חדשה בפורום

L o r i

New member
חדשה בפורום ../images/Emo68.gif

נעים מאוד
אחרי תקופת "נחיתת ביניים" אצל ההורים אני שוב יוצאת מהבית לשכור דירה. חתמתי לפני שבוע חוזה שכירות שיחל ב1 לספטמבר. הדירה היא דירה משופצת לחלוטין <סיימו לשפץ אותה ביוני האחרון> 3.5 חדרים ומאובזרת עד הפרט האחרון <ראבק אפילו מדיח כלים וגורס אשפה בכיור יש!> כל מה שאני צריכה להביא איתי זה מיטה ארון בגדים ושידה לטלויזיה, חוץ מזה יש שם כבר הכל. המיקום מעולה <העבודה במרחק רחוב אחד , השכונה שקטה ויש חניה>, לכאורה הכל נראה מושלם...חוץ מדבר אחד שאני קצת חוששת לגביו... השותף שלי הוא בעל הדירה! מדובר בבחור צעיר שההורים קנו לו את הדירה ולהערכתי הוא מתקשה לעמוד בתשלומי אחזקתה ולכן הוא חיפש שותפה <לי הוא הסביר שבודד לו להיות שם לבד>. הוא נקי ועושה רושם של בחור שקט ומנומס <הוא אפילו הציע לפנות לי מקום בארון הבגדים שלו כדי שיהיה לי מקום לשים את הבגדים שלי>. אבל יש סיכוי שבגלל שהוא בעל הדירה הוא יהיה over קפדן מאשר שותף ששוכר ומה גם שהבנתי שההורים שלו קופצים פעם בשבוע לבקר אותו בדירה ומביאים לו אוכל. בדקתי ובדלת של החדר שלי יש ידית עגולה עם מנעול כמו בשירותים של בתי מלון, מן ידית שלא ניתן לנעול מבחוץ אלא רק כשאתה בפנים ולכן גם אין מפתח לחדר <כך שיש סיכוי שאמא שלו תחליט להציץ לי לחדר כדי לבדוק אם אני מסדרת אותו או שהוא יוכל להכנס כמה שבא לו כדי לחטט לי בחפצים ואין לי סיכוי לדעת מזה...> השאלה היא האם זו תהיה חוצפה מצידי לבקש להחליף את הידית עם המנעול למנעול של מפתח? והאם יש למישהו מכם נסיון של מגורים משותפים עם בעל הדירה? אשמח לכמה עצות... :)

ברוכה הבאה!

לפי דעתי לפי מה שכתבת זה אחלה דירה... בעניין השותף - בעל הבית, לא נראה לי שיש לך מה לדאוג בסה"כ יכול להיות שבהחלט הוא היה בודד בדירה גדולה כזאת ולהיות לבד זה לא כייף... אני יכולה להגיד לך שחברה טובה שלי גם קנתה בית והיא החליטה לקחת שותף. לא נראה לי שהוא עושה את זה כי אין לו כסף כי בסה"כ ההורים עזרו לו? לא? לפי דעתי אין לך מה לדאוג בקשר לאמא שתבדוק כי נראה לי שברגע שהם הולכים להשכיר דירה הם יודעים שהחדר הזה שלך ואסור להם להכנס לשם.. תדברי עם הבחור...יכול להיות שהוא כן יסכים להחליף ידית...

אני מסכימה איתך

ברגע שאת משלמת את זכאית לפרטיות מלאה. את עוד לא יודעת מה יהיה ואיך יהיה, אבל החדר שלך אף אחד לא זכאי להכנס (בלי תיאום איתך כמובן).

oren*

New member
לדעתי אין לך מה לדאוג ואני מכיר

אפילו מישהו שמצא כך את אהבת חייו. הוא קנה דירה במרכז ת"א, השכיר את החדר השני לשותפה (וכך שילם חצי מהמשכנתא), התאהב באחת החברות שלה, הם התחתנו ולפני כשנה שיפצו ועיצבו מחדש את הדירה. וכן, את יכולה לבקש החלפת מנעול בדלת הכניסה לחדר - המנעול הקבוע בטח נשאר מהתקופה שהדירה שימשה למגורי משפחה או כשהוא גר לבד ולא הייתה בעיה של פרטיות, הרבה יותר נוח מאשר מפתח שנופל בכל פעם שסוגרים את הדלת או חלילה שוכחים אותו בחור המנעול ונתקעים בחוץ (למרות שגם למנעולים כאלה אמור להיות מפתח שמאפשר את נעילת הדלת מבחוץ).

למעלה