חדשה בפורום

lauras

New member
חדשה בפורום

משום מה לא פרסמו את ההודעה ששלחתי אתמול אז שלום לכולם חפשתי ברשת פורום של ישראלים הגרים באירופה ונראה לי שהגעתי למקום הנכון, אפילו יש גם כמה שמדברים גרמנית :)

diday

Member
ודאי שהגעת למקום הנכון

אם תחפשי אחורנית בהודעות תראי שה"גרמנים" רוצים לכבוש את העולם ונשמח לכל חזוק אפשרי. ברוכה הבאה

lauras

New member
תודה עבור קבלת הפנים

נחמד לתקשר שוב עם ישראלים אני לא יודעת איך לא חשבתי על זה קודם לכן

Wilkommen!

יש ישראלים בגרמניה, אפילו לא מעט, איפה את? איך את מסתדרת עם השפה הקשה הזאת?

lauras

New member
תודה לקבלת הפנים

בכל אופן אני לא חיה בגרמניה ( לדעתי אני ותופס עוגב חיים באותו מקום) לגבי השפה רק עכשיו קראתי הודעה לגבי הכתוביות בטלטקסט רעיון שנשמע לי ממש לא רע ואפילו בקשתי עצות נוספות. לדעתי הבעיה העיקרית היא שאפשר יפה מאוד להסתדר עם אנגלית ולכן לא היה לי הצורך ללמוד את השפה, אבל לאחרונה הבנתי שאם אני רוצה להמשיך לחיות פה השפה חשובה בעיקר לעבודה. עשיתי גם קורס לפני שנה וחצי שעזר לי באופן בסיסי ביותר אבל אני יודעת שאם רוצים לדבר את השפה צריך לנסות לדבר ולשכוח את האנגלית. עד היום לא עשיתי זאת אבל אני מתכוונת להתחיל בקרוב מאוד.

lauras

New member
אכן כן

אבל אני לא חושבת שאנחנו מכירים כמות הישראלים שאני מכירה כאן מסתכמת בבן אדם אחד וקשה לי להאמין שאתה זה הוא.

עילית33

New member
גרוס דיך

יופי שבאת! איפה איפה איפה את בגרמניה????? מחפשת בנרות אנשים לדבר איתם עיברית!!!

lauras

New member
Tut mir leid

אבל אני לא מגרמניה בכל אופן עדיין אפשר לדבר עברית. האמת שהתרשמתי שלא רק לי יש בעיה עם השפה גרמנית אז אולי אפשר לכתוב את ההודעות בגרמנית,לתרגל קצת לא? אולי זה רעיון גרוע תאמרי לי מה דעתך

עילית33

New member
רעיון מעולה , רק ש..

אז אני לא אבין כלום. צר לי יקירה- אבל אם יש משהו שישבור אותי ובסופו של דבר יעלה אותנו על המטוס הבא- אין לדעת לאן..זו השפה הזו. אם כל המאמץ...אחרי שמשוכנעים שהנה התקדמנו עוד טיפה, ואז באה מהדורת חדשות..וזה כאילו לא ידענו כלום- לא מבינה אף מילה.. בקיצור- לא מעשי...

nirav

New member
ברוכה הבאה דיסלורף גרמניה

ich kann auch aber nicht so gut deutsch zu sprechen könte ich dir hilfen........

diday

Member
הגרמנית שלך דווקא עושה רושם די טוב../images/Emo45.gif

Mariguella

New member
גם אני! גם אני!

היי, אני מריגלה, גרה בברלין (שבה *למזלי* כמעט אף אחד לא יודע אנגלית ולכן אני נאלצת לדבר גרמנית). אז ברוכה הבאה בצל קורתנו.

diday

Member
אל תשמיצי

את גרה במזרח ברלין שבה השפה הזרה הראשונה אמורה להיות רוסית. במערב ברלין המצב שונה. (או לפחות אמור להיות שונה.) ושאלה אחרת שרציתי מזמן לשאול. זכור לי שהיה Carlos אחד בברזיל שנתמך ע´י קסטרו של קובה. יש קשר בינו לבין הניק שלך?

Mariguella

New member
טוב, אז ככה

לגבי ברלין - זה נכון שיש יותר דוברי אנגלית במערב, אבל באופן כללי בהתחלה נורא התאכזבתי כמה אנשים לא יודעים אנגלית ועכשיו אני חושבת בכנות שזה למזלי. אני זוכרת שראיתי לפני כמה חודשים "מי רוצה להיות מיליונר" והייתה שם שאלה על מילה ברוסית. אז המתמודדת אמרה - החברה הטלפונית שלי אמורה לדעת רוסית, היא מברנדנבורג. טוב, אז מתקשרים, ויאוך (זה המנחה) שואל אותה "אז את למדת רוסית?" אז היא עונה "הרבה שנים ובלי שום תועלת" :) ולגבי קרלוס מריגלה - הייתי במצברוח עצבני, מהפכני ובלתי חושפני כשנרשמתי פעם ראשונה (ר´ גם התיאור שלי). אז נשארתי ככה. אבל להוא בכלל קוראים (כלומר כותבים) Marighella (יען כי הוא ברזילאי) ואני קצת טעיתי באיות.

למעלה