חדשה בפורום

חדשה בפורום ../images/Emo13.gif

בס"ד אמנם מדריכת טיולים ולא מורת דרך... אבל גם כן טוב.. רציתי לבקש ממכם מורי דרך מלומדים שלי קצת רעיונות למתודות לגילאי יסודי/נוער.. בתודה מראש, נעמה.

נסי את מרכז הפעלות השדה של החלה"ט

בתשלום סימלי למדי. המרכז נמצא צמוד לבית הספר לטבע, רח' הרצל באבו כביר (ליד כנסיית טביתא הקדושה).

לא מחפשת להתרוצץ ולא נואשת

בס"ד רוצה כמה רעיונות נחמדים שיעזרו להדרכה כי עכשיו בעזרת ה' אני נכנסת להדריך בכמה מקומות חדשים וקצת חוששת ... אז קצת רעיונות מהם הדרכים הטובות להגיע לנוער.. מה לילדים? מה למבוגרים..?

אז ככה:

נתחיל מהסוף: הדרך הטובה ביותר (וחוקית היחידה) להגיע למבוגרים היא קורס מורי דרך. לגבי ילדים ונוער- תצטרכי להיות יותר ספציפית. את מי את מדריכה איפה ומתי.

מחפשת יותר רעיונות

בס"ד למשל - מה הדרך הטובה ביותר להעביר לנוער על איכות סביבה שבאמת יכנס ללב,יעניין והם יפנימו? מבוגרים הדרכתי גם בלי להיות מורת דרך וקיבלתי משובים חיוביים ביותר.. אגב-אני מהצפון ואין לי טעם ללכת עד סוף העולם כדי למצוא אגדה שאני יכולה למצוא גם באינטרנט, אין לזה קשר לעניין ההתרוצצות.

מבוגרים אסור לך להדריך.

לא משנה כמה טוב את עושה את זה (אלא אם כן את מדריכה אותם בהתנדבות) ללא רשיון מורה דרך. זה החוק.

1722 זה לפני או אחרי צאת השבת?

נידמה לי שהשבת יוצאת קרוב לשעה 8 בערב, לא? מותר לקבל יעוץ מקצועי לפני צאת השבת? או שה" בס"ד " הוא סתם כותרת?

הרבה אחרי שבת.. כנראה דפקט השעון

בס"ד ואי אתם נורא תוקפניים ולא סימפטים פה..

או ההפך...

בס"ד תסתכלו על היחס.... תסתכלו על הגישה... בנאדם סה"כ בא ושואל פה שאלה וכולם מתנפלים כמו חיות על טרף.. חוסר דרך ארץ מוחלט.. חבל... בידכם לחולל שינוי בישראל.. מורי דרך.. מדריכים.. אבל כנראה שאתם בוחרים לעשות את ההפך.. אני לא יורדת לפנים אישיים.. כי אני פשוט לא כזאת ואני לא אוהבת לדון אנשים.. בן אם אני מכירה אותם ובן אם לא.. חבל.. תסתכלו על עצמכם בפנים לפני שאתם הולכים להעביר מסרים ואידיאולוגיה.. אכזבתם...

קוראים לזה:"תסמונת הקוזק הנגזל".

מטייל ששואל שאלה, מקבל או לא תשובה. אבל מי שנכנס, מתרברב שהוא עוסק בהדרכה לא חוקית וגוזל פרנסה של אנשים, מציין בס"ד בפתיחת כל מענה, משווה מורי דרך לחיות המתנפלים על טרף, וכו כדאי שתשאלי את הרב שלך מה הוא אומר על זה.....

הפוסל-במומו פוסל

בס"ד דבר ראשון לא התרברבתי בשום דבר וקל וחומר לא גזלתי פרנסה של אף אחד כי זה היה בשירות לאומי.. והפלא שלי הוא עליך שבמקום שתשמח שיש מי שמדריך אנשים לאהבת הארץ לאידיאולוגיה.. אתה פשוט מקובע בדבר שלא קיים.. חבל שזה העיסוקים של מורי דרך כיום.. מזל שהכרתי גם אחרים.. ואם וכבר מדברים על מתרברבים.......... תסתכלו על ההשתחצנות שלכם..... הכל פה בזלזול... בנימות ציניות.. בן אדם רק שואל שאלה וכולם מתנפלים.. באמת תתביישו.. ההפסד הוא שלכם...

התשובה הראשונה שקיבלת (שלי) היתה

בדיוק מה שביקשת. לאחר שהפגנת גישה די "שכונתית" (לא רוצה להתרוצץ), לא מיקדת את בקשתך, והצהרת שאת פולשת לתחום שלנו את יכולה להלין רק על עצמך.

ה-17.8 היה יום שישי.

אז השעה היא לפני כניסת השבת. מבחינה זו היא דווקא בסדר. לגבי הדרכת מבוגרים על ידי בנות שירות לאומי- הן לא עושות שום דבר לא חוקי, החוק דפוק. למי שאינו מורה דרך אסור להדריך בתמורה, אבל אם הוא מתנדב באחד הארגונים שקיבלו אישור להעסיק בני\בנות ש"ל אז אותו ארגון יכול לקבל תשלום עבור הדרכה.

יעלד1

New member
גם אני חדשה בפורום אבל יש לי המלצות

הי קוראים לי יעל, בעבר הדרכתי טיולים שנתיים וכו'. היום אני עוסקת במקצוע טיפולי עם בני נוער. כדי להגיע אליהם צריכים להיות מאוד איתם, בגובה העיניים ולא להתחיל עם הסברים ארוכים. הפעלות למינהם הכוללות חיפוש דברים, כתבי חידה, דברים מאתגרים יכולים להצליח. מאוד תלוי אם יש להם זיקה לטיולים וטבע או כלל לא. פעם הייתי צריכה להעביר מורשת קרב לתיכוניסטים באזור הדרום. התחלתי בתאור של פלמחניק חתיך והצלחתי לקבל הקשבה. רעיונות לתצפיות: מחלקים לקבוצות של 3-4 ומבקשים מהם לבנות מהחומר שנמצא בשטח משהו שהם רואים בנוף ומוצא חן בעינהם. המבנה יכול להיות כל דבר, מאבנים קטנות, מאדמה, מענפים הכל. אחר כך על קבוצה מנסה לנחש מה בנתה הקבוצה השניה. בהפעלה כזו את משיגה תשומת לב והתבוננות לרגע בשטח ואחר כך את יכולה להסביר על התצפית. תוך כדי הבניה יכול להיות שישאלו אותך על כל מיני דברים שהם רואים וזה מצוין. חשוב שתסתובבי בינהם כל הזמן. בהצלחה.

למעלה