חדשה בפורום המעניין

חדשה בפורום המעניין

האם לפי הדת מותר לפתוח בקלפי הטארות? אני מאוד נמשכת לנושא אבל לא רוצה שיתנגש לי מהבחינה הזאת. האם מישהו יודע?

IBP1

New member
שאלה טובה .

ביהדות קיימת שיטה הגזורה מהקבלה הנקראת "תורת הפנים והסתר" או חוכמת הפרצוף והסתר והיא מותרת מכיוון שיש לה אחיזה בתנ"ך ובקבלה. את חצי הנוסח שלה הבא מהקבלה .לא כולם מקבלים! ויש גם שלא מקבלים את החלק המצוי בתנ"ך .דעות לכאן ולכאן יש מלא... השאלה מה מתאים לך. אם את חשה כי יכולה להיות לך תחושה לא נוחה עם הטארוט עקב יחסך עם הדת היהודית. אל תעסקי עימה. אם את חושבת ללמוד אמליץ לך ראשית "לגרוס" את הקטעים הקבלים אשר הטארוט מכיל לדוגמא "עץ החיים" הקבלי שחלקינו טוען שעל בסיסו הטארוט פועל.

אני חושבת שאין איסור לעסוק בקלפים

אלא האיסור מדבר על חיזוי עתיד. כך או כך, אני לא ממש בעד חיזוי עתיד בדרך כלשהי, גם לא חושבת שהדבר ניתן לפרטי פרטים. (היה לנו דיון על כך לפני כמה ימים...) על כל פנים, קלפי הטארות לדעתי מקושרים להפליא לעץ החיים הקבלי בואריאציות רבות ומגוונות, ולי אישית די קשה להתעלם מהקשר בינהם. מה אני עושה עם זה? מאד מכבדת את הדת ודעות של אחרים אלא שפועלת באופן שנראה ומתאים לי. ברוכה הבאה ה
ה, כבר אמרתי?

לצערי

התעסקות בקלפי טארוט לא ממש זורמת בקנה אחד עם הדת. לדת היהודית יש את המיסטיקה הפרטית שלה - זהר, יצירה, תורה, איוב, שיר השירים וכו'. טארוט (שוב לצערי) אינו נמנה על הרשימה.

לשמחתי../images/Emo13.gif

עד כמה שדעתי משגת, הטארות מקושרים להפליא לעץ החיים הקבלי, לעיתים קשר שלא ממש ניתן להתעלם ממנו. אלא שוב - כל אחד ודעתו שלו, דרכו שלו, הכל נכון והכל מצויין מבחינתי. יש היודעים לקשר אגב, את הארקנה הגדולה לסיפורי התנך...
יום נפלא לכולנו

למעלה