חדשה בפורום

ריקינט

New member
חדשה בפורום

שלום לכולם. הבוקר ביקרתי לראשונה במרפאת אנדו' בשיבא. קיבל אותי דר סוריאנו.מדבריו הבנתי שאני סובלת מאנדומטריאוזיס שנים ועם השנים המצב מחמיר. יש לציין שהצלחתי להרות ויש לי בת מהממת (תודה לאל!) כרגע הגיעתי למצב שאני לא מוכנה לסבול יותר. עד כה לא עברתי שום בדיקה פולשנית אשר תראה בוודאות על אנדו' הרופא מתכנן לי אנדוסקופיה בשלב מאוחר יותר. כרגע הוא מעונין שאני אקח זריקת לוקרין + הכנסת התקן מירנה (אני לא מתכננת הריון לזמן הקרוב) ממנו הבנתי שתופעות לוואי של הזריקה הן גלי חום וזיעה ואילו כאן בפורום הבנתי מבנות שהכאבים התגברו בתקופה הראשונה לאחר מתן הזריקה ורק אח"כ הייתה הטבה. שאלתי היא האם הבנתי נכון? האם הזריקה יכולה לגרום למצב רוח ירוד? בתקופה אחרונה מרוב כאבים לא מתחשק לי כלום! בנוסף האם כדאי לנסות את הזריקה ורק אח"כ אנדוסקופיה. כי מדברי הרופא הבנתי שאין תור לניתוח לפני חודשיים וחבל על הסבל שלי. האם גם אתן חושבות כך? הרי בכל מצב אני יעבור אנדוסקופיה. הרופא זימן אותי לעוד חודש כדי לראות איך הזריקה משפיעה עלי. האם הזריקה עובדת במיידי? יש לי כ"כ הרבה שאלות. ישבנו אצלו שעה! הוא ענה כ"כ יפה ובסבלנות כאילו הגעתי לביקור פרטי. ובכ"ז כרע אני מרגישה יותר קרובה אליכן אחיותי לצרה. אני מאחלת לכולנו את כל הטוב שבעולם! ריקי נט

galim29

New member
ברוכה הבאה ריקי

הגעת לידיים הטובות ביותר לאנדומטריוזיס וממליצה לך לנסות את מה שסוריאנו הציע. תופעות הלוואי הן מה שכתוב בעלון ותצטרכי לראות מה ישפיע עלייך פחות ומה יותר. כנ"ל לגבי ההשפעה של הזריקה. על חלק עובדת ועל חלק לא. צריך לתת זמן ולראות. לדעתי לוקח זמן עד שהיא משפיעה וייתכן שתקבלי מחזור בהתחלה. תני לזה צ'אנס. לוקרין+מירנה יכול לעבוד לא רע מבחינת דיכוי. כמו כל תרופה, חלק גדול מתופעות הלוואי עוברות אחרי זמן מה, אבל תהיי עירנית ותשימי לב ואם הן בלתי נסבלות מחינתך, אז עדכני את הרופא. אני תמיד בעד לעשות הכול למנוע בדיקה גם אם מינימום פולשנית. יופי שמצאת אותנו. עדכני, אנחנו פה.

פיצ 50

New member
ברוכה הבאה../images/Emo140.gif

אני שמחה שהלכת לסוריאנו ושיצאת עם תחושה טובה.... אני עם לוקרין, לא אוהבת להפחיד אבל אני אשתף אותך, 3 שבועות ראשונים היו סיוט של סבל וכאב, קיבלתי ווסת וטיפסתי על קירות. ואז עם הדיכוי בא יובש בנרתיק וגלי חום(אני סובלת מזה כבר כמה שנים בשל כשל שחלתי אז "התרגלתי") אבל: ייתכן ולא תיהיה לך החמרה, ייתכן ותסבלי מתופעות לוואי אחרות והלוואי שכלל לא!!!! ואני חושבת, וזה מה שאמרתי בזמנו לסוריאנו: מוכנה לסבול הכ-ל רק לא את הכאבים שיש לי.....
בהצלחה

ריקינט

New member
תודה ענקית על התמיכה

פיצ יקרה! האם כשקיבלת את הווסת היו כאבים יותר חזקים מהכאבים שהיית רגילה לקבל ללא הזריקה ובזמן מחזור? אלו עוד תופעות לוואי יכולות להופיע? ושוב המון תודה על התמיכה

פיצ 50

New member
בכיף../images/Emo140.gif

אני חושבת שכן, כי זה העלה את ההורמונים....או שאני כבר הייתי בלי כוחות....אני זוכרת שזה היה סיוט של כאבים, וגם היו לי מיגרנות נורא חזקות שלא שייכתי בין זה לבין האנדו' פשוט זה היה בלתי נסבל. אח"כ סוריאנו אמר לי שכל התלונות שהיו לי, קשורות לווסת, ולכן כל החמרה נראת לו הגיונית. מאוד קשה לי לענות לך כי אני לדוגמא מעולם לא קישרתי בין מיגרנות למחזור ואנדו', והלוקרין היא זו שלמעשה "הוציאה את החוצה" כי המיגרנה הייתה ככ קשה שצלצלתי לסוריאנו והוא זה שאמר לי שיש קשר ביניהם. לגבי השפעת הלוקרין בדיכוי עצמו אז יש לך בעלון הסברה, ואצל כל אחת זה מגיב שונה. אני עוד בשלב שאולי לא סיימתי להכיר את כל תופעות הלוואי, אז קשה לי עוד יותר לענות.... אם יהיו לך עוד שאלות, שלחי לי מסר ואשמח לענות..... שוב בהצלחה

shirshir22

New member
הי ריקי

אני טופלתי בלוקרין, מספר פעמים, לא היו לי תופעות של החמרה אלא היהפך, ממצב של דימומים וכאבים ששיתקו לי את כל צד ימין הגעתי למצב שיכולתי סוף סוף לנשום לרווחה ולחוות ימים נטולי כאב. גם לא סבלתי מיובש בנרתיק, התופעה היחידה שהייתה לי היא גלי חום, שגם לא היו כל הזמן ולא היו בלתי נסבלים. מה שכן הזריקה הקטינה לי את המוקדים שהיו ובסופו של דבר הניתוח שעברתי היה הרבה יותר פשוט ממה שתוכנן בהתחלה. מקווה שעזרתי

ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

שמחה לשמוע על החוויה הטובה שהייתה לך עם סוריאנו. גם אני קיבלתי לוקרין אבל לא זוכרת כלום מההשפעה שלה עליי חוץ מהגלי חום, כמו שאמרו לך תהיי עירנית לגבי התופעות ואם זה חריג תעדכני את המרפאה, גם אני כמו פיצ קיבלתי ווסת אחרי הזריקה זה קורה לכולן נראה לי וזה בסדר. השפעת הלוקרין לרוב טובה ומצמצמת מוקדי אנדו' ואנדומטיומות מניסיון של כמה בנות פה ואז הניתוח קל יותר לך ולמנתחים, מה שעוד רוצים להשיג בזה זאת רגיעה של הבטן ושלא תגיעי בסטרס של כאב לניתוח וזה כדאי ונכון לעשות. בכל מקרה מקווה שבקרוב איכות החיים שלך תחזור תרגישי טוב

ברוכה הבאה :)

היי דבר ראשון אם הגעת לסוריאנו הגעת למקום הנכון :) אני קבלתי 3 זריקות לוקרין ברצף... היו לי בשבוע הראשון / שני לאחר קבלת הזריקה גלי חום רק בלילה. אבל אני סובלת בדרך כלל מקור וכמעט ולא סובלת מחום... הזריקה מדמה את גיל הבלות - הפסקת פעולת השחלות, אני קבלתי מחזור והיה לי ביוץ עם הלוקריון סבלתי מכאבים קלים ביותר!!! בתקופת הלוקרין הייתי כבויה בלי כוחות להתמודד עם העולם :) עייפות תמידית... אבל אני מודעת לתחושות האלו בדיעבד... בחודש מאי עברתי ניתוח להסרת המוקדים האנדו' ולכן אנני מקבלת יותר לוקרין ועכשיו לאחר שהגוף נקי מלוקרין ונגעים של אנדו' חזרתי לעצמי חזרו לי החיים :) :) !!אבל לא הייתי מוותרת על הלוקרין!!! הלוקרין הרגיע את הגוף והכאבים!!! המון בריאות ובהצלחה בכל טיפול שתבחרי אשמח לענות לך על כל שאלה :) מעיין

זואילי

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

מלבד לקרוא את עלון התרופה, כל גוגל יספר לנו על תופעת ה FLARE UP של זריקות הדיכוי. זה קורה ואח"כ נרגע כשנכנסים לדיכוי. אני חושבת שכאבים גורמים למצב רוח ירוד הרבה יותר מזריקות דיכוי... אבל הכל הוא משחק הורמונלי עם התרופות האלה. לכן, או שתתברכי ולא יהיו לך תופעות לוואי, או שכן יהיו. ואם יהיו אז אפשר לשקול תרופות פסיכיאטריות אם מצב הרוח כה בעייתי. עצתי לך, תקשיבי לסוריאנו בעניין הזה. המליץ לך - לכי על זה. אין לך הרבה ברירות אחרות נכון?

ריקינט

New member
איזה מדהימות אתן שולחת חיבוק חזק ואוהב!!!

האמת שלי לא ראו מוקדים באולטרסאונד אלא רק לפי התלונות שלי הם חושדים באנדו', מה שלי מפריע ביותר אלו כאבים חזקים בזמן מחזור ובזמן ביוץ עד למצב שאני לא מסוגלת לזוז. ולאחר נטילת הרגעה אני חשה חולשה מזעזעת, ונוסף על הכאבים הללו הגענו למצב שלא שייך לקיים יחסי מין הכאבים הם בלתי נסבלים!!! כנראה שדר' סוריאנו רוצה לנסות עלי את הלוקרין. כדי לדעת בברור האם אני סובלת מאנדו' או ממשהו אחר ורק אח"כ לגשת ללפרוסקופיה, - התבקשתי בתוספת לזריקה להכניס התקן מירנה כדי לגרום שלא יהיו לי בכלל ווסתות בתקופה הקרובה. אשמח לקבל ייעוץ לאיזה רופא לפנות יש לי מכבי מגן זהב כך שאני יכולה ללכת פרטי (לתשומת ליבכן! אפשר לקנות את ההתקן בבית מרקחת של מכבי בהנחה) אוהבת אותכן אחיותי לצרה:) ריקי נט

ריקינט

New member
דחוףףףףףף לתשובתכם אודה

הבוקר קיבלתי זריקת לוקרין 11.25 מ"ג שעה לאחר הזריקה התחלתי לשלשל בטרוף. אבקש לדעת מנסיון שלכם יקירותי האם זה בסדר?
ובנוסף כמה זמן זה יכול להמשך. אני במצב שאין אפשרות לזוז מהבית. סלחנה לי על התאור אני חייבת את עזרתכן ונסיונכם בנושא. ריקינט

galim29

New member
לא ממש יכולה לעזור אבל../images/Emo26.gif

אבל נשמע שזו אחת מתופעות לוואי או סתם שחרור לחץ, גם ייתכן. תעקבי אחרי זה ותראי אם נמשך, לבדוק עם הרופא. תרגישי טוב

ריקינט

New member
תודה גלים

מתי היית ממליצה לי לצלצל לרופא ולברר כי מחר יום שישי ואין למי לדבר. מצד שני אני לא רוצה להיות נודניקית ואולי בעוד מס' שעות זה יעבור,

זואילי

New member
הסתכלת בעלון אם זו תופעת לוואי?

אני הייתי נותנת לעצמי 5 שעות כאלה. אם זה ממשיך, לא הייתי מהססת ופונה לרופא. בלקסיקון שלי אין כזה דבר "נודניקית" כשמדובר בשאלות לרופאים. מקסימום ארגיש מפגרת בדיעבד... אבל לפחות תהיה לי תשובה ביד ורוגע בנשמה.

ריקינט

New member
אכן מופיע בעלון

אופציה כזאת מקווה להרגיש יותר טוב. ותודה לכם יקירותי על העידוד ריקינט

galim29

New member
לא יודעת מה להגיד לך

כאחת שמשלשלת רוב חייה, זה לא מרגיש לי כבר מטרד אז תלכי עם ההרגשה שלך. אם מציק לך כל כך אז תרימי טלפון היום לשאול ולהרגיע את עצמך. אבל תבדקי מה כתוב בעלון הרפואי, האם ייתכן.

גל פיטר

New member
היי ריקינט

גם אני קיבלת הבוקר לוקרין 11.25 מ"ג בפעם הראשונה.... זה כתוב כתופעה בעלון לצרכן ואם זה ממש מפריע לך פני טלפונית למוקד אחיות או משהו... תרגישי טוב!

ריקינט

New member
תודה זק המקסימה!

אכן הגוף שלי החליט להשלים עם החומר החדש שהוזרק לו הבוקר! לאחר כשש שעות מההזרקה התחלתי להרגיש הרבה יותר טוב מקווה שלא יהיו יותר תופעות ושהבטן תפסיק להתכווץ כל הזמן, שולחת לכולכן תודה ענקית על הפורום המדהים ועל התמיכה. כרגע אני במצב שהסובבים אותי עדיין לא מבינים אותי נראה לי שהיה לכולם ברור שאני משתתקת בתקופת המחזור וכשפנינו לדר' סוריאנו נפתח לי עולם חדש. פתאום הכל ברור ומובן, כל המכאובים. מקווה מהר שגם הסובבים יבינו שאני באמת סובלת ולא איזה מפונקת,

למעלה