חדשה בפורום

גלי 124

New member
חדשה בפורום

היי בנות בתחילת יולי עברתי ניתוח בתל השומר להוצאת 2 גושים אחד בגודל 7 ס"מ ואחד בגודל של 6 ס"מ שישבו על צלקת מניתוח קיסרי. החשד לגושים היה אנדומטריוזיס עברתי פתיחת בטן . לאחר הניתוח קיבלתי תוצאות שזה אכן אנדומטריוזיס. נשאר לי גוש של 3 ס"מ. המנתח טען שזה יכול להיות עקב הניתוח נתן לי אנטיביודיקה + מנורה כחולה + גלולות ברצף. הגוש עדיין קיים מה אתן אומרות???.

galim29

New member
ברוכה הבאה גלי../images/Emo140.gif

אני תמיד כועסת כשאני קוראת על רופאים שלא מבינים באנדו ומדברים שטויות. אם כבר היית בתל השומר הרופא היה צריך לקרוא למנהל מרפאת האנדומטריוזיס שם, דר' דוד סוריאנו אם היה חשש לאנדו. ולמה פתיחת בטן? למה לא לפרוסקופיה שלא צריך לפתוח את הבטן? ולמה הוא לא הוציא את הגוש? שווה לך ללכת לתל השומר למרפאת האנדומטריוזיס ולהתייעץ איתם מה לעשות. לראות מה זה הגוש? ציסטה? הידבקות? חייבים לברר. לא הבנתי את הקטע של המנורה הכחולה והאנטיביוטיקה. סתם נתן לך? למה מנורה? יש לך כאבי גב? יש לך דלקת? מי זה הרופא? אל תזניחי. תגשי למרפאה ואולי גם הקופה תממן לך בלי שתצטרכי לשלם פרטי (98 ש"ח לביקור) כי עשית את הניתוח בתל השומר...

גלי 124

New member
הי

דוד סריאנו היה אמור לנתח אותי והוא לא הגיע לניתוח במקומו ניתח אותי אוסוולדו רבינוביץ.מכירות?? לאחר חודש הייתי אצלו בביקורת.הוא נתן לי את המנורה הכחולה כי הוא חשב שזה ימיס את הגוש. אחרי הניתוח ה -CA ירד לרמה תקינה. אבל הגוש עדיין קיים.מאז הניתוח אני עם גלולות ברצף. יש לי ביקורת אצל סריאנו ב - 5 בנובמבר.

גלי 124

New member
מנורה כחולה

פעם היו משתמשים בזה הרבה לדלקות היה לי מאד קשה להשיג אותה.

זואילי

New member
אוי זה כזה ענתיק

זוכרת את זה מאימא שלי, פעם היה לה טיפול שכזה ואני כילדה קטנה הסתקרנתי ולא נתנו לי לראות מה עושים עם המנורה היפה הזאת. איך פתאום עלה לי הזיכרון הישן נושן הזה. עברו איזה פאקינג 30 שנה מאז, אני בהלם שעוד יש רופאים שמציעים להשתמש במנורה כחולה. איזה הזוי.
עכשיו אני בטוחה לגמרי שההשערה שלי, שאמא שלי גם אנדואית נכונה!

שלום לך

לגשת לסוריאנו לנסות להקדים תור....ולהתייעץ. נראה לי מוזר שימוש במנורה כחולה ל"המסת גושים".....קצת ביזרי.... אני יודעת שהיא מאוד מחממת אז תזהרי מכוויות.

גלי 124

New member
שלום

ניסיתי להקדים את התור אבל הם לא מוכנים טוענים שהכול מלא. סריאנו נורא אכזב אותי.הייתי אמורה לעבור אצלו את הניתוח ברגע האחרון אמרו לי שהניתוח מבוטל. לאחר בלגן הצלחנו לדחות את הניתוח למחרת הוא לחץ לי יד ואמר לי מחר אנחנו מתראים והוא גם לא הגיע ואז בסוף ניתח אותי אוסוולדו רופא מקסים אבל אני לא הכרתי אותו וזה היה מאוד מלחיץ לגבי המנורה אני כבר לא משתמשת בה אין טעם.... המנתח טוען שהוא הוציא את כל הגושים ואין סיכוי שנשאר גוש הוא חושב שזה מהניתוח וזה יעבור אבל עברו כבר שלושה וחצי חודשים.

lilo4

New member
מאוד מוזר

תראי, אני אישית לא מכירה את סוריאנו, ואני גם לא יודעת מה בדיוק קרה מסביב לניתוח. בכל מקרה, תל השומר זו המרפאה הכי טובה לנושא, ואני בכל זאת ממליצה בחום להגיע אליה. אם עדיין אין תורים- תנסי אפילו להתקשר כל יום-יומיים-שלושה למרפאה, הרבה פעמים מתבטלים תורים ברגע האחרון. אם את מרגישה בנוח לעשות דבר כזה, הייתי שואלת את ד"ר סוריאנו מה קרה סביב הניתוח שלך. לא בצעקות ולא בכעס ולא בהאשמות, אלא בשיחה רגועה בין בני אדם- תשאלי אותו למה בסופו של דבר הוא לא ניתח אותך, ותסבירי לו שאת הרגשת שהוא פשוט נעלם לך. בקשר למה שהמנתח אומר- צריך להבדיל בין שני דברים. אם זה איזשהו גוש שנוצר בעקבות תהליך דלקתי של המקום לאחר הניתוח- אז את צודקת, זה באמת היה צריך להתרפא, בגלל שקיבלת אנטיביוטיקה. ובכל מקרה, מצב כזה לא אמור להישאר סטטי- דלקות לא נשארות לנצח באותו מצב, או שהן נרפאות או שהן מחמירות. אם מדובר בנגע של אנדומטריוזיס שנוצר לאחר הניתוח או היה שם כבר לפני הניתוח, הוא לא יעלם גם לא עם מנורות צהובות, וורודות כתומות וירוקות. אני לא אומרת את זה מתוך זלזול או מתוך ציניות, פשוט נגעים של אנדו' לא נעלמים סתם מעצמם בד"כ, אחרת המחלה לא הייתה כ"כ מסובכת בהרבה מקרים. כמו שנאמר בשרשור- חשוב לא להזניח, תתעקשי להגיע לתל השומר. אם התור לתל השומר מאוד רחוק, תנסי להגיע לגניקולוג הקבוע שלך ותתארי בפניו את המצב.

גלי 124

New member
מאוד מוזר

בטוח שאני אשאל אותו לא שזה יעזור אבל באמת לדעת למה כל זה קרה. אני יודעת שאם זה היה משהו דלקתי זה היה עובר פשוט לא מאמינה שעברתי ניתוח כזה ועדיין יש גוש. מאוד מאוד מתסכל אותי. לקח לי המון זמן ללכת על ניתוח מרוב הפחדים שהיו לי ועכשיו שאני מרגישה את מה שהשאירו לי אני פשוט לא מאמינה.

lilo4

New member
אני יודעת שזה מתסכל

ואני יודעת שזה כואב ומכעיס. אני אפילו לא יכולה לדמיין איך את מרגישה. אבל החלק הכי חשוב כרגע הוא להסתכל קדימה ולראות איך מתקדמים מהמקום שבו את נמצאת כרגע. כי אפשר להמשיך להתעסק בעבר בכל מיני השערות ובמשחק של "מה אם...", אבל זה לא יעזור ולא יקדם לשום מקום. כרגע את באמת צריכה להתרכז בלהגיע לתה"ש כדי לאבחן בדיוק מה קורה אצלך בגוף כרגע. ועד שאת מגיעה למרפאה- פשוט להיות ערנית לגוף, לראות אם יש איזשהו שינוי, לטובה או לרעה. וכמובן שאם כואב לקחת משככי כאבים, או כריות חימום כאלה ששמים במיקרוגל [אומנם לא מתיימר להמיס גושים, אבל מקל מאוד על הכאב]

גלי 124

New member
עלייה במשקל

אני מתחילה את החפיסה הרביעית ברצף של גלולות מרסילון ועליתי 4 קילו מאז שהתחלתי את הגלולות נראה לכן הגיוני???

lilo4

New member
אני לא יודעת

למען האמת, אני רק עכשיו מתחילה את החפיסה השנייה של הדיכוי... בכל מקרה, גלולות כן יכולות לגרום לעלייה במשקל, ויש פה כמה וכמה בנות שנמצאות בדיכוי שמספרות על עלייה במשקל והרגשה של נפיחות. אם את לא בטוחה שזה נורמלי, אני ממש ממליצה להתייעץ עם גניקולוג [אני יודעת שאת מחכה לתור בתה"ש, את יכולה לקבוע גם תור לגניקולוג הקבוע שלך]. יכול להיות שהחלפה של הגלולות תעזור, או אולי הפנייה לדיאטנית שתייעץ לך ותבנה לך תפריט שיהיה יותר טוב עם הגלולות

galias3

New member
yes, yes, yes

It makes sense, I had the same experience. Gained about 5 kg only from the pills and had some other side effects, which only now after 6 months just start to dissappear

ברוכה הבאה ../images/Emo39.gif

הנטיה של האנדו להתיישב גם על צלקות בטניות יכול להיות שהגוש נוצר מרקמה אנדומטריאלית שנותרה בתוך רקמת הצלקת בבטן. ויכול להיות שלא ביצעו את העבודה כראוי.לא ניתן לדעת,יכול להיות שזה נכתב בדו"ח ניתוח ויכול להיות שגם שם לא תמצאי מה באמת קרה בזמן העבודה בחדר ניתוח. מבינה את תחושת התסכול, מבינה מאד מאד מאד
מנורה כחולה לא תהיה אפקטיבית במצבך. נכון זה ענתיקה אבל עושה את העבודה במקרים של כאבי שרירים,פרקים,סינוסטיטיס,החום פשוט מפזר את הדלקת ומקל על הכאב. סביר להניח שמדובר במימצא של אנדו' שכאמור מנורה לא תעזור לפזר אותו. ולמה אנטיביוטקה? כמה זמן אחרי הניתוח? נשמע לי תמוה,תמוה,תמוה. מקוה שתקבלי תשובות מסוריאנו,תעדכני

למעלה