חדשה בפורום

nerocat

New member
חדשה בפורום

אני תמיד מרגישה זקנה בין כל האמהות הטריות ולחברות שלי יש כבר ילדים גדולים. שמחה שיש מקום להתייעץ ולשתף ולהרגיש שווה בין שוות. אני בת 38, אם לגיאצ'וק המתוק בן 7 חודשים. עייפה רוב הזמן, שכן בחודשים האחרונים גיא הפסיק לישון בלילות! האמת שאנחנו דיי מותשים. בן זוגי, בן 46, כבר חושש לעשות ילד נוסף והתחיל לדבר על לוותר על זה ברצינות. הוא חושש שלא נעמוד בזה ונהפוך להיות כמו רוב הזוגות שהוא מכיר - זרים, עייפים וכועסים. האמת, שבתוך תוכי גם אני חוששת אבל אני לא מרשה לעצמי להגיד לו את זה. גיאצ'וק מקסים וממלא אותנו באושר. אבל חוסר השינה כבר מתחיל להראות את אותותיו ואני לא יודעת מה יהיה כשאני אחזור לעבודה (אני בבית עד ספטמבר כשגיא יהיה כבר בין 9 חודשים). עכשיו אני עוד יכולה להיכנס לשנ"צ איתו בצהריים וקצת להתאושש. איך עושים את זה?

דינהלה1

New member
../images/Emo140.gifהי

אצלי היו אותם תחושות לאחר הולדת בתי הבכורה. יכולה לאמר לך בודאות שמרגע שיצאתי לעבודה (אני חזרתי ל 3/4 משרה) הכל התחיל להיות יותר קל. למרות כל הלחץ בעבודה חוזרים הביתה בכוחות מחודשים ויוצרים שיגרה חדשה. מרגע שמתעסקים פחות בהחתלות, האכלה וכו זה הכל יותר קל גם נפשית וגם פיזית. אצלי המטפלת עזרה גם בקיפולי כביסה, לפעמים כשלא הספקתי גם בישלה את האוכל, אפילו לקחה לרופא בקופת חולים לפי הצורך וזה הוריד ממני הרבה עבודה. כשהכנסתי את בתי למעון בגיל מאוחר יותר גם הייתה הקלה כלכלית. רק אחרי שחזרתי לעבודה הבנתי עד כמה עובדים קשה בבית! היום יש לי תאומים בני 1.5 ואני רק מחכה לספטמבר שיכנסו למעון ולשוב למעגל העבודה. לגבי ילד נוסף ממליצה לך מאוד לחכות קצת עד שהמתוקי יגדל קצת ואז תבחנו שוב את הנושא בתקופה יותר רגועה. לגבי חברותא יכולה לספר לך שדרך בתי הכרתי אמהות כמוני בשכונה. בהתחלה נפגשנו כדי שהילדים ישחקו יחד ועם הזמן נוצרו ביני לבין כמה אמהות חברויות עם עזרה אחת לשנייה, החלפת מידע וחוויות וזה בנוסף לחברים הותיקים שילדיהם כבר גדולים יותר.

nerocat

New member
זה מאוד מרגיע ומנחם ../images/Emo13.gif

תודה! לא חשבתי על זה ככה. האמת שאני לא ממש מצליחה לחשוב בזמן האחרון מרוב עייפות! אמא שלי מתחילה לטפל בגיא בספטמבר והיא מתה לעשות לי את הכביסות משום מה, וגם בונה על לבשל לנו אם יהיה לה פנאי. היא כזו, לשמחתי ולמזלי אני יודעת. לגבי ילד נוסף, אני מקווה שהדברים ירגעו ואז יהיה אפשר לדון בסוגייה מחדש. את צודקת. לפעמים עולה בי חשש/חרדה שאם אמתין יותר מידי יתכן ולא אצליח להרות שוב. עם זאת, ברור לי שכרגע אני ממש לא בשלה להתמודד עם עוד הריון או ילד. אני לומדת לתואר שני בעבודה סוציאלית ובמסגרת קורס בגיל הרך התחלתי לכתוב עבודה מסכמת על ילדים יחידים במשפחה וההשפעה על ההתפתחות הרגשית וחברתית...ליתר ביטחון כמו שאומרים...קצת הגזמתי אה?
תודה על האיפוס, הייתי צריכה את זה היום.

ברוכה הבאה

אל תחששו - בסוף הוא ישן לילה שלם - אח או אחות יעשו לו רק טוב חוץ מזה כל ילד שונה ויכול להיות שהילד הבא יהיה רגוע וישן כל הלילה

nerocat

New member
תודה תודה../images/Emo13.gif

כן, זה לא הזמן לחשוב על זה כנראה....

ר ע נ נ ה

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

כן הלילות קשים (אצלנו זה בא בתקופות). יכולה לעודד אותך בכך שאני ילדתי בפעם הראשונה בגיל 40 ואת ילדי השני ילדתי בגיל 42 יש הפרש של שנתיים ו-4 חודשים שהוא הפרש קטן אבל סביר, הפרש קטן משנתיים נראה לי קשה מידיי. גם בעלי חשש מעוד ילד (הוא בן 49 כיום) ואכן יש קושי שלטענתו קשור לאנרגיות (או חוסר האנרגיה) בשל הגיל. עם זאת, ילדים גדלים והלילות וגם הימים נהיים קלים יותר. חוץ מזה אותי הנחה הקו שאח או אחות זה לכל החיים ולדעתי זו המתנה הכי יפה שאפשר לתת לילד ולעצמכם.

nerocat

New member
אני מסכימה

אני בכלל חושבת שהיותנו מבוגרים יחסית... אולי קצת מורבידי... אבל אני חושבת שחשוב שיהיה לו אח או אחות אחרי שאנחנו... עד 120... נראה לי נורא להישאר לבד. אבל אני הייתי בת יחידה במשך 12 שנים. לבן זוגי יש אחים שהם לא ממש קרובים ולו זה לא נראה כל כך משמעותי. אני מאמינה שעם הזמן הוא יתרכך, וגם יהיה לו קשה לעמוד בלחץ שלי
תודה, ממש כיף שיש מי שמבין

דינהלה1

New member
לגבי הורות המאוחרת שלי

לבעלי ימלאו השנה 49 ולי 41. אכן קורה שלבעלי או לי יש פה ושם גב תפוס. בעלי בזמנו הסס מאוד לגבי ילד שני אבל לבסוף שוכנענו שנינו על אף החששות שיותר חשוב לנו לנסות להביא לבתי הבכורה אח/ות. אז בתור "פיצוי" על כך קיבלנו תאומים
בעת הצורך אנחנו נעזרים במטפלת ובייבי. עיקר העבודה הפיזית היא בתקופה הראשנה. ככל שהילדודס גודלים נהיה יותר קל מבחינה פיזית ואז מוצאים פתרונות עי"י ניסון, חכמת החיים ויכולת התנהלות נכונה שמפצה על השאר... אני לא מצטערת על שום דבר. נראה לי שזה כבר אומר משהו...

למעלה