאת כן תוכלי לעבוד. מה עושות רוב האמהות? - כל אחת והתחום שלה. לא פשוט לאף הורה החלוקה בין עבודה ובית. יש לא מעט אמהות שנמצאות בדיוק בהתלבטיות הדומות לשלך. הצעד הראשון זה לנסות ולהחליט במה לעבוד ולראות איזו צעדיים עליך לנקוט בכדי לעבוד/ לקבל את העבודה.

המלצה שלי

תשלחי קורות חיים לכל חברת כ"א שקיימת, תלכי פיזית לשם גם זה עדיף מרק לשלוח. מנפאואר ואורטל הם לטעמי הכי הכי טובות אבל תנסי כל מיני. רק ככה מוצאים עבודה. מניסיון אישי שלי כי אני גם חיפשתי חצי משרה בלבד. בהצלחה

למעלה