חדשה בפורום

tal1607

New member
חדשה בפורום

שלום לכולם נכנסתי לרחרח בפורומים שונים של ישראלים בחו"ל ואני מקווה שזה הפורום הכי נכון להתחיל בו לשאול את שאלותיי- קצת רקע על עצמי- אני ובעלי - סביבות גיל ה-30 מת"א, מעוניינים לעבור לגור באירופה לי יש דרכון גרמני והבנתי שהוא יצטרך להשיג שם אשרה - אשרת עבודה או תעודת תושב כדי לעבוד אני במקצועי טבחית ועוסקת בתחום המזון והוא מוזיקאי. הסיבה העיקרית שאנחנו עוברים הוא כדי שבעלי יוכל לקדם את עצמו מבחינה מוסיקאלית (למתופפים בג'אנר שלו אין כ"כ מה לעשות פה) אנחנו מתלבטים בין כמה מדינות- הולנד, גרמניה, אוסטריה, איטליה או ספרד, השאלה הראשונה היא קודם כל- האם אנחנו יכולים בכלל לגור במדינות אלה, פרט לגרמניה ששם יש לי אזרחות נניח שכן- איזה זכויות מקבל בעלי? אני מאמינה ומקווה שלי יהיה קל יותר להשיג עבודה לא משנה איפה אני אהיה, כי אוכל יש בכל מקום :) אבל לגבי בעלי היינו רוצים למצוא עצמנו בסביבה טובה (של מוסיקאים) האם למישהו כאן בפורום יש ניסיון עם מוסיקאים ויכול להמליץ לנו על מדינה/ עיר שבה תחום המוסיקה הוא עיקרי ויהיה לנו קל שם למצוא עבודה? אשמח לרעיונות ודעות, ברגע שנחליט לאיזה מדינה אנחנו עוברים יש לי עוד המון המון שאלות........ :) איזה עוד טיפים ונקודות למחשבה אתם יכולים לתת לי בתור התחלה? תודה רבה רבה טל

כנראה לא חשבת מה קורה בנוגע למחסום מסוים

שנקרא שפה, תכניסי את זה לתוך הנוסחא שלך. בעלך לא נראה לי שיש לא בכלל זכויות, אם גרמניה כמו צ'כיה, אז בעלך יצטרך לקבל רק אשרת עבודה ודרך זה נראה לי לקבל אשרת תושב. אבל אשרת עבודה ידרוש ממנו למצוא מעסיק שיהיה באמת מוכן לעזור לו, שיצטרך להמציא [לא להמציא מתוך רעיונות אלא מסמכים], שבאמת הוא יעזור לו, ואין בכל אירופה תחליף לו. אבל אל תסתמכי עליי כנסי לקונסוליה הגרמנית: בלינק המצורף

ולי דווקא נראה לי שזאת פחות בעייה

ככל הידוע לי, לפי אמנות האיחוד האירופי, בן/בת זוג חוקית (בעל) של מישהו בעל אזרחות באיחוד יקבל בכל אחת מהן אישור שהייה ועבודה. לגבי "ערים למוזיקאים" אין לי תובנות כי אני לא בתחום (ידוע לי שיש הרבה מוזיקאים בברלין, אבל נראה לי שזה קשור להיותה של העיר זולה מאוד למחייה בה)

Nobilis

New member
תיקון

כאזרחית גרמנית שמורה לך הזכות לחיות בכל מדינות האיחוד. בעלך (בהנחה והוא מגיע עמך) יקבל גם הוא אישור שהיה ועבודה. כך שמבחינת ניירות, אתם מסודרים. זה השלב הראשון. עכשיו, כמובן, מגיע כל השאר (המעבר עצמו, החלטה על מיקום, לימודי שפה במידת הצורך, וכו'). בהצלחה, ואנחנו כאן כדי לעזור.

tal1607

New member
תודה לכל העונים ועוד שאלה

לתמרגבלינגר- כשאת אומרת מחייה זולה, למה הכוונה- כמה עולה שם להשכיר דירה?- האם כדאי לגור במרכז העיר או בפרברים וליסוע עם אוטו? כמה עולה דלק? אנחנו זוג עם כלב ואוהבים את הטבע, מה גם שאנחנו צריכים דירה יחסית גדולה- קומה ראשונה או מעלית, עוד חדר לתופים, מטבח גדול וכו'- האם זה אפשרי בעיר? ושאלה אחרת לגמרי, לגבי השפה- האם הם לא יודעים באירופה בכלל אנגלית? אי אפשר להסתדר שם בלי שפה? ואם לא- איפה כדאי ללמוד? שם או בארץ? אני עוד לא יודעת איזו שפה בדיוק כי גרמנית זה לא בדיוק כמו הולנדית או כמו איטלקית, נכון או שאני טועה?

אספרסו2

New member
הדלק לא תמיד עולה

לפעמים הוא גם יורד,באירופה לא יודעים אנגלית אבל באנגליה מדברים בריטית.גרמנית זה כמו איטלקית,למשל המילה אספרסו ,גם הפיצה נקראת בגרמניה בשמה הפרטי והולנדית זה גרמנית של שיכורים וכדאי באמת שתהיי הרבה בטבע-העצים בכל אירופה מדברים כולם באותה שפה.

tal1607

New member
תודה ולתשובות קצת יותר רציניות

תודה אספרסו2 אבל אני מעוניינת בתשובות קצת יותר רציניות ובוגרות

nir2422

New member
איטלקית זו גרמנית בניב קצת שונה

אבל למי שלא שולט בשפות הללו אין שמץ של סיכוי להרגיש בהבדל

את רוצה להגר לשם:

1. למקום שיש בו קהילת מוזיקאים. 2. מקום זול למחייה. 3. מדינה שמדברים בה אנגלית. תראי עם כל הבקשות הללו את חייבת לוותר על אחת מהן!

forglemmigej

New member
לסצנה כדאי לחפש בMYSPACE

זה ה-מקום לברר על איפה ומה . אם בעלך לא פתח מנוי שיעשה עכשו ויתחיל לברר שיעלה קבצי מוזיקה וככה יגדיל את האפשרויות וישיג עוד חברים לקטע. לדעתי עדיף שמישהו יבוא ראשון וימצא עבודה (ענין כלל לא פשוט בימים אלו) אחרי זה תמצאו כבר חדר לתופים ולכלב.

tal1607

New member
ברור שיש לו דף במייספייס

תודה לכל העוזרים, התהליך והאינפורמציה בעיבוד אחזור אליכם כשיהיו לי עוד שאלות/ לבטים

Ricca

New member
יש לי לא מעט חברים מוזיקאים קלאסיים.

הבסיס של הרבה הוא פה בצפון איטליה, בגלל נוחות ההגעה לשאר אירופה והמחייה היחסית זולה. מצד שני, אחד כבר עקר לברלין ועוד שניים חושבים על זה. הייתי בכיף נותנת לך איזה מייל שלהם, אבל הם פאקינג מוזיקאים, ואי אפשר לתפוס אותם וירטואלית אף פעם.. וגם ככה הם כל הזמן בהופעות ברחבי אירופה ואני צריכה להאכיל להם את החתולים.

tal1607

New member
היי ריקה

המון תודה על השיתוף, כן.. גם כשאנחנו נוסעים ברחבי העולם יש מישהו ששומר לנו על הכלב. בכל מקרה, שלחתי לך מייל לגבי עוד פרטים. אשמח אם תחזרי אליי

למעלה