חדשה בפורום

חדשה5

New member
חדשה בפורום../images/Emo92.gif

כמשתתפת פעילה אבל כבר עוקבת כמה חודשים ויש לי שאלה: אני יודעת שגם בין ילדים "רגילים" ובוודאי בין פגים יש הבדלי התפתחות אבל בכל זאת מדובר בפגה בת 7.5 חודשים כרונולוגי, 4.5 חודשים מתוקן שמחייכת ומתהפכת מהבטן לגב "ומפטפטת" הרבה אבל זהו? נראית עירנית מאד אם כי ישנה עדיין כמה פעמים ביום. מה קורה אצל אחרים מבחינת התפתחות? ובאותה הזדמנות הרבה בריאות לכולם: אינה של הבנות, וקרן משם ואיילת וגלי וכרמית ואורן וחגית וכל מי ששכחתי שלא מתוך כוונה.

הי חדשה 5

ברוכה הבאה, שמי יעל אמא של הגר שנולדה בשבוע 33 ובמשקל של 1.89. בעוד כמה ימים הגר תיהיה בת חצי שנה כרונולוגי (4 חודשים מתוקן). נשמע על פי תאורים שלך כי היא מתפתחת יפה לפי הגיל המתוקן שלה. הגר לדוגמא מאוד עירנית, מקשקשת המון ומחייכת אילנו, אבל ממש לא בקטע שלהתהפך. אנו גרים בארה"ב וכאן אין טיפת חלב או מעקב של התפתחות הילד אז אם היא לא תתהפך בעוד חודש אני אבקש מהרופא שלה שיפנה אותנו לבדוק את זה. יש לנו חברים כאן עם בת בדיוק בגיל הכרונולוגי של הגר (הבדל של כמה ימים) ובאמת רואים את ההבדלים ביכולות המוטוריות ובדיבור. אבל צריכים לזכור שהקטנים שלנו נולדו לפני הזמן ומגיע להם פור...

SIKU

New member
יעל אני לא חושבת שיש לך מה לדאוג

רוני שלי בת חצי שנה והיא לא פגה ועדיין לא מתהפכת. ככה שתן בהחלט בתחום הנורמה גם לגבי גיל רגיל

../images/Emo65.gifהיי חדשה 5 - ברוכה הבאה אלינו

אני שמחה שהחלטת " לצאת מהארון" ולהצטרף אלינו. ממרומי גיל 4.2 שנים של מאור , קצת קשה לי לזכור מה היה בגיל 7.5 חודשים או אפילו 4.5 חודשים. מה שכן נראה לי שהיא מתפתחת יפה לגילה, מתהפכת ומקשקשת
. נשמח שלמוע קצת יותר פרטים עליכם וכמובן....תמונות אם אפשר.. לילה טוב גלי כל שנבקש לו יהי...

חדשה- איך נקראה לך?

ותראי לדוגמה את איה. היא בת עוד מעט שנה- 9 מתוקן. היא מתהפכת בלי בעיה, מקשקשת? - קשה לי לקרוא לזה ככה. עוד לא יושבת או זוחלת (למרות שרואים שזה בפינה) ורק עכשיו יצאו לה שתי שיניים מתוקות- ולא אנחנו ולא הרופאים דואגים. אז לפחות מבחינה השוואתית- הסירי דאגה מליבך. לא ניתן, בעצם הגדרתנו כהורים, להיות רגועים, אבל לפחות מבחינת השוואה תדאי שאין בזה אסון גדול...

חדשה בפורום הי

דנה שלנו בת שנה וחודשיים כרונולוגי ושנה מתוקן. עדיין לא מתיישבת על הטוסיק באופן עצמאי אלא אם כן אנו מושיבים אותה {זה בהמלצת פזיוטרפיסטית} היא כן מתישבת על הברכיים כשהטוסיק בריצפה אני רואה שהיא מנסה לעמוד היא אנרגטית ,שרה לנו המון שירים בליווי מחיאות כפיים כולל התנועות שקשורות לאותו השיר.אבל...מיותר לציין שגם אני חוששת ,למרות שבבית הילדים שלה ישנם ילדים שאינם פגים ומבחינה התפתחותית הם מפגרים אחריה בהרבה.כך שכמו שבאמת כתבת יש הבדלי התפתחות בין ילדים אבל חשוב מאוד להיות עם היד על הדופק ולהתייעץ עם בעל מקצוע במקרה הצורך. בהצלחה

שלום לך!

ברוכה הבאה ונשמח לשמוע את הסיפור שלכן. נשמע שהאפרוחית שלך מתפתחת נהדר, בעיקר אם היא מתקשרת ועירנית. אבל בכל מקרה מומלץ מאוד מאוד שתהיו במעקב במכון להתפתחות הילד כי הם עולים על בעיות שאנחנו בכלל לא חשבנו שיש, וגם אם אין, טוב לשמוע את זה ממומחה.

הי חדשה5

קל להגיד לא לדאוג (גם אני דואגת). אבל אל תדאגי (בצחוק). אצלי הבננות בנות 10 חודשים, 7.5 חודשים מתוקן. הן מתהפחות מהבטן לגב, מסתובבות בקלות כשציר הסיבוב הוא הבטן, וזוחלות בקושי זחילת גחון אחורה. מדי פעם אי תופסת אחת מהן מתרוממות על הברכיים בעמידת שש. חוץ מזה הן מקשקשות וערניות מאוד ובין כמעט כל שתי ארוחות הן ישנות (בין 10 דקות לשלוש שעות). מה שמרגיע אותי זה שהן מתקדמות בהתפתחות, כל פעם דבר חדש וכל דבר מתבסס בהדרגה. מה שמדאיג אותי, זה שהן מפגרות יחסית לגילן המתוקן לפי הפיזיותרפיסטית שבדקה אותן. קיבלנו תרגילים ומועד לביקורת. לפי התאור שלך בתך מתקדמת לא רע בכלל אבל צריך מעקב לפחות של פיזיותרפיסט כדי לוודא שאין בעיה ולקבל תרגילים במידת הצורך. להמשך התפתחות תקינה ורציפה.

קרן משם

New member
ברוכה הבאה../images/Emo140.gif

אני מסכימה חבריי להודעה זו....לדעתי הסירי דאגה מליבך בטח בשלב זה! את צריכה לחשוב מה את מצפה מתינוקת בת 4.5 חודשים ולא מעבר! חיוך רצוני, התהפכויות, קישרושים והיא עירנית! לדעתי (הלא מיקצועית אך מנסיון) אין לדרוש ממנה יותר מזה בשלב זה! חוצמזה תהני ממנה ומצטרפת לבקשת תמונה!

חדשה5

New member
וידוי קטן../images/Emo42.gif

אני "רק" קרובה של הפגה ולא אמא שלה ולכן אני אשמור על פרטיותם של האנשים רק אוכל לספר שהיא נולדה בשבוע 28 במשקל 1050 ושבאופן כללי לא היו בעיות יוצאות דופן (אלא רק הרגילות שכולכם בוודאי נתקלתם בהם. אני מודה לכולכם על ההתיחסות והתשובות ובכלל אני חושבת שזה פורום מדהים ותומך והייתי בוחרת כל אחד מכם להיות לי לאוזן קשבת. כולכם מדהימים
מכל הלב.

למעלה