חדשה בפורום!

חדשה בפורום!../images/Emo24.gif

היי לכוווולם! אני יודעת שהשאלה שלי תהיה דומה לשאלות של אחרים (מה לעשות כדי להשתלב במשרד פירסום?) אבל בכל זאת יש בה משהו קצת שונה.... אז ככה: יש לי רקע בתקשורת. הייתי כתבת צבאית, כתבת בחדשות הוט וגם קצת בעיתונים. אני חושבת לעשות הסבה לפרסום ורציתי לדעת אם הרקע שלי יכול לעזור לי בזה... כלומר, למישהו מזיז שהייתי כתבת ומפיקה בצד השני של עולם התקשורת? דבר נוסף- ממה שקראתי כאן (כן, קראתי אחורה לפני שאני חוזרת על שאלות של אחרים) עדיף תואר בניהול ותקשורת. עקב פסיכומטרי נמוך (בעקבות תאונת דרכים...
) אני לא יכולה ללמוד את המקצועות הללו באוניברסיטה אז אני מתלבטת בין סוציולוגיה לקולנוע וטלוויזיה.. האם לתארים הללו יש עדיפות והם יכולים לגרום למעסיקים לזמן אותי לראיון עבודה? שאלה שלישית: מה אתם חושבים על בתי הספר הפרטיים של חברות הפרסום? הבנתי שהיה כאן ויכוח איזה מהם עדיף אבל לא הבנתי ממנו מה מידת ההערכה למסיימי בתי הספר הללו... אשמח מאוד אם תוכלו לענות לי על השאלות הללו...

latrin

New member
שאלה ראשונה: במה את רוצה לעסוק?

יש כל-כך הרבה פונקציות במשרד פרסום, ובחירה בכל אחד מהם תשפיע על המסלול הנכון שתבחרי לבתקדם בו. (תפקיד המפיקה במשרד פרסום שונה לגמרי מתפקיד התקציבאית או הקופירייטר, הפלנר וכו') אני ממליץ לך בחום לעבור על כל השאלות והתשובות הנפוצות פה בפורום - אני מניח שזה גם יעזור לגבש דעה יותר מוצקה על תחום העניין שלך. אחרי זה יהיה לנו יותר קל לענות על השאלות שלך.

על זה עברתי לפני שכתבתי

את ההודעה...
בעיקרון מעניין אותי תפקיד ניהולי\הפקתי:מפיקה,טרפיק,תקציבאות, ניהול מוצר. גם תפקיד הפלנר נראה לי מעניין... מהצד היצירתי מעניין אותי הקופי. ועכשיו, תוכלו לענות על שאלותי? אז מה אתם אומרים? עדיף תואר בסוציולוגיה או בקולנוע וטלוויזיה? עד כמה נחשבים בתי הספר לפירסום בתחום? האם הרקע הקודם שלי יוכל לעזור? אשמח לתשובות...

גת וייס

New member
היי פלפל

הרקע שלך בכתיבה יכול להוות יתרון בתחום הקופירייטינג. בכדי להיות קופירייטרית את לא זקוקה לתואר - אלא לתעודה של אחד מבתי הספר לפרסום. לשאלתך - בתחום של הקופירייטינג, תעודה שלהם תעזור לך יותר מאשר תואר. בקשר לתפקידים האחרים שדורשים תואר - אף אחד מהתארים שהצגת לא ממש קולע. אם באמת זה הכיוון שאת שואפת אליו, יש לך כמה אופציות: 1. לשפר פסיכומטרי. 2. ללמוד במכללות שהדרישות שלהן נמוכות יותר. 3. ללמוד באוניברסיטה הפתוחה, שם אין דרישה לציון פסיכומטרי כלשהו. 4. להתחיל מתפקיד זוטר במשרד (מזכירה) ולהתבלט כך שאולי יקדמו אותך לתפקיד אחר במשרד (בד"כ תקציבאית). לתפקיד טראפיק שהזכרת מגיעים בד"כ מתוך המשרד (לרוב קידום של גרפיקאי מהסטודיו). קשה להגיע ישר לתפקיד של טראפיק. מקווה שעזרתי, גת.

בטח שעזרת! המון תודה! ../images/Emo24.gif

האמת שחשבתי לגבי הפתוחה שפשוט לא יסתכלו על התואר שלי בצורה רצינית למרות שאני כן רואה בכך עדות ליכולת למידה עצמית, משמעת ורצינות... בגלל זה לא העלתי את האופציה הזו...וזה באמת מפתיע אותי שבתי הספר לפירסום נחשבים כי חשבתי שהם עושים זאת רק כדי לסחוט כסף מאנשים ולא מתייחסים לזה ברצינות.. ככה שעזרת המון! למעשה את אומרת שתואר מהאוניברסיטה הפתוחה לא נופל ביוקרתו מתואר של מקום אחר כשמנסים להתקבל לעבודה?

ושאלה קטנה נוספת

קראתי את מה שכתוב במאמרים של הפורום\טאגליינס. נבהלתי מאוד מהעולם השחור שצוייר לגבי החבר'ה המתחילים. ביננו, בכל תחום המתחילים מרוויחים רע וטוחנים שעות (כמעט בכל תחום) ורציתי לדעת: עד כמה זה קרוב למציאות?

גת וייס

New member
עוד קצת תשובות

בתחום הקופי - מתייחסים לתעודות של בתי הספר הללו ברצינות. אבל אני לא יודעת לגבי תחומים אחרים כמו תקציבאות, הפקה ופלנינג שאחד מבתי הספר מציע. בקשר לתואר באוניברסיטה הפתוחה - מדובר בתואר אוניברסיטאי שווה בערכו לתארים של אוניברסיטאות אחרות. כמובן, שלכל מעסיק העדפות משלו ויש כאלה שיעדיפו בוגרי מוסדות מסוימים כאלה או אחרים. בכל אופן, לדעתי, בענף שלנו יש יתרון ללימודים באוניברסיטה הפתוחה, מכיוון שהם מאפשרים לרכוש ניסיון במקביל וכן מעידים על יכולת למידה עצמית. בנוגע להפחדות - הכל נכון. תתכונני נפשית.

למעלה