חדשה בפורום.

r a v i t

New member
חדשה בפורום.

בוקר טוב לכולכם. אני חדשה אצלכם ואשמח להשתתף בפורום שנראה מבטיח ועניני מאוד ומקווה שאוכל לשתף אותכם ולהתייעץ לגבי דברים שמטרידים אותי. ביתי בת 14 ילדה מקסימה בוגרת ואחראית מאוד, ביקשה לדבר איתי אתמול וסיפרה לי שיש לה "מישהו". כששאלתי מה זה "מישהו", היא סיפרה שהכירה בן דוד של חברה שלה, שהגיע יחד עם החבר´ה שלו לגינה בה נוהגים החבר´ה שלה לשבת, דיבר איתה מספר פעמים ואח"כ ביקש גם את מספר הטלפון שלה ודיבר איתה גם בטלפון. שאלתי אותה אם הם חברים, והיא אמרה שעוד לא. החבר´ה שלה זה אומר ילדים מהשיכבה שלה בחטיבת הביניים, היא בכיתה ט´, והוא בכיתה י´ לא מאותו ביה"ס. החבר´ה של הבת שלי כוללים כמו שאמרתי בנים ובנות משיכבת כיתה ט´, לא יוצאים לדיסקוטקים, לא מעשנים, ובד"כ המפגשים שלהם הם בגינה ליד הבית בשעות הערב ובימי שישי אותו הדבר רק עד שעות מאוחרות יותר. כשסיפרה לי עליו, היא הזכירה שתמיד אני אומרת לה שהיא יכולה לספר לי הכל ושהיא תמשיך לספר לי כל דבר בהמשך. אמרתי לה שאכן היא תמיד יכולה לבוא אלי ולספר לי הכל. ו ב כ ל ז א ת , זה מלחיץ אותי נורא, היא הבת הבכורה שלי וזו הפעם הראשונה שאני במצב כזה, פוחדת לעשות טעויות, להלחיץ, להגיב לא נכון. נראה כאילו פתאום היא גדלה לי וזה מפחיד מאוד. אנא, אני בטוחה שחלקכם כבר היה במצב כזה, שתפו אותי וייעצו לי מה לעשות וחשוב יותר מה לא לעשות. מצטערת אם הארכתי בסיפור, אבל אני באמת די מבולבלת. תודה מראש לכולכם.

vered4

New member
איך אני מבינה אותך ../images/Emo140.gif

הבת שלי בערך באותו גיל, וגם אני חושבת רבות על הנושא. לדעתי את במצב מצוין, כי היא מדברת איתך. אני חושבת שחשוב להגיד לה מה את מרגישה. לא לבלף ולהציג פנים אמיצות. תהיי כנה איתה, תגידי לה כאשר יהיה מצב שאת חוששת ממנו, תלבנו ביחד את הדברים. ביחד תתקדמו לאט ובטוח.

r a v i t

New member
תודה על העידוד.

האמת היא שגם די מפחיד אותי ומפתיע אותי המצב שלבת שלי יהיה חבר. פתאום היא נראית כ"כ גדולה. ומה זה אומר עלי, שאני מזדקנת? מפחיד אותי לחשוב על זה. אני לפעמים מרגישה עדיין כמו ילדה בעצמי ופתאום לבת שלי זו שרק אתמול היתה כזו קטנה יש חבר? ה צ י ל ו !!! סתם, זה לא עד כדי כך נורא, אבל זה די מטריד.

bimbo.

New member
רוית יקרה, ברוכה הבאה../images/Emo141.gif../images/Emo39.gif../images/Emo20.gif

בתך גדלה, וחבר זה תהליך טבעי. זה שהוא בסך הכל שנה מעליה עושה את המצב פשוט עוד יותר. זה נחמד שהם מתחילים לגשש ולטעום את החיים, כמובן במדה המתאימה לגילם. עושה רושם שהחבר´ה של בתך הם מהסוג השקט, ואם יש ביניכן תקשורת ידידותית ואמון - מה את דואגת? לא כל אמא זוכה לכך שבתה תשתף אותה בחוויותיה. ואת ל א מזדקנת!!! ממתי אנחנו צעירים או זקנים לפי התנהגותם של ילדינו? זה רק איך שאת מרגישה. שמחי בשמחתה של בתך ותרגישי צעירה עוד יותר. בנתיים קבלי

rivi1

New member
../images/Emo51.gif../images/Emo51.gif../images/Emo51.gif../images/Emo24.gif

גלי®

New member
ברוכה הבאה ! ../images/Emo140.gif עד כמה אני מקנאה

בך שרק בגיל 14 היא מעמידה בפניך את הדילמה הזו ...

למעלה